8 Reacties

één maand geleden

Vanuit mijn werk weet ik dat dit vaak voorkomt. Het is een soort ontprikkelen en vrij normaal. Hoe loopt de dag, zijn er voldoende ingebouwde rustmomenten, weinig schermtijd, rustig avondritueel? Kindje niet wakker maken maar uitzitten. Ze groeien er vanzelf overheen. Succes

één maand geleden

Mijn zoontje heeft ook nachtangsten gehad, maar niet dagen achter elkaar hij had het eigenlijk alleen als hij ziek was met koorts. Het is echt hartverscheurend om je kindje zo te zien en te horen terwijl ze eigenlijk gewoon slapen. Ik heb mijn zoontje ook gevraagd of hij het zich kon herinneren wat er gebeurd was maar hij wist er niks van. Mijn zoontje is Hooggevoelig en heeft erg veel last van teveel prikkels. Hij is nu inmiddels 11 jaar en is over de nacht angst heen gegroeid. Je mag altijd een berichtje doen.

één maand geleden

Mijn zoon heeft dit maandenlang gehad, elke nacht. Hij was toen wel wat ouder dan jouw dochter. Zo rond 22u begon het gillen, schoppen, slaan, met z'n ogen open. Maar hij reageerde dan helemaal niet op ons als wij bij hem kwamen. Heeft lang geduurd totdat we erachter kwamen dat het nachtangst is. Wat ik er toen over las was dat het beter is om dan niet te proberen je kindje wakker te maken. Maar inderdaad gewoon ernaast zitten en in de gaten houden of hij zichzelf geen pijn doet. Wat bij ons hielp was hem net eerder wakker maken. Dus elke avond rond 21.30u maakten we hem wakker en lieten hem dan even plassen op het potje in zijn kamer. Vanaf toen heeft hij het bijna niet meer gehad. Af en toe maakten we hem niet wakker om te kijken of hij er al overheen gegroeid was. En na een tijd was het wakker maken niet meer nodig.

één maand geleden

Wij hebben het gewoon moeten uitzitten. Volgensmij is er voor de rest vrij weinig wat je er aan kan doen. Geloof dat het bij ons wel een paar mandjes heeft aangehouden 3ofzo? Vreselijk zielig

één maand geleden

mijn dochter van 7 heeft er opnieuw last van. (tussen 5 en 6 jaar ook gehad). extreme versie, achterovergooien, gillen, door je heen kijken, je niet herkennen alsof je het kwaad bent. soms kon het 20min duren en ook meerdere keren per nacht. je wordt er wel steeds handiger in. als het weer gebeurd bij ons dan weet ik dat de dagen te intens zijn geweest bij mijn dochter betreft prikkels. stress, vermoeidheid, schermtijd. ik ben sowieso anti tablet en al die troep maar heel soms, lange autorit bijvoorbeeld dan mag het stiekem. na vanavond ga ik dat dus niet meer doen weer. tablets en telefoons troep, weg ermee. als het voorkomt dan houd ik het licht UIT en ga ik bij haar liggen, meestal komt ze me dan vasthouden en ook liggen. om dan vervolgens heel snel weer een aanval te krijgen en dan doe ik snel ademhalingsoefeningen, hoewel ik nooit kan communiceren met haar omdat ze dan mogelijk hallucineerd doet ze wel mee met de ademhalingsoefeningen, het begint paniekerig maar ze wordt dan langzaam rustig en valt weer in slaap. het is vreselijk om je kind zo te zien. heb vaak huilend naast haar gelegen, tis vreselijk. dokter zegt Rust Ritme Regelmaat. ga bij jezelf na wat er die dag of week anders is geweest dan normaal wat het heeft kunnen veroorzaken, aansluitend RRR terugbrengen. vroeg naar bed, eerst in bad of douche, eventuele massage muziek en een massage geven in bed. overdag bordspelletjes, kleuren etc. ik vermijd dan altijd playdates met name na school playdates. tijdig wekken doe ik niet, werkt hier niet dan krijgt ze evengoed die aanval. ik hoor wel dat het veel werkt. sterkte.

één maand geleden

Mijn zoontje (nu 4) heeft er vooral last van als hij oververmoeid is en veel spanning heeft. Laatste keer was een periode met sinterklaas, zijn verjaardag en wennen op school. Bij ons werkt het vreemd genoeg om hem op zijn rechterzij te leggen en dan achter hem te liggen, zodat hij je voelt. En dan is het gewoon wachten. Vreemd genoeg werkt het minder op zijn linkerzij.

één maand geleden

Mijn dochter heeft er sinds 11 maanden last van. Dochter is ook hooggevoelig. Geen uitlokkende factoren Mijn dochter slaapt sinds geboorte slecht. Nu lopen we bij een slaapcentrum. Het is daarnaast wel normaal als er zo een “periode” komt waarin je dit hebt.

één maand geleden

Reactie op ColourfulDana

Mijn zoontje (nu 4) heeft er vooral last van als hij oververmoeid is en ve ...
wij hebben dit ongeveer ook, ze lijkt het sneller te krijgen als ze op haar rug slaapt. zetten dan een kussen tussen haar beneden en cosy tegen haar rug met instoppen