4 Reacties

2 maanden geleden

Waar wil je dit plekje maken in huis? Ik zou kijken om van zijn/haar slaapkamer een veilige, fijne ruimte te maken waar hij/zij zich even kan terugtrekken. Eventueel kun je in die kamer een tentje oid neerzetten waar hij/zij zich echt nog even verder kan terugtrekken. Stel dat je dit bijvoorbeeld in de woonkamer maakt, maar vervolgens wel de tv of radio aan hebt staan waar hij/zij last van heeft, dan werkt dit alsnog niet ontprikkelend. Zorg er voor dat er op zo'n plek dingen zijn die hij/zij fijn vindt om te hebben en daarmee tot rust kan komen. Laat hem/haar eventueel zelf mee proberen en uitkiezen wat fijn is om op te zitten/liggen, dan maak je altijd de goede keuze. Sommige prikkelgevoelige kinderen zijn hier heel kieskeurig in. Mocht hij/zij echt al (veel) last hebben van prikkels, dan zou ik samen met een SI-therapeut (sensorische informatieverwerkingstherapeut) eens kijken wat wel/niet helpt. Dit is vaak een ergo of fysio die een specialisatie in SI heeft.

2 maanden geleden

Een soort klamboe of tentje?

2 maanden geleden

superlief, bedankt voor de tips! wat ik meer bedoel is dat onze dochter, als ze een temper tantrum heeft (gehad), zichzelf even ergens kan terugtrekken. ik merk dat ze het fijn vindt als ze boos is om zich in een klein hoekje te verstoppen, dus ik dacht een fijn plekje onder de trap te maken.

2 maanden geleden

Hier is de ei-stoel van IKEA inderdaad erg fijn geweest tijdens de peuterpubertijd. Als de wereld weer eens oneerlijk was, was dit een fijn plekje om even tot rust te komen. Deze stoel staat gewoon in de speelhoek en doet anders ook dienst als raketcabine, slaapkamer, auto, draaimolen… etc