19 Reacties

2 jaar geleden

Ons zoontje is 14 maanden en vanaf 15 maanden willen we een potje introduceren. Niet perse zindelijkheidstraining, maar gewoon kennis maken met het potje. Rond 18 maanden willen we het potje een vast onderdeel van de dag maken. We hopen met 2 jaar de luiers door te kunnen geven, dus ik wil wel op tijd beginnen met zindelijkheidstraining.

2 jaar geleden

Met 2,5 begonnen, met 3 jaar overdag zindelijk en met bijna 4 jaar ‘s nachts ook zindelijk. Overdag zindelijk ging wel moeizaam hoor. Maar echt na elk drinkmoment en eetmoment erop zetten want dan moeten ze meestal. En opeens, als ze er echt klaar voor zijn, lukt het ineens.

2 jaar geleden

Hier al een keer vroeg begonnen omdat ze er interesse in had. Maar niet consequent doorgezet. Ze wordt in januari 3 jaar en hebben altijd tegen haar gezegd dat zij zelf mocht zeggen wanneer ze er klaar voor was. Toen bekend werd dat ze grote zus wordt heeft ze van de 1 op andere dag besloten dat ze het zonder luier kan. In 2 kleine week ook echt zindelijk. Alleen poepen doet ze bij voorkeur nog in haar luier, dit vindt ze heel spannend elders en thuis ook nog steeds. 😉

2 jaar geleden

Reactie op enenem

Ons zoontje is 14 maanden en vanaf 15 maanden willen we een potje introduce ...
Mijn zoon wordt in januari 2. We hebben al een paar maanden een potje staan, maar dat begrijpt hij echt nog niet. Hij gaat erop zitten om te spelen, maar dat was het haha.

2 jaar geleden

Ik heb een vriendin die al vanaf 10 weken begon met haar baby op het potje te zetten. Is iets met signalen opvangen en dan de pot erbij halen. Er wordt hier en daar ook over geschreven dat je er al heel vroeg mee kan beginnen. Maar ik heb er zelf nog geen zin in, ik wacht wel nog even e laat haar gewoon id pamper los ;)

2 jaar geleden

Reactie op RaVe

Ik heb een vriendin die al vanaf 10 weken begon met haar baby op het potje ...
10 weken? 🙈 why?? Haha Ik dacht zelf aan rond de 2,5 jaar beginnen, maar soms denk ik waarom niet bij 2 jaar. Maar ik wil hem niets opdringen, dat werkt alleen maar averechts denk ik.

2 jaar geleden

Reactie op Babywish66

Mijn zoon wordt in januari 2. We hebben al een paar maanden een potje staan ...
Dat zou ik ook oké vinden hoor. Lees vaker verhalen van kindjes die het potje of de wc eng vinden als ze wat ouder worden. Dus hoe eerder ik het normaliseer hoe eerder het goed gaat lijkt me 🤞🏻

2 jaar geleden

Reactie op Babywish66

10 weken? 🙈 why?? Haha Ik dacht zelf aan rond de 2,5 jaar beginnen, maar s ...
Babyzindelijkheidscommunicatie. Als ze een beetje geluk heeft en er veel tijd in kan stoppen, kan ze d’r kindje met een jaar, 1,5 zindelijk hebben. Ideaal lijkt me haha.

2 jaar geleden

Reactie op enenem

Babyzindelijkheidscommunicatie. Als ze een beetje geluk heeft en er veel ti ...
Haha lijkt me niet ideaal. Je bent veeel langer bezig met de zindelijkheid dan als je het doet als het kind wat ouder is. Alleen maar meer werk lijkt me.

2 jaar geleden

Vanaf 1 of 1,5 begonnen met op het potje zetten om er kennis mee te maken en als ze dan toevallig een plasje deed de hemel inprijzen. Met 2 jaar serieus gaan trainen (hele zomer thuis in dr blote kont laten lopen) en toen vrij snel overdag volledig zindelijk. Nachten is ze met 3 jaar nog steeds niet zindelijk dus als iemand de gouden tip heeft, graag 😅

2 jaar geleden

Reactie op Babywish66

Haha lijkt me niet ideaal. Je bent veeel langer bezig met de zindelijkheid ...
Ja, sowieso ben je er langer mee bezig. Ik doe het zelf ook niet hoor, heb er gewoon de tijd niet voor. Maar het kan je onwijs veel luiers besparen en als je kind met een jaar, of ietsje lager, ongeveer zindelijk zou zijn, kan ik me voorstellen dat je het de tijd wel waard vindt. Maar goed, ik denk echt hoe eerder zindelijk hoe beter haha.

2 jaar geleden

Hier met ruim 2,5 jaar. Binnen paar dagen ging het overdag goed met plassen. Poepen kreeg ze even een terugval maar na 4 weken was dat voorbij. De nachten gingen toen ook goed. Maar opeens 4 maanden later begon ze weer in bed te plassen en na een aantal weken bed verschonen, hebben we de luier maar omgedaan weer. Die is nu ook steeds nat, dus we laten het even en gaan dan binnenkort weer proberen of het gaat.

2 jaar geleden

Begin niet te vroeg is mijn tip. Begin pas wanneer je merkt dat ze er echt aan toe zijn. Als ze vroeg zindelijk zijn heb je er op dat moment profijt van, maar heel vaak krijgen kinderen dan tijdens kleuterleeftijd een terugval. Zeker niet bij allemaal natuurlijk, maar hoor en zie het heel veel

2 jaar geleden

Reactie op Zeeuwseafkomst

Begin niet te vroeg is mijn tip. Begin pas wanneer je merkt dat ze er echt ...
Ja dat heb ik ook vaker gehoord, vandaar dat met 10 weken beginnen me niet zo slim leek en zelfs een beetje opdringerig haha. Maar hoe weet je of ze er klaar voor zijn? Mijn zoon trekt wel aan zijn luier als hij gepoept heeft en trekt een vies gezicht, maar ik heb nog nooit gemerkt dat hij moest plassen oid.

2 jaar geleden

Reactie op Zeeuwseafkomst

Begin niet te vroeg is mijn tip. Begin pas wanneer je merkt dat ze er echt ...
Inderdaad. Het heeft ook met een hersenfunctie in het hoofd te maken. Als die er is kan een kindje pas zindelijk worden. Ik heb het gelaten en gewacht tot mijn dochter er interesse in had. Ik had wel een potje staan maar deed er niets mee. Ze was net 3 toen ze zindelijk was omdat ze er aan toe was. Mijn zus heeft er de hele tijd op gezeten vanaf 1.5 / 2 jaar al. Op het potje zetten , wc . Heel de mik mak. Het is alleen maar ellende geweest. Kind veel dips gehad waardoor er steeds weer een luier aan moest met periodes en veel tegenstand. Angst voor de wc enzovoort. Ze had spijt. Ze heeft het losgelaten en haar kind gevolgd. Met 4.5 jaar dus in de klas nog een luierbroekje aan is het eindelijk beter geworden. Dus ik heb goed gezeten, ook hierin volg ik mijn kinderen.

2 jaar geleden

Onze oudste dochter kreeg met ongeveer 2.5 jaar interesse in het potje/ toilet. Ook als wij zelf naar het toilet gingen. We hebben niks gedwongen, alleen het potje in de woonkamer gezet. Toen ze er steeds uit zichzelf op ging zitten zijn we actief gaan oefenen. Uiteindelijk was ze met haar 3e verjaardag overdag helemaal zindelijk en ging ze zelf naar de wc.

2 jaar geleden

Reactie op Babywish66

Ja dat heb ik ook vaker gehoord, vandaar dat met 10 weken beginnen me niet ...
Dat hij al aan zijn luier begint te trekken wanneer hij gepoept heeft is een eerste teken. Het betekent niet dat ze dan perse snel zindelijk zijn. Ze vinden het wel vies dat het in hun broek zit. Je kan ze op bepaalde tijden bijvoorbeeld wel op het potje zetten als ze dat zelf fijn vinden. Waneer ze uit bed komen en voordat ze naar bed gaan en bij eet- en drink momenten bijvoorbeeld. Daarna gaat het allemaal wel vanzelf. Bij sommige duurt het twee weken, bij sommige een paar maanden en sommigen nog een jaar. Niet te druk over maken en geen druk van anderen op laten leggen. Zo lang ze zindelijk zijn als ze naar school moeten is het goed. Het kind moet leren de link te leggen tussen gevoel van moeten plassen en poepen en dan naar de wc gaan. Bij de één gaat dat sneller dan bij de ander.

2 jaar geleden

Inderdaad. Het heeft ook met een hersenfunctie in het hoofd te maken. Als ...
Dat klopt, neuroloog had dat ook aangegeven bij iemand die ik ken

2 jaar geleden

Mijn dochtertje is nu net 15 maanden en poepen op het potje gaat al heel goed. Ze gaat zelf naar het potje toe om aan te geven dat ze moet. Heb nu al ruim een week geen poepluiers gehad en ze vindt het zelf hartstikke leuk. Alleen plassen voelt ze nog helemaal niet aankomen volgens mij.. maar goed, dat komt vanzelf wel. Ik verwacht trouwens wel een terugslag als haar zusje in februari wordt geboren. We zullen wel zien hoe het loopt! 🤷‍♀️