29 Reacties

2 jaar geleden

Ik zou ze er uit halen. Kan me niet voorstellen dat dat druppelen geen pijn doet. Heb daar zelf echt trauma's aan overgehouden toen mijn oren met 4 jaar telkens gedrupt moesten worden omdat 1 ontstoken was... deed echt zeer

2 jaar geleden

Geen ervaring mee. Ik zou het eruit halen, goed schoonhouden (dagelijks schoonmaken) en wachten tot het overgaat. Ik lees in ieder geval overal dat in geval van ontsteking het het beste is de oorbel eruit te halen, dus het lijkt me dat je arts wel gelijk heeft in deze situatie.

2 jaar geleden

Reactie op Mamameisje

Ik zou ze er uit halen. Kan me niet voorstellen dat dat druppelen geen pij ...
is speciaal voor babys. voel je niets van. heb het zelf ook geprobeerd. Als de wond in haar oor is en de oorbel/gaatje sluit met ontsteking in haar oor ben ik verder van huis

2 jaar geleden

Wat gebruik je voor spul om het schoon te maken? Ik zelf heb meerde oorbellen waaronder laatst nog een nieuwe derde gaatje en dus laten zetten in een piercing shop en hier moest ik het schoonhouden met zeezout. Goed eerst je handen wassen, daarna met een schoon watje of steriel gaasje en warm water met het zeezout erin soort van deppen met dat watje of gaasje. En vervolgens laten drogen aan de lucht, 2 tot 3 keer per dag doen. En er verder zo min mogelijk aankomen met je handen. En even opletten met haren wassen, shampoo en dergelijke. Succes 💕

VRIEND

2 jaar geleden

Ik zou ze er ook uithalen. Helaas, dan maar opnieuw prikken als ze groter is. Het is bij een baby toch iets gevoeliger. Mijn dochter heeft het ook gehad toen ze 7 was ofzo. Ze is nu 10 en nu pas gaat het voor het eerst goed. Bij haar werden het flinke bulten en dat ging pas weg toen de oorbellen eruit waren. En nu kun je er misschien nog goed bij. Als het meer en meer gaat zwellen dan zit straks dat knopje helemaal klem.

2 jaar geleden

Zodra jij t schoonmaakt en zij vervolgens weer aan haar oortje zit ben je water naar de zee aan het dragen. Zo wordt de ontsteking in stand gehouden. Daarnaast zijn de standaard druppels die je erbij krijgt bedoeld om een ontsteking te voorkomen, niet om een ontsteking te behandelen. Ik zou dus even naar de huisarts gaan voor iets anders, en hij/zij kan je denk ook vertellen of je de oorbel er het beste uit kan halen of niet.

2 jaar geleden

Als kind kreeg ik ook ontstekingen van oorbellen, zowel van goud als zilver. De huisarts is die er gewoon komen uithalen. Ik heb dit nog steeds, als ik mijn oorbellen draag is het maar voor een paar uur, en dan nog is het prijs. Het bizarre is dat mijn tweede gaatje in mijn linkeroor niet ontsteekt. 😅 Soit van mijn huisarts moesten ze er dus ook gewoon uit, wat mij toch logisch lijkt als ze ontsteken. Als het zilveren oorbelletjes zijn die ze draagt, mss eens gouden proberen dan? Mss kan ze niet tegen zilver, of omgekeerd?

2 jaar geleden

Ik mocht inderdaad mijn piercing (Rook piercing) er niet uithalen toen het ontstoken was. Die ontsteking zat echt in dat stukje en de instelling moest eruit komen. Met een bultje achter op het oorlel is het misschien anders, maar dat kan jij beter beoordelen. Fucidinecreme werkte maar neem aan dat dat niet bij baby's mag. Verder schoonhouden met unicura handzeep en zeezout van zonnatura (zat geen jodium in). Ik weet niet zo goed wat je van dit alles bij baby's mag doen.

2 jaar geleden

Wat gebruik je voor spul om het schoon te maken? Ik zelf heb meerde oorbe ...
Zelf ook veel piercings en ik gebruik alleen zeezout bij mijn kraakbeen. Een goed idee, stom dat ik het zelf niet heb bedacht 😮‍💨 eerst heel lang die met gele dop, maar die andere fles is nog zachter.

2 jaar geleden

Reactie op Iris_x

Als kind kreeg ik ook ontstekingen van oorbellen, zowel van goud als zilver ...
ik kan zelf alleen tegen goud en titanium. Zelf chirurgisch staal jeukt bij mij. Dus er zitten goede oorbellen in. Het is echt naast het gaatje 🤔

2 jaar geleden

Zelf heb ik dat ook gehad vroeger, een (ontstoken?) bultje aan de achterkant van mijn gaatje. Heb toen kleine gouden ringetjes in gedaan, en goed schoon gehouden. Naar mijn idee geneest het met een ringetje beter dan met een knopje omdat de achterkant van een knopje dicht op de huid zit. Het heeft best een tijdje geduurd maar is op ten duur vanzelf weg gegaan.

2 jaar geleden

Ik heb ook wel vaker een bobbeltje naast het gaatje gehad. Dit ging na een poosje vanzelf over. Moest het schoonhouden. En afwachten. Zolang er geen koorts was of er erge pijn van had. Ruimt je lichaam het vanzelf op. Dit werd mij gezegt. Als echt het gaatje zelf ontsteekt moet je wel echt de oorbel eruithalen want ik heb dit een keer gehad en was mn oorbel volledig ingegroeid. Was vreselijk hoe ze hem er met tang uit moesten halen. Sterkte en hopelijk gaat het snel beter

2 jaar geleden

Reactie op Femkevh

Zelf heb ik dat ook gehad vroeger, een (ontstoken?) bultje aan de achterkan ...
Ja hier hetzelfde! Mijn dochtertje heeft geen oorbellen, maar als kind had ik zelf ook weleens last van ontsteking naast/achter het gaatje. Ringetjes hielpen dan heel goed! Ook makkelijker met schoonhouden.

2 jaar geleden

Mijn dochter heeft het ook gehad toen zij klein was. Ik heb ze met 8 maanden laten schieten en zo rond haar 1,5 raakte het aan 1 oor ontstoken. Ik heb de oorbel er toen uitgehaald omdat het echt geïrriteerd was van het knopje. Ik maakte het elke dag met sterilon en betadine schoon. Laten genezen een aantal weken en toen opnieuw laten schieten. Ze is nu ruim 7 jaar en heeft nooit geen last meer gehad.

2 jaar geleden

Ik zou kleine ringetjes indoen en ze er dan dus inlaten. Met mijn navelpiercing moest ik juist een ringetje in omdat ik dan met water en zout moest spoelen en het dan door de wond heen kon. Een staafje drukte alles dicht. Ik kreeg alsnog een bultje naast de piercing. Dit was een soort van ontsteking door het vuil wat er dan uitkwam door het spoelen. Dat viel er vanzelf af. Het is toen super mooi genezen. Hij zei toen dat dat heel norma is hoe het ging bij mij en juist goed. Het was overduidelijk dat mijn wond van de piercing schoon was. Denk met oorbellen dat je dat ook zo kan proberen. Ps: ik had ook al als baby oorbellen en ben heel blij dat ik ze niet hoefde te laten schieten toen ik ouder was 🙈.

2 jaar geleden

Ik hoor vaak dat je dan beter ringetjes kan doen.. Ik heb altijd piercings gehad, al-tijd gingen ze ontsteken (tot aan wildvlees/uitgroeien toe). Ik moest ze er altijd uithalen. En degene die zulke opmerkingen naar je maakte zijn echt niet goed, sorry.

2 jaar geleden

Eruit halen, en schoon houden met unicura zeep. Erin laten terwijl het irriteert is veel zieliger dan opnieuw zetten… ook al ben ik daar ook geen voorstander van (maargoed, daar hoef jij niks mee te doen 😉)

2 jaar geleden

Reactie op dannahx

Zelf ook veel piercings en ik gebruik alleen zeezout bij mijn kraakbeen. Ee ...
Me dochtertje heeft sinds vorige week oorbellen. Heb het gele potje mee gekregen van juwelier om te ontsmetten. Verders veel afblijven of met zoutwater schoonmaken kreeg ik het advies.

2 jaar geleden

Ik zou hem zeker eruit halen! Ik heb toen ik 8 was ook echt drama gehad met altijd 1 oorbel, zwaar ontstoken, pus liep eruit. Zodra je het eruit haalt heeft het de kans om te genezen, als je het erin laat zitten, blijft het lichaam ertegen vechten en wordt het waarschijnlijk alleen maar erger. Ik zou ze eruit halen, dit doet namelijk hartstikke zeer. Toen de mijne er toen uitging was het echt gélijk een opluchting!

2 jaar geleden

Zout-water-badjes (water koken met zout, wat lauw laten worden) en zeker 10 minuten oortje inzetten. Doet wonderen. Voor de rest afblijven. Indien niet opgelost zo of erger, juweel best verwijderen.