15 Reacties

één jaar geleden

Onze kleine heeft in de ochtend en avond vaak nog een fles maar de rest van de dag gaat alles toch in zn 360 beker. Die fles laten we alleen voor melk.

één jaar geleden

Met 1 jaar oud stopten wij met de fles. Vanaf 8 maand oud gebruikt hij een rietjesbeker en later ook de open en 360 beker. Nu hij 2 is zijn wij vooral de open beker aan het stimuleren.

één jaar geleden

Smorgens en savonds een fles van de action, met dr brown speen. Onze dr browns flessen waren na een jaar zeker aan vervanging toe. Verder uit een oefenbeker of gewone beker. Ik wil onze zoon (2 jaar) graag van de fles af hebben en dit doen we geleidelijk door alleen de ochtend en avondfles te doen. Veel oefenen met de beker, gelukkig doet de opvang dat ook! Mijn zoon drinkt eerder te veel dan te weinig. Dus voor ons was de oefenbeker heel fijn, omdat hij dan ook eens zn drinken kon laten staan, ipv gelijk alles op te drinken 😂

één jaar geleden

Wij hebben vanaf 6 maanden een open beker aangeboden. Op 11 maanden kon zoon hier zelfstandig uit drinken (met de nodige ongelukjes). Op 12 maanden begonnen met een rietjesbeker, zodat er altijd drinken op tafel kon staan. (360 graden beker snapt hij nog steeds niet). Hij heeft tot 13 maanden afgekolfde melk in de fles gekregen op het KDV, daarna uit de rietjesbeker. Sinds 1,5 jaar drinkt hij alles uit een open beker.

één jaar geleden

Ik zou de fles wegdoen, zodra er geen keuze meer is voor fles zal hij straks ook meer drinken uit een beker. Veel beter voor het gebit. Weet ook niet hoe je bijvoorbeeld de avondfles aanbied, maar poets je daarna wel de tandjes nog? Kwestie van even een paar dagen misschien iets minder vocht, maar dat betert dus wel. En als ie echt dorst heeft drinkt ie wel.

één jaar geleden

De fles was hier alleen voor moedermelk als ik niet in de buurt was want ik had borstvoeding. Ik denk tot 15/16 maanden ofzo, daarna wilde hij geen fles meer bij kdv. Verder altijd gebruik gemaakt van 360, rietjesbeker of open beker (vanaf een jaar denk oefenen). Ik zou geen nieuwe fles kopen op deze leeftijd. Als er geen alternatief is went hij er vanzelf aan.

één jaar geleden

Onze dochter dronk uit een fles/aangepaste beker tot ze 1,5 was. De dr. Brown weggedaan toen ze stopte met flessenmelk. Gewone beker nu altijd en soms een rietjesfles als we ergens heengaan en ik neem drinken mee 🤗

één jaar geleden

Reactie op Beanie85

Ik zou de fles wegdoen, zodra er geen keuze meer is voor fles zal hij strak ...
We hebben geen avond fles. Hij drinkt tijdens of na het eten nog wat en daarna gaat hij naar bed

één jaar geleden

Onze dochter is ruim 1,5 en krijgt melk in een rietjesbeker, 's morgens en 's middags. Soms wisselen we af met open beker voor het oefenen, maar alleen aan tafel. Heel af en toe 's avonds voor het slapen nog een beetje melk in rietjesbeker als ze slecht gedronken heeft. Rest van de dag drinkt ze uit de Munchkin 360 en/of rietjesbeker.

één jaar geleden

Reactie op JoyceD.

We hebben geen avond fles. Hij drinkt tijdens of na het eten nog wat en daa ...
Oh, verkeerd gelezen! Sorry ☺️

één jaar geleden

Ik zou zeker niet meer een nieuwe fles gaan aanschaffen. Vind het persoonlijk ook erg lang bij 2 jaar nog een fles. Wij zijn bij 1 jaar (is nu 1,5) al volledig over gegaan de munchkin. Tegenwoordig wil hij ook graag dat we de dop eraf halen zodat hij “echt” hetzelfde als ons kan drinken

één jaar geleden

Ik zou ook geen nieuwe fles meer aanschaffen. Hier vanaf 1 volledig over op rietjesbeker en oefenen met gewone (open) beker. Nu met 2 jaar alleen maar open beker. Ik denk dat zowel fles als tuitbeker niet goed is voor de mondontwikkeling. https://www.oudersvannu.nl/baby/ontwikkeling/drinken-uit-tuitbeker/

één jaar geleden

Wij hebben voor beide kinderen een Mepal drinkfles met tuit voor onderweg. Thuis drinken ze gewoon uit een open beker vanaf dat ze een jaar zijn geworden. Fles heeft de oudste na 1 jaar niet meer gehad. De jongste nog wel een tijdje na z’n eerste verjaardag. Met name als hij pap at (heel sporadisch).

één jaar geleden

Wij hebben een rietjesbeker van de Hema en dan niet die babyvariant maar voor kinderen. Heel tevreden mee en zuigt makkelijker dan de babyvariant. Ik zou een kind ouder dan 1,5 zeker geen babyfles meer geven omdat ze prima uit een gewone beker of zelfs open beker kunnen drinken. Misschien wat wennen maar dat komt vast goed. Het is beter voor de mond motoriek en ooit zullen ze toch over gaan op een gewone beker

één jaar geleden

Zoontje dronk hier ook altijd heel slecht uit gewone beker/rietjes beker. Hij is nu 2,5, en krijgt alleen sochtends 1 x een fles. Verdere dag de normale open beker. Dochter is 15 maanden, krijgt fles, maar drinkt ook uit rietjesbeker. Soms oefenen uit een normale beker maar zij speelt er vooral mee.