15 Reacties

één maand geleden

Bij mijn zoontje ging de eerste keer ook niet goed. De tweede keer ging het prima en hij heeft absoluut geen bril nodig 😊

één maand geleden

Ik heb deze testen zelf afgenomen en bij een twijfel, dus ook qua uitslag, laten we het kind terugkomen. Heb vaak genoeg meegemaakt dat het de tweede keer wel goed ging. Laten we het hopen!

één maand geleden

Wij zijn 2x geweest en beide keren niet goed, toen doorverwijzing gekregen voor oogarts, september 2023 geweest en was ook daar niet helemaal goed, maar nog geen bril nodig, februari weer geweest en was nu beter, met half jaar nog wel keer terugkomen…

één maand geleden

Mijn zoontje heeft dit ook gehad, wel pas met 5 jaar. 2x niet gehaald en doorgestuurd naar oogarts. Hij begreep het ook goed, en vond het ook niet spannend. Met 4 jaar wel gewoon gehaald🤷‍♀️. Bij de oogarts was alles helemaal goed… niks aan de hand 😅🙃

één maand geleden

Reactie op snoes

Wij zijn 2x geweest en beide keren niet goed, toen doorverwijzing gekregen ...
Ah dat kan dus ook nog, dat het weer beter wordt? Ik ging er vanuit dat het alleen maar slechter kon worden maar dat is dan goed nieuws. En je zoon/dochter is ook 4 jaar?

één maand geleden

Mijn middelste werd doorverwezen. Ogen getest. Ze blijkt cilinders te hebben. Voor nu nog niet nodig een bril aan te meten maar in de gaten houden. Fijn om te weten!

één maand geleden

Onze oudste “haalde” het ook twee keer niet, dus toen doorverwezen naar de oogarts en ze bleek een lui oog te hebben. Inmiddels heeft ze al een jaar ofzo een bril en plakken we haar oog een aantal uurtjes per dag af. Maar het is al een stuk beter geworden dus hopelijk binnenkort niet meer nodig. Ik heb liever dat we er nu achter komen dan dat ze haar halve kindertijd de wereld wazig ziet en er pas achterkomt als ze het bord op school niet kan lezen.

één maand geleden

Bij mijn oudste was er twijfel, omdat hij het ook niet leuk vond en spannend vond. Tweede keer, andere plaatjes, aangegeven echt zijn best te moeten doen, kon toch de onderste rij echt niet zien. Doorverwezen naar de oogkliniek. Een plus afwijking en heeft een bril gekregen. Hij ging ook net naar groep 3 dus wel heel fijn dat de bril er op tijd was en dat hij kon wennen en goed kan leren lezen. Nu heeft hij hem tijd op en merkt hij zelf echt wel verschil. Plus afwijking kan alleen maar beter worden dus dat is fijn. Ik heb zelf -4 dus hield mijn hart al vast 🙈

één maand geleden

Onze oudste hebben ze met 3 jaar toen getest ivm een behoorlijke sterkte van haar vader (-9). Ze snapte het perfect, had er lol in en deed prima mee. Toch haalde ze de test niet. Wij keken er niet van op haha! Dus wij doorgestuurd naar de orthoptist. Conclusie: haar ogen waren perfect 😅 (was wel echt zonde van onze tijd trouwens hahah!)

één maand geleden

Mijn zoontje moest ook voor de tweede keer en toen was alles prima. Hij was toen 3 jaar. Later toen hij 5 was, ontdekten we bij de optometrist dat hij een cylinder in zijn oog had. Hij heeft toen een jaar een bril gedragen alleen op school (hele lage sterkte).. toen opeens wilde hij hm niet meer op en zegt geen last meer te hebben. Klaagde weleens over hoofdpijn.. nu niet meer.

één maand geleden

Bij mij kwamen ze er pas in groep 3 achter dat ik een lui oog had. Heb ook grote sterktes en cilinders. Kennelijk bij eerdere ogentest ben ik er doorheen geglipt? Ze hebben wel afgeplakt etc, maar dat hielp niet meer. Dat helpt meestal alleen als je bij 4 begint. Ik kijk nog steeds alleen met rechts en heb een bril met flinke sterkte. Dus ik had gewild dat ze het op deze leeftijd al zagen! Hopelijk zijn de oogjes goed, maar anders is het mooi als je er op tijd bij bent.

één maand geleden

Ja hier gehad! Eerste slecht dus terug komen, tweede keer was het goed

één maand geleden

Bij ons was de 2e keer ook niet goed, nu moeten we in mei naar de oogarts. Ik hoop niet dat ze een brilletje moet krijgen. Ik heb zelf slechte ogen en mijn gezin ook iedereen eigenlijk dus ben er wel bang voor 😳 maar t kan ook meevallen natuurlijk!

12 dagen geleden

Bij ons ook. Ons meisje had bij de eerste test boven en beneden door de war gehaald omdat ze er een soort spelletje van maakte. De vk nam het heel serieus en gaf aan dat als het bij een tweede test ook zo zou zijn dat we doorverwezen worden naar de oogarts. Volgende week is de tweede test maar ik vind het zelf een beetje gek dat we doorverwezen worden als ons meisje er een spel van maakt. We zijn beide brildragend en we hebben geen illusie dat onze kindjes geen bril zullen hoeven dragen maar ik vind deze reden zelf een beetje gek. Ook werd ons gevraagd naar schermtijd ( tot 2 jaar helemaal niet en nu max 20 min per dag), dat was heel goed. Maar lezen jullie veel was de volgende vraag. Dat doen we inderdaad. De vk zei: ja dat is ook slecht voor de ogen! Dus lezen is net zo slecht als schermtijd?! Ik was best verward. Enfin, we gaan volgende week wel merken hoe het verloopt 🙂

11 dagen geleden

Ik werk zelf op het CB, dit zien we heel vaak! Tweede keer gaat vaker wel goed dan niet :)