24 Reacties

één jaar geleden

Ik heb zelf ooit netelroos gehad en bij mij was de oorzaak stress. Toen dat weg was was de netelroos ook zo verdwenen. In dit geval gaat het om een kindje van 3 dus vermoed dat het misschien te maken heeft met iets anders wat haar onrust geeft bijv?zijn jullie net verhuisd of is er een broertje/zusje op komst? Of voelt ze jouw energie misschien?

één jaar geleden

Ik heb netelroos gehad toen ik corona had. Heb toen zo'n koelzalf gekregen van de huisarts daarna is het meteen weg gegaan. Heb het vroeger ook een paar keer gehad maar dit is nooit verder onderzocht.

VRIEND

één jaar geleden

Het kan letterlijk door van alles veroorzaakt worden. Wij kennen jullie niet dus kunnen onmogelijk een oorzaak weten. Belangrijk om een voedsel dagboek bij te houden. Proactief, met foto’s en wat er gebeurd. Zo kanjer erachter komen waar het door komt. Een allergoloog is zelf het fijnste vind ik.

VRIEND

één jaar geleden

Reactie op DeniseD

Het kan letterlijk door van alles veroorzaakt worden. Wij kennen jullie nie ...
Desloratadine kun je best laagdrempelig geven, is niet heftig of iets☺️.

één jaar geleden

Stress ervaar ikzelf vrijwel al vanaf me jeugd 🙊😅 dus zou t dan vreemd vinden als dit opeens opsteekt. Wat ik me wel opeens nu bedenk is dat ze wel toen t een btje begonnen is, is gestopt met dr middag slaapje, terwijl ze wel echt moe is. Geen idee of t ermee te maken heeft 🤷🏼‍♀️ Ik wacht even het bloedonderzoek af en wil dan misschien toch kijken wat de allergoloog kan, en wat we zelf kunnen. Koelzalf helpt helaas niet. Bedankt voor jullie reacties voor nu☺️

één jaar geleden

Ik heb het gehad en het was echt vreselijk. Bij mij kwam het op als ik het heel koud had. Als ze last heeft zou ik echt de medicatie geven. Jeuk js erger als pijn kan ik je vertellen. Werd er behoorlijk depressief van. + het zorgt er voor dat je lichaam vecht tegen de allergie waar je lichaam op reageerd.

één jaar geleden

Reactie op Zoetekindjes

Ik heb het gehad en het was echt vreselijk. Bij mij kwam het op als ik het ...
Waar ze dus moe van wordt 🧐 waarschijnlijk. Hmm..zal t voor de nachten toch maar proberen dan...

één jaar geleden

Mijn zoontje heeft netelroos gehad als allergische reactie op antibiotica. De huisarts gaf toen aan dat je netelroos om van alles kan krijgen. Bepaalde stoffen, van kou, stress etc. Mijn zoontje had erg last van de jeuk. Heb verkoelende zalf gekregen van de huisarts , dit werkte wel vooral voor de nachten. Was echt sneu. Sterkte ermee!

één jaar geleden

Mijn zoontje heeft netelroos gehad als allergische reactie op antibiotica. ...
Dat kou en warmte merk ik ook ja dat t dan veel erger is. Koelzalf deed weinig helaas. Hopelijk kunnen we een btje erachter komen welke kant we verder kunnen zoeken...

één jaar geleden

Reactie op Jeannettje

Waar ze dus moe van wordt 🧐 waarschijnlijk. Hmm..zal t voor de nachten toc ...
Ja daar wordt je zeker moe van. Op gegeven moment ga je in de overleef stand. Ik had continue onrust in mijn lijf omdat er altijd een plekje jeukte. Echt vreselijk. Ik hoop dat je kindje door de medicatie misschien even rust kan krijgen. Het is niet ideaal medicatie maar een ongelukkig kind dat in de stress is van jeuk en pijn is ook niks en de medicatie bestrijd wel de allergie.

één jaar geleden

Ik heb regelmatig netelroos. Ze zeggen dat je dan in een badje met maizena kunt gaan zitten. Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd, maar misschien is het een oplossing voor een kleintje?

één jaar geleden

Reactie op YSM

Ik heb regelmatig netelroos. Ze zeggen dat je dan in een badje met maizena ...
En weet jij ook niet waar t vandaan komt? Heb je dit al lang?

één jaar geleden

Ik krijg het door overmatige warmte of de overgang van koud naar warm. Ik heb het een paar keer per jaar.

één jaar geleden

Reactie op Zoetekindjes

Ja daar wordt je zeker moe van. Op gegeven moment ga je in de overleef stan ...
Wat vervelend dat je er ook zo'n last van heb gehad zeg...😢

één jaar geleden

De oorzaak kan inderdaad van alles zijn, heel moeilijk om dat te bepalen. Wel staan huidaandoeningen in beginsel in verband met je darmen, spijsverteringsstelsel. Ergens zit het daar dus niet goed, reageert je lichaam te heftig. Zelf helaas 1,5 jaar chronische netelroos gehad op bijna mijn hele lichaam, écht hels is dat, kan ik je vertellen. Ik kwam bij de dermatoloog niet verder. Uiteindelijk via een natuurgeneeskundige en mbv bioresonantie achter de oorzaak gekomen en behandeling ingezet. Darmen waren aangetast door combinatie van langdurige stress en voedselovergevoeligheid. Zalfjes etc. hielpen dus steeds wel voor even, maar pas na het aanpakken van de oorzaak ging het echt over. Mijn advies zou dus zijn om daar eens naar te kijken (bioresonantie). Kost echt geen vermogen en via die methode ben je er veel sneller achter dan de reguliere weg! In ieder geval veel sterkte & beterschap ermee!

één jaar geleden

Reactie op JT20

De oorzaak kan inderdaad van alles zijn, heel moeilijk om dat te bepalen. W ...
Bedankt voor je tip! Daar ga ik zeker eens verder in verdiepen, want ik ken t zelf niet. Goed dat t bjj jou jn ieder geval geholpen heeft!

één jaar geleden

Zoontje kreeg met 11mnd netelroos en dat kwam van peer. Gister zat hij weer ineens onder maar was net wakker, al tijd niks gegeten dus een raadsel.... Mijn vriendin heeft zelf al 2 jaar chronische netelroos en dat komt door wrijving/warmte/kou opzetten.

één jaar geleden

Reactie op mamavanleon

Zoontje kreeg met 11mnd netelroos en dat kwam van peer. Gister zat hij wee ...
Het is inderdaad met warmte kouw en nat en wrijving erger dan anders. Maar hier komt het ook zomaar opeens zonder dat er überhaupt iets voorgedaan heeft. Morgen uitslag bloedonderzoek dus wellicht komt er iets uit🤷🏼‍♀️

één jaar geleden

Reactie op Jeannettje

Het is inderdaad met warmte kouw en nat en wrijving erger dan anders. Maar ...
Gek he.. mijn zoontje kreeg het vanochtend weer spontaan. Hele rug/nek/achterhoofd. Wordt nu weer minder.. zo akelig is het.

één jaar geleden

Reactie op Jeannettje

Wat vervelend dat je er ook zo'n last van heb gehad zeg...😢
Ja bedankt, duurde dik een jaar na allerlei medicatie van prednison en chemopillen en allergietabletten is uit uiteindelijk ineens verdwenen... Ik ben ook naar allerlei alternatieve geneeswijze geweest, homeopaat, zo'n alternatieve dokter ( ben de naam kwijt) 😅😅😅 elektro therapie , lichttherapie dieeten, histamine arm alles... maar niets hielp..de medicatie hield zorgde voor de rust en uiteindelijk na veel kuren van de dermatoloog opeens verdwenen. Halleluja helemaal gelukkig!