42 Reacties

één jaar geleden

Ik vind het ook wel een beetje overdreven van de opvang. Hoe klein is de kans wel niet dat de oorbellen uit gaan EN dat een ander kindje deze in zijn / haar mond krijgt. Die kans is echt minimaal. Aan de andere kant is het voor jullie denk ik ook niet zoveel moeite om de oorbellen in de ochtend uit te halen en weer in te doen?

één jaar geleden

Ja daarin ben ik vrij nuchter.. regels zijn regels. En zeker als dat geen gevolgen heeft voor de gezondheid oid dan gewoon mee gaan met de regels. Klopt, de kans is klein dat er wat gebeurd met die oorbellen in bed of daarbuiten. Maar waarom er zo moeilijk over doen?!

één jaar geleden

Het zijn nog steeds wel gaatjes in de oren die best snel dicht gaan. Als ze een hele dag (lees dan. 7u sochtends eruit en pas na 18u savonds weer erin) eruit zijn dan is de kans groot dat ze alweer wat dicht zitten ...

één jaar geleden

Ik zou zelf er geen problemen mee hebben als andere kindjes oorbellen dragen maar ik kan me heel goed verplaatsen in het kdv. Wat als het wel gebeurd.. het kan dan best gevaarlijk zijn en ik zou dan niet aan de andere kant willen staan. Zo is het natuurlijk met veel dingen in het leven.. wat als…

één jaar geleden

Tsja, vind het een lastige. Aan de ene kant vind ik het wat vergezocht, het gevaar voor andere kinderen lijkt me niet zo groot. Aan de andere kant vind ik het nou ook weer niet zo spannend, het is maar decoratie en geen cruciaal iets (in mijn ogen dan). Dan laat je de oorbellen toch 2 dagen achter elkaar uit en doe je ze erna weer aan? Ik geef toe dat het een beetje 'regelziek' is, maar ik zie ook de ramp van het uitdoen van de oorbellen niet zo.

één jaar geleden

Tja, betuttelend en een beetje overdreven.. echter wel weer mooi dat ze zo beschermend zijn over de kinderen.. beetje dubbel dus.

één jaar geleden

Ik vind het een goede regel van de opvang. Het gaat niet alleen om het inslikken maar ook dat kindjes er zich aan kunnen verwonden door erop te staan/kruipen. Een oorbel kan ook uitscheuren/eruit getrokken worden. Ik heb in het verleden als doktersassistente gewerkt en een uitgetrokken oorbel door een kindje bij een kindje heb ik helaas meerdere keren meegemaakt.

één jaar geleden

Reactie op Xxesmay

Het zijn nog steeds wel gaatjes in de oren die best snel dicht gaan. Als ze ...
Hoi! Dit heb ik even opgezocht en op Google vind ik dat het een paar weken duurt voordat oorgaatjes dichtgroeien bij kinderen als je ze al een tijdje hebt. Ze raden aan om minstens 4 volle dagen in de week oorbellen te laten zitten. Alleen wanneer je ze net hebt laten schieten zullen ze zo snel dichtgroeien. 😊 Misschien kan dat een deel van je zorgen wegnemen.😊

één jaar geleden

Wat een belachelijke regel. We schieten echt door. Je kan kinderen echt niet van al het gevaar in de wereld beschermen. Dan zou je ander klein materiaal wat los kan gaan ook moeten gaan weren uit heel de opvang (bijv kleine knoopjes).

één jaar geleden

Ik kan me er enigszins wel in vinden. Ik ben zelf leerkracht en ouders staan tegenwoordig snel op de stoep als er iets is. Een oorbel kan uitgetrokken worden, ergens achter blijven haken etc. En jij hebt blijkbaar goede oorbellen, maar niet iedereen heeft dat. En als er dan iets ermee gebeurt op de opvang, is de opvang verantwoordelijk. Ik snap overigens ook dat dit heel vervelend kan zijn als het binnen je cultuur of familie de gewoonte is. Maar in de huidige samenleving snap ik het wel.

één jaar geleden

Ik snap echt niet waarom je je zo druk maakt… het zijn maar oorbellen?! Het gaat om de veiligheid op het KDV. En ja het is een kleine kans dat het gebeurt maar dat is wel met meer dingen zo en toch zijn daar ook regels voor… Wat is er erg aan dat ze geen oorbellen draagt? Het is nou ook niet zo dat het heel noodzakelijk is ofzo. Dus ik zou ze gewoon uit doen de 2 dagen KDV.

één jaar geleden

Ik vind het een hele begrijpelijke keuze van de opvang. Ik heb al verschillende situaties meegemaakt waarbij kindjes de oorbellen zelf uit deden en deze ergens in de groep op bed lieten liggen. Als pm'er heb je de verantwoordelijkheid over alle kindjes die er zijn. Je kan moeilijk naar een andere ouder verkopen dat er iets gebeurt is door de oorbel van een ander. Het erste dat ik mee heb gemaakt is een kindje wat haar oorbellen uit deed in de groep en een ander kindje is toen in de oorbel getrapt. Dat wil je niet meemaken een oorbel in een voetje! Bij ons op de babygroep gaan oorbellen dan ook uit als we merken dat kinderen er aan zitten. In bed gaan ze standaard uit, omdat je niet kan zien wat er gebeurt. Ze kunnen zelf ook een oorbel in hun mond stoppen. In dit soort situaties vraag ik mij altijd af of je verantwoordelijk wilt zijn als zo iets gebeurt. Het is niet je eigen kind en ik hoop dat ouders hier ook bij stil staan waarom die keuzes gemaakt worden. Daarbij is het toch ook niet zo'n bigdeal om oorbellen in en uit te doen als ze kids er zelf geen last van hebben? Ik doe mijn eigen oorbellen ook uit voor ik ga slapen en 's morgens weer in.

één jaar geleden

Reactie op EmOt

Wat een belachelijke regel. We schieten echt door. Je kan kinderen echt nie ...
Als iemand op jouw kind past en jouw kind slikt de oorbel van een ander in of verwond zich eraan, zou je dan ook denken "och ik kan ze niet beschermen voor alles in de wereld"? Of ben je dan boos op degene die op je kind heeft gepast? Daarbij mogen kinderen ook niet naar bed met kleine frutsels, knoopjes, touwtjes of sieraden. Dit is te gevaarlijk. Vaak gaan kleren waar Kleine knoopjes aan zitten die los zitten of zo sowieso meteen uit. Als pmer ben je hier erg alert op.

één jaar geleden

Zou mij niet boeien zou gewoon voor die 2 dagen dat doen als ze dat graag willen. Uiteindelijk lijkt het me heel goed dat ze zo op de veiligheid gesteld zijn voor de kindjes!

één jaar geleden

Prima regel! Zou zelf niet willen dat mijn kindje door een oorbel van een ander kindje zich zou verwonden. De kans dat het zou kunnen gebeuren is niet heel groot, maar toch fijn dat door zo’n regel de kans nu 0 is

één jaar geleden

Ik snap het wel, dat dit gevaarlijk is. Als dit in het reglement staat, is het zo. Stond dit er niet in ( op het moment dat je kindje begon/ of oorbellen liet zetten), dan zouden ze het nu niet kunnen eisen van ouders waarvan het kindje al oorbellen heeft. Misschien is het afplakken met een pleister een optie ? Niet ideaal, maar mss beter dan uithalen? Langs de andere kant kan een pleister ook loskomen…

één jaar geleden

Reactie op Ivke_x

Als iemand op jouw kind past en jouw kind slikt de oorbel van een ander in ...
Ik zou diegene die zn kind oorbellen heeft ingedaan daar echt niet verantwoordelijk voor houden. Echt zwaar overtrokken dit. En met knoopjes bedoel ik niet in bed maar bij personeel op de groep. Zo zullen er nog wel meer kleine onderdelen zijn die per ongeluk op de grond kunnen vallen. Daarnaast lees ik hier verschillende mensen die zeggen, ag die twee dagen uit doen is toch niet zo'n moeite? Nou in mijn drukke gezin ben ik al trots als ik ze aangekleed en met ontbijt op, op tijd daar krijg. Ik zou echt om de haverklap vergeten die dingen uit te doen :')

één jaar geleden

Ooit een keer bij een volwassene een uitgetrokken oorbel gezien, een kindje zag het glinsteren en trok er aan. Oorlel helemaal uitgescheurd, veel bloed, deed veel pijn. Dat wil je niet bij je kindje, echt niet. Ik zou ze dus gewoon uit doen.

één jaar geleden

Ik zou er niet boos/verdrietig van worden het zijn maar oorbellen he na die 2 dagen kan je ze er gewoon weer in doen.

één jaar geleden

Ik werk zelf op een kdv en ik snap de regel heel goed! Heb in mijn carrière al meerdere keren meegemaakt dat kindjes een oorbel uit trekken in bed en dat ze dan een deel (of achterkantje of voorkant) in hun eigen mond doen. Maar we zijn niet de gehele tijd in de slaapkamer erbij dus je kan dit niet altijd direct zien! Soms zeggen ouders ook dat hun kind nog nooit de oorbellen uit hebben getrokken, masr realiseer je ook dat je kind anders kan doen op een kdv dan thuis. Trekt je kind de oorbel uit en laat dit ergens slingeren, wij ondertussen zoeken (succes in zo'n ruimte) en ziet een ander kind het en doet het in de mond.. Maar ook weleens meegemaakt dat een kindje ziet dat een ander kindje oorbellen heeft, maar nog niet het besef heeft dat je daar niet aan mag trekken. Gelukkig hadden we het toen gelijk door, maar je zou maar net een seconde te laat zijn en die oorbel is er uitgetrokken met uitgescheurde oorlel als resultaat.. dat wil en kan je niet verantwoorden als kdv! En dit allemaal in 6 jaar tijd al weleens meegemaakt. Je zou eventueel kunnen vragen of je het mag afplakken, maar er zijn wel incidenten mee gebeurd dat het dus een logische stap kan zijn op een kdv om oorbellen bij kinderen te weren. :)