7 Reacties

één maand geleden

Elke paar dagen een beetje minder in de fles doen? Dan kun je het langzaam afbouwen

één maand geleden

Ken je the nurturing kind en the gentle Kidd op Instagram al? Zij hebben mooie posts over nachtelijk responsief ouderschap. De kern van wat zij zeggen is: jij mag je grens stellen mbt nachtvoedingen. In dat geval wil het zeggen: geen nachtvoeding meer. Maar je zoon mag het daar ook moeilijk mee hebben, het is voor hem immers een grote verandering. 20 maanden is gelukkig wel een leeftijd dat je wat uit kan leggen. Misschien kun je een fles water in zn bed leggen (wij gebruiken een camelback, die lekt niet). Zo heeft hij wel wat voor de dorst (wij willen ook wel eens wat drinken tussen 19 en 7), maar zijn jullie niet perse nodig. Je kunt hem dan uitleggen dat hij nu s nachts geen melk meer krijgt, maar bijvoorbeeld s ochtends weer. Als hij 's nachts vraagt om de melk, dan kun je herhalen dat jullie hebben aangegeven dat hij vannacht niet krijgt, maar in de ochtend bijvoorbeeld weer, en dat hij water mag drinken als hij dorst heeft. Als hij boos/verdrietig daarom is, dan mag dat. Je kunt hem dan ook zeggen dat je snapt dat hij verdrietig is, je mag hem helpen met zijn emoties (want voor hem is dit echt lastig). Ondertussen wel vasthouden aan wat je had afgesproken, want dat is wel duidelijk. Het kan best een paar nachten duren voordat hij eraan gewend is. Aan de andere kant krijgen jullie hem op andere momenten van de nacht ook in slaap zonder fles, dus misschien pakt hij dat makkelijk over. Succes!

één maand geleden

Wij hebben het inderdaad net zoals Didu zegt afgebouwd door minder melk in de fles te doen. Het duurt eventjes, maar heeft wel geholpen om de nachtfles af te bouwen. Onze dochter was er ook helemaal aan gewend, maar dan ook vooral het contact moment ipv melk drinken. Vol blijven houden en doorzetten dat is soms echt even nodig. Hoe lastig dat soms is… zelf 31 weken zwanger en onze dochter van 2,5 is nog geregeld elke nacht wakker. Hoop dat je het snel afgebouwd krijgt ☺️

één maand geleden

Ik zou steeds meer rekken en ondertussen troosten. Kost je mogelijk een weekje nachtrust. Ik zou geen vervanging bieden. Je kindje wordt namelijk wakker uit gewenning en heeft dan oprecht voor zijn gevoel honger. Als je water gaat aanbieden blijft de gewenning met het verschil dat hij het zelf kan pakken. Gelet op dat hij vaker wakker wordt vraag ik mij af waar hij wakker van wordt. Heeft hij het niet te warm of te koud? Of misschien iets van jullie in bed?

één maand geleden

Wij hebben de nachtfles naar de avondfles verplaatst en die terug ingevoerd. Werkte top (gezellig bij het avondritueel en minder gedoe dan s nachts), na een tijd drink hij zelf steeds minder en nu sinds een paar weken is de avondfles ook weg.

één maand geleden

Reactie op newmommy😍

Ik zou steeds meer rekken en ondertussen troosten. Kost je mogelijk een wee ...
Maar water dat ie zelf kan pakken is op zich niet erg toch? Ik vind 12 uur lang niks mogen drinken echt heel lang 😅 zelf loop ik ook nog wel eens naar de kraan om wat water te drinken 's nachts.

één maand geleden

Reactie op BijDeMolen

Maar water dat ie zelf kan pakken is op zich niet erg toch? Ik vind 12 uur ...
Je onderbreekt daarmee het slaapritme en daarmee de kwaliteit van slaap. Dat kan ook weer gevolgen hebben gedurende de dag. Ook kan het slaapritme verder verstoord raken doordat je mogelijk ook in de nacht naar de wc moet. Je eigen slaapritme is blijkbaar helaas ook verstoord, want je zou niet zo bewust meer wakker horen te worden gedurende de nacht.