37 Reacties

2 jaar geleden

Oh en het is een echte flesweigeraar.. hij lust ook geen kunstvoeding. En zodra hij zijn melkie ziet word die helemaal gelukkig. Hij is echt gek op zijn tiet 😂❤️ Maar na een jaar zo slapen ben ik echt weer eens toe aan een nachtje normaal slapen!

2 jaar geleden

hier met 7 maanden begonnen met oliën van youngliving in de diffuser en sindsdien een doorslaper. je hebt speciale kinder oliën die gericht zijn op het slapen en verwerken van prikkels en nog meer.

2 jaar geleden

Reactie op alh-24

hier met 7 maanden begonnen met oliën van youngliving in de diffuser en sin ...
Ik ga me er eens in verdiepen, bedankt voor de tip!! Sliep jou kindje toen ‘gewoon’ helemaal door?

2 jaar geleden

Hier hetzelfde! Inmiddels nu 2x per nacht nog borstvoeding, rond 1 uur en 4 uur.. maar afgelopen week was hij ziek en zit ik zo weer op 5x per nacht. Mijn zoon wordt 1 juni 1. dus weet dat je niet de enige bent 😘 lijkt je kindje wel iets af te bouwen qua inname?

2 jaar geleden

Reactie op Hannah92

Hier hetzelfde! Inmiddels nu 2x per nacht nog borstvoeding, rond 1 uur en 4 ...
Heel fijn om te lezen idd.. soms heb ik het gevoel dat zoveel kindjes doorslapen en bij ons is het echt nog nooit gebeurd, het langste was 4 uur achter elkaar slapen. Hij zat 2 weken geleden op 4 x per nacht dus er is er wel ineens 1 x afgegaan.. wel nu midden in een slaapregressie/sprong en hij wilt overdag ook ineens weer meer melk ( overdag vind ik echt totaal niet erg overigens ) eet jou kindje al goed mee? Die van ons lust alles en eet wel goed maar heel weinig kwa hoeveelheden, maandag had hij toevallig ontzettend goed gegeten en echt veel voor zijn doen en hij sliep meteen de avond heel goed 😫 maar we kunnen hem niet dwingen om meer te eten overdag lijkt me..

2 jaar geleden

Zoontje van 20 maanden slaapt 9 van de 10 nachten nog niet door, 2 x per nacht eruit om te sussen/wiegen etc. Altijd al een slechte slaper geweest helaas. Slaapgebrek eist af en toe zijn tol (dan ben ik een dag extreem moe en chagerijnig) maar daarna is het weer oké en kan ik prima zonder slaap. Hij heeft vanaf 8 weken flesvoeding gehad. Ik kan niet wachten op de dagen dat hij wel meerdere nachten achter elkaar doorslaapt.

2 jaar geleden

Reactie op SimonevdBroek

Zoontje van 20 maanden slaapt 9 van de 10 nachten nog niet door, 2 x per na ...
Vermoeiend he en jij bent al 8 maanden langer bezig, ja dat heb ik opzich ook wel idd na paar uur echt moe zijn kan ik daarna prima functioneren eigenlijk maar het lijkt me heerlijk om weer eens echt lang te kunnen slapen, hopelijk word het ons snel gegund 🤞❤️

2 jaar geleden

Mijn zoon van 14mnd heeft in totaal 2 keer doorgeslapen. Verder nog meerdere keren snachts een savonds voeden en knuffelen

2 jaar geleden

Reactie op xjennx

Ik ga me er eens in verdiepen, bedankt voor de tip!! Sliep jou kindje toen ...
ze moest een weekje wennen waarin ze van elke nacht elk uur wakker na 1 of 2x wakker ging en na 1 week sliep ze van 22.00 tot 7, nu is ze 9,5 maand oud en slaapt ze van 7 tot 7. als je meer info wilt kun je ens kijken bij : life as a mommy op instagram. zij weet veel ervan kun je alles vragen, zet veel info in de storys.

VRIEND

2 jaar geleden

Ik volg de routinegids van slaaptips voor Baby’s. Misschien heb je daar wat aan? En eventueel een consult bij een slaapcoach overwegen?

2 jaar geleden

Wij hebben ook van alles geprobeerd, hielp maar niet. Tot we een dokter vonden die ons wou geloven dat hij na uren wakker zijn s nachts altijd in slaap viel na een hele reeks scheetjes. Bleek dat zoontje allergisch was voor koemelkeiwit en soja. Verder geen symptomen. Nu slaapt hij zonder problemen door.

2 jaar geleden

Ik geloof wel dat kindjes die borstvoeding krijgen gewoon minder goed slapen, omdat ze zo gewend zijn om fijn en warm bij mama te liggen en te drinken. In mijn omgeving heb ik meerdere vrouwen die ook langer (dan de meeste) borstvoeding geven en dan is het normaal dat ze vaker wakker worden. Wel helpt het bij ons als de kleine naast mij in bed ligt, dan wordt hij soms wakker en slaapt hij zo weer door. Aan de ene kant denk je.. sliep mn kleintje maar door. Aan de andere kant.. ze zijn nog zo jong en ik vind het helemaal niet erg dat hij mama nog nodig heeft. Mijn oudste kreeg tot 15 maanden bv en sliep vanaf 1 jaar steeds beter.

2 jaar geleden

Reactie op Mijntje88

Ik volg de routinegids van slaaptips voor Baby’s. Misschien heb je daar wat ...
Dankje voor de tip, ja overwegen we zeker! Is het bij jullie goed gelukt?

2 jaar geleden

Reactie op Sa--696

Ik geloof wel dat kindjes die borstvoeding krijgen gewoon minder goed slape ...
Ja daar ben ik ook van overtuigd idd, lekker even drinken bij mama en hij slaapt in een omgebouwde coosleeper ledikant dus het scheelt wel dat het snel borst erin is en daarna draait hij zich om om verder te slapen

2 jaar geleden

Reactie op Sa--696

Ik geloof wel dat kindjes die borstvoeding krijgen gewoon minder goed slape ...
Ik vind de voordelen van borstvoeding nog altijd opwegen en geniet er enorm van. Voor je het weet is deze fase voorbij! Neemt niet weg dat hier een hele vermoeide mama spreekt, aangezien mijn kleintje vanaf 5uur al onrustig was en ik om 6 uur maar ben opgestaan. (Om 23u ging ik zelf naar bed, om 02 werd hij wakker om te drinken, om 03.30 kwam zijn grote broer bij ons, om 05.00 had mn baby geen zin meer om te slapen). Zometeen gewoon werken.. dus vanmiddag stort ik waarschijnlijk in, hopelijk kan ik dan een dutje doen!

2 jaar geleden

Reactie op Sa--696

Ik vind de voordelen van borstvoeding nog altijd opwegen en geniet er enorm ...
Ja dat heb ik ook inderdaad, het is zo makkelijk en ik wil er nog niet mee stoppen ook. Maar wil wel dat mijn zoontje beter slaapt voordat de nieuwe baby komt eigenlijk.. 🥺 ook een zware nacht achter de rug klinkt het, werkse vandaag!

VRIEND

2 jaar geleden

Reactie op xjennx

Dankje voor de tip, ja overwegen we zeker! Is het bij jullie goed gelukt?
Ja ik ben met 16 weken de slaaptips gids gaan gebruiken en ons zoontje slaapt eigenlijk sindsdien volgens het boekje. Geen nachtvoedingen meer en al vrij snel klokje rond. Kwestie van geluk denk ik maar ook vooral veel focus op routine, ook overdag. Slaapcoach hebben wij dus niet gehoeven maar ik weet wel van bekenden dat het echt elke cent waard is als je kind niet goed slaapt.

2 jaar geleden

Reactie op xjennx

Ja dat heb ik ook inderdaad, het is zo makkelijk en ik wil er nog niet mee ...
Probeer je het voeden wel eens uit te stellen? Dat kost initieel meer energie. Maar bij "langvoeders" in mijn omgeving zie ik inderdaad dat de baby pas door gaat slapen als ze niet meer op verzoek voeden, maar het wat forceren en voedingen gaan uitstellen. Sommige kindjes bouwen het zelf af, maar in mijn omgeving zie ik die eigenlijk niet. We zijn allemaal voedingen gaan uitstellen.

2 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Probeer je het voeden wel eens uit te stellen? Dat kost initieel meer energ ...
heb wel eens een x gewoon over zijn hoofd geaaid ipv meteen tiet erin en het was toen wel gelukt dat die verder sliep, heb ook wel eens niet direct gegeven maar dan gaat die echt huilen/schreeuwen 🥲 heb je tips hoe ik dat kan starten dat uitstellen?

2 jaar geleden

Reactie op xjennx

heb wel eens een x gewoon over zijn hoofd geaaid ipv meteen tiet erin en he ...
Het makkelijkst is als hij speen accepteert. Zo kon ik het in het begin meestal een uurtje uitstellen. Moet wel zeggen dat bij mij de bv helaas niet gelukt is, dus dat is wel makkelijker want dan is de geborgenheid los van de voeding. Maar ik ken een stuk of 5 "langvoeders" met baby tussen 9 en 12 maanden waar ik veel mee praat. In mijn omgeving doen de meeste "langvoeders" dat met de speen nu ook. Maar dat gaat meestal wel met wat protest hoor. Het is wat je liever hebt. Nu ze eraan gewend zijn, is 1 of 2 voedingen goed in plaats van 4. Maar het proces ernaartoe is niet echt leuk... Meer voedingen overdag kan helpen, maar als hij voor geborgenheid komt, zet dat natuurlijk geen zoden aan de dijk .