15 Reacties

één jaar geleden

Dit soort vragen kan jij beter aan een huisarts stellen 🙂.

één jaar geleden

Reactie op Alleenmaarliefde2022

Dit soort vragen kan jij beter aan een huisarts stellen 🙂.
Ik ben vergeten erbij te vermelden dat hij hiervoor in november en januari bij de huisarts is geweest. Onze huisarts heeft aangegeven dat kinderen dat snel kunnen hebben. Ik ben hier op zoek naar andere moeders waar van hun kindjes dit ook hebben, en of hun ervaring hebben dat ze wel weer weg trekken.

één jaar geleden

Hier aan de lopende band i.v.m. vaak verkouden. Is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Het lichaam is hard aan het werk.

één jaar geleden

Hoii hoii is je zoontje daarna toevallig vaak ziek of niet fit hangerig ? Mijn zoontje heeft ze regelmatig opgezet. 9 van de 10 keer is hij hangerig, niet fit of gewoon ziek. Zelfs bij een verkoudheid zetten ze al op. Dat was schijnbaar normaal want het lichaam is bezig het virus eruit te werken. En daar zijn die lymfeklieren voor. Werd mij toen gezegd. Kinderen hebben namelijk ook veel onder de leden. Zelfs zonder dat we het door hebben. Gaat hij toevallig naar een psz of kinderopvang ? Ik zou gewoon voor de zekerheid na vragen wat het eventueel zou kunnen zijn. Maar dat werd mij toen verteld.

één jaar geleden

Hoii hoii is je zoontje daarna toevallig vaak ziek of niet fit hangerig ? M ...
Bedankt voor je reactie! 1 kliertje achter zijn oor en 1 op zijn sleutelbeen is sinds november de hele tijd aanwezig. Ze zijn wel gekomen nadat hij ziek is geweest. De rest komt en gaat ( volgens mij ) , ik voel namelijk niet elke week in zijn nek. Ik zelf heb ook 2 klieren die er al jaaaren zitten. Dus in die zin maak ik mij niet echt ongerust , in combinatie met wat de huisarts heeft gezegd. Maar ben toch benieuwd of ze ooit nog weg gaan trekken en of meerdere kindjes hier last van hebben.

één jaar geleden

Reactie op Livv07

Bedankt voor je reactie! 1 kliertje achter zijn oor en 1 op zijn sleutelbee ...
Ik denk dat het een reactie op een virus is. Dat betekend dat je zoontje toch nog goede weerstand heeft. 😁 de psz of kinderopvang is een wahala aan ziektekiemen. Normaal hoor onder de kinderen. 1 tip Google het niet. Lymfeklieren en google is geen goede match. Word je ook niet vrolijk van. Bij zorgen gewoon je huisarts raadplegen.

één jaar geleden

Hier vanaf september vorig jaar opgezeten klieren. Ook zonder ziekte of verkoudheid altijd opgezet. toen hij Corona kreeg wel extreem groot. Bloed onderzoek gedaan kwam allemaal niks uit. Verder ook kern gezond… we houden het een beetje in de gaten maar kunnen er niet zoveel mee.

één jaar geleden

Reactie op ctjeee

Hier vanaf september vorig jaar opgezeten klieren. Ook zonder ziekte of ver ...
Bedankt voor je reactie! Fijn om te lezen dat ons zoontje niet de enige is en het dus best vaak voor komt. Ik hou het ook in de gaten maar laat het dan nu maar even rusten.

één jaar geleden

Is die van het sleutelbeen ook gezien door de dokter?

één jaar geleden

Reactie op labelle

Is die van het sleutelbeen ook gezien door de dokter?
Nee die heeft hij niet gezien!

één jaar geleden

Reactie op labelle

Is die van het sleutelbeen ook gezien door de dokter?
Ik heb net nog even goed gekeken en ik moet eerlijk zijn dat ik niet denk dat dat een klier is maar eerder zijn bot. Het is heel hard en als ik bij mij zelf voel zit het er ook, en zie het ook bij mij zelf zitten🙈. Ons zoontje heeft niet zo veel vetjes dus je ziet erg veel door zijn huidje heen.

één jaar geleden

Reactie op Livv07

Nee die heeft hij niet gezien!
Je moet echt zeker weten of het niks is, aangezien sleutelbeen klieren de grootste kans hebben op kwaadaardigheid.

één jaar geleden

Reactie op labelle

Je moet echt zeker weten of het niks is, aangezien sleutelbeen klieren de g ...
Het is zeg maar waar je sleutelbeen eindigt onder de keel. Misschien beetje onduidelijk omschreven. Maar precies op het uiteinde aan beide kanten. Het voelt als bot. Maar ik zal het even navragen bij de huisarts. Ik wist dit namelijk niet!

één jaar geleden

Wij lopen nu al meer dan een jaar te sukkelen met knobbeltjes in de hals en achter in de nek bij onze zoon van 4. Hij is ook wel erg veel ziek geweest, veel oorontstekingen, verkouden, dan weer bronchitis en dan weer een griep. Hij heeft nieuwe buisjes gekregen en zijn amandelen zijn geknipt dus dat stukje is opgelost. Maar hij blijft knobbeltjes houden. Door mijn huisarts werd het telkens af gezet met dat hij ziek was geweest en blabla. Maar ik ben blijven bellen, en blijven komen en dit probleem blijven aanhalen gewoon puur omdat het me niet lekker zit. Nu is er eindelijk geluisterd en krijgen we een echo eind juli. Gewoon om alles te checken en uit te sluiten, dus hopelijk zit alles goed! Overleg met je huisarts, en volg je gevoel 💕

één jaar geleden

Reactie op Livv07

Bedankt voor je reactie! Fijn om te lezen dat ons zoontje niet de enige is ...
Ja ik vind het soms nog moeilijk om het los te laten. Maar mijn huisarts zei je hebt ook na een bloedonderzoek en een echo geen 100 procent garantie dat het niks is. Als je alles wilt uitsluiten dan moet je een biopt laten nemen. Maar de risico’s van een narcose is groter, dan dat de opgezette lymfeklieren zijn. Bloedonderzoek zouden ze echt iets van verhoogde witte bloedcellen tegen moeten komen wil het mis zijn. Dat was bij ons niet het geval gelukkig . Een echo is heel lastig bij die kleintjes net als bloedprikken het was een drama. Maar om nou ook nog een echo te doen en dan eigelijk dezelfde garantie te hebben als met het bloedprikken zagen wij niet zitten. Ook zei hij ik denk niet dat je een chirurg gaat vinden die een biopt wilt nemen bij een peuter die prima ontwikkeld en geen andere klachten heeft. Dat stelde mij dan wel gerust.