20 Reacties

één jaar geleden

Waarin verschillen jullie van gedachten qua veiligheid? En ligt bijvoorbeeld je moeder dan wel met jou op 1 lijn?

één jaar geleden

Juist gaat het speelse er af als ze 1 op 1 zijn omdat ze dat in hun uppie verantwoordelijk zijn. Als jij er bij bent kan hij lekker speels doen omdat jij ook de boel in de gaten kan houde.. Je moet het gewoon een kans geven. Je vader is wel willend genoeg. En probeert aan jouw eisen te voldoen... probeer t gewoon een keertje een paar uurtjes

één jaar geleden

Heb je voorbeelden? Ik vind zijn voorstel eigenlijk best lief en meedenkend.

één jaar geleden

Lastig dat je hiermee in de knel zit! Maar je papa is dol op je kindje en wil graag jou idee over veiligheid leren. Dat is geweldig toch? Probeer geen vooroordelen te hebben en geef hem de kans te leren en tonen dat hij jou manier overneemt. Hier doe je geen kwaad mee? Als je merkt dat hij toch niet anders met je dochter omgaat kan je opnieuw met hem in gesprek. Maar zou je papa en je dochter deze kans niet ontnemen.

één jaar geleden

Reactie op Doperwt

Waarin verschillen jullie van gedachten qua veiligheid? En ligt bijvoorbeel ...
Bijvoorbeeld in zelfstandig een hoge glijbaan zonder zijkanten die op de stenen staat gaan, of haar zelf de trap naar beneden af laten lopen wat ze nog niet kan... mijn moeder geeft aan dat ze ook niet altijd hetzelfde denkt als ik, maar ze zich dan in mij verplaatst en doet wat ik zou doen. We hoeven uiteraard ook niet allemaal hetzelfde te doen 😊

één jaar geleden

Reactie op Ikigai

Lastig dat je hiermee in de knel zit! Maar je papa is dol op je kindje en w ...
Dat is een mooie reactie, dankjewel!

één jaar geleden

Ik denk dat je vader laat zien dat hij het graag wil veranderen, aangezien hij al aangeeft 3 maanden niets met haar alleen te doen en dan van jou te leren wat je wel veilig vind. In wat voor dingen vind je hem onveilig? Ik snap dat je haar veiligheid voorop stelt maar ergens heeft hij ook wel gelijk dat hij jullie ook heeft grootgebracht.. ik zou gewoon duidelijke afspraken met hem maken en dan kijken hoe het de komende 3 maanden gaat, daarna kan hij het waarschijnlijk echt wel alleen 😊

één jaar geleden

Ja mijn vader past alleen op, maar ik vertrouw hem 100% dus een andere situatie dan bij jou. Ik vind het lastig inschatten, want ik weet niet waarin hij onvoorzichtig is bijvoorbeeld.

één jaar geleden

Reactie op A-nne

Bijvoorbeeld in zelfstandig een hoge glijbaan zonder zijkanten die op de st ...
Ik lees nu dit, daar zou ik mij ook niet fijn bij voelen nee brr!

één jaar geleden

Ik snap je gevoel, en de voorbeelden zijn idd wel iets waarvan ik ook begrijp dat je dat niet wil. Maar ik denk wel dat je positiever mag staan tegenover het feit dat hij zelf aangeeft te willen leren van jouw wat je wel of niet veilig vindt! Je bent nu bij voorbaat al een beetje negatief ("eerlijk gezegd geloof ik niet dat dit gaat veranderen....") En zeker ook ergens is dat begrijpelijk als hij zo eigenwijs is 😉 maar, geef hem wel een eerlijke en open kans! De wonderen zijn de wereld nog niet uit en mensen kunnen weldegelijk blijven leren en zich aanpassen. Het gaat er denk ik ook om dat jullie nader tot elkaar komen met een soort middenweg, jij zal de controle iets los moeten laten misschien (hij zal het alrijd net wat anders doen en iets losser zijn) en hij moet naar je wensen luisteren en wel de veiligheid kunnen waarborgen.

één jaar geleden

Reactie op Beanie85

Ik snap je gevoel, en de voorbeelden zijn idd wel iets waarvan ik ook begri ...
Wat een ontzettend fijne, opbouwende en uitgebreide reactie waar ik zeker iets mee kan, dankjewel!

één jaar geleden

Lieve A-nne, Laat ik vooropstellen dat het mij opvalt dat jouw dochtertje is gezegend met een superlieve opa. Je geeft ook aan dat hij zorgzaam is. Het stukje waarin hij aangeeft drie maanden te willen besteden aan "leren" bezorgde me een brok in de keel. Zo lief!! Ik snap jouw bezorgdheid vol-komen!!! Alleen geef het een kans... Wellicht is hij echt oprecht en wil hij zijn aanpak wel aanpassen om toch die mooie band met zijn kleindochter op te bouwen. Gun hem die kans, observeer en probeer je angsten (ohhh de herkenbaarheid) niet de overhand te laten nemen, want angsten maken soms meer kapot dan lief is. Hiermee bedoel ik niet dat je roekeloos gedrag moet toelaten, maar wel dat je met een zo een neutraal mogelijke bril de situatie inschat de aankomende 3 maanden. Of het dan al goed voelt of niet.. Dat zie je dan wel. Zie het zo.. Gelukkig, ik heb de aankomende drie maanden geen moeilijk gesprek met mijn vader over het alleen oppassen. Tegen die tijd zie je wel. Succes!!!

één jaar geleden

Mijn schoonvader heeft een paar keer op ons dochtertje gepast. Ik vond dit ontzettend spannend, aangezien hij dit helemaal alleen deed en al heel lang geen kleine kinderen om zich heen heeft. Ook mijn vriend zei; hij heeft ons ook opgevoed, best goed gelukt! ( toen leefde zijn moeder nog, inmiddels overleden ) . En ik was bang voor niks. Al die keren is het fantastisch gegaan en beiden hebben genoten. Ja, hij deed anders dan ik zou doen, maar dat was zeker niet verkeerd. Je geeft 2 voorbeelden aan en daarin snap ik echt je bezorgdheid, maar je vader zal je kindje wel blijven beschermen. Ook hij zal zien dat bepaalde acties / dingen nog niet kunnen, maar daar moet je hem wel de kans voor geven.

één jaar geleden

Reactie op Umm baby

Lieve A-nne, Laat ik vooropstellen dat het mij opvalt dat jouw dochtertje ...
Jeetje wat een ontzettend lieve en fijne reactie, bedankt dat je de moeite hebt genomen om zo uitgebreid en empatisch te reageren, heel erg bedankt ❤️

één jaar geleden

Mijn zoontje is helemaal gek van opa. En opa ook van hem. En ja, af en toe wat speelser en iets minder “zorgend” dan m’n moeder. De eerste keer dat hij alleen oppaste dat ik ojee, gaat dat wel goed. Maar het gaat juist heel goed eigenlijk. Verzorging is prima. Ze gaan er lekker op uit en hij let zeker op. Ik laat hem met vertrouwen daar, ook als m’n vader dus alleen is. Ik snap je gevoelens dus wel, maar “anders” hoeft niet perse slechter te zijn. Mijn man is ook vele malen speelser dan dat ik zelf ben en daar is mijn zoon uiteraard ook vaak genoeg in z’n uppie. Dat hij het 3 maanden wil bewijzen vind ik eigenlijk al lief genoeg. Ik zou het dus een kans geven, want een fijne opa is echt alles waard!

één jaar geleden

Ik vind het super lief dat hij een tijd wil nemen om van jou te leren. Dit geeft aan dat hij jouw wensen wel degelijk belangrijk vindt. Ik zou deze tijd nemen om dichter bij elkaar te komen en vertrouwen te ontwikkelen. Ik begrijp jouw zorgen volledig, maar op deze manier komt dit vast helemaal goed!

VRIEND

één jaar geleden

Wat doet hij dan fout? Hij klinkt super lief en niet leuk dat hij verdrietig werd natuurlijk. Ik had nooit gedacht dat mijn vader een zorgende rol kon hebben naar mijn dochter maar hij is echt de liefste (dat wist ik wel haha), meest betrokken opa die er is! Hij laat haar slapen, verschoond haar luier, gaat elke donderdag ochtend met haar wandelen en die middag naar de kinderboerderij. Mijn moeder heeft juist wat moeite alleen omdat ze wat minder sterk is dan mijn vader en eerlijk, hoe erg het mij ook verbaasd, heeft hij meer een opvoedende rol dan mijn moeder. Ze passen elke donderdag op. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ze je kunnen verbazen. Wat doe je vader dan fout? En ik denk dat het niet eerlijk is nu al te denken dat het toch niet veranderd. Dat gevoel kunnen ook uitstralen. Hij is misschien eigenwijs maar hij heeft aangegeven van jou te willen leren wat je wel en niet wilt en dat 3 maanden lang. Dat vind ik getuigen van volwassen, betrokken gedrag. Ik denk dat genoeg andere dames wel zo’n opa zouden wensen voor hun kind☺️.

één jaar geleden

Mijn vader mag niet op mijn zoontje passen als mijn moeder er niet bij is. Hij doet veel dingen die ik niet fijn vind en is niet bereid te luisteren of dingen anders te doen. Hij vindt het bv. grappig om expres mijn baby wakker te laten schrikken en moet dan heel hard lachen wanneer hij begint te huilen. Als ik zeg dat hij dat niet moet doen, krijg ik een reactie van “ik kan bij jou ook niks goed doen.” In jouw verhaal lees ik niet zo’n soort situatie en is hij in elk geval bereid om te luisteren naar jouw perspectief. De voorbeelden die je geeft lijken mij ook doodeng, maar als je duidelijk afspreekt dat hij zulke dingen niet meer zal doen en beter oplet, komt het vast goed. Mocht hij zich niet aan de afspraken houden kun je nog altijd je beslissing heroverwegen. Je hebt zeker het recht om iemand niet alleen bij je kind te laten als iemand (bewust of onbewust) de door jou gestelde grenzen overschrijdt, maar als ik je verhaal lees twijfel ik of het wel zo ver gaat komen want je vader klinkt verder als een hele leuke opa! Als het wel zo ver komt is het inderdaad vervelend voor hem en ik begrijp het zeker dat het hem pijn doet, maar zoals je zelf zegt gaat de veiligheid van je dochter voor.

één jaar geleden

Mijn vader mag niet op mijn zoontje passen als mijn moeder er niet bij is. ...
Je hebt helemaal gelijk dankjewel 😊

één jaar geleden

Mocht een moderator deze reacties lezen: wat mij betreft mag het topic gesloten worden. Ik heb super fijne, eerlijke en mooie reacties ontvangen. Bedankt allemaal daarvoor. Ik ga de komende 3 maanden met meer openheid, waardering en liefde in.