11 Reacties

2 jaar geleden

Ik heb geen ervaring met een osteopaat bij peuters maar ik reageer even omdat ik graag volg. Ik herken het namelijk best wel bij m’n dochtertje van 1,5!

2 jaar geleden

Up

2 jaar geleden

Een osteopaat kan ook dan zeker goed naar je zoontje kijken. Zelf geen ervaring mee, maar ik heb door mijn werk als slaapcoach contact met verschillende osteopaten. In sommige gemeenten hebben ze ook multidisciplinaire teams die dan naar je kleintje kijken. Maar alleen een bezoek aan een osteopaat kan ook geen kwaad. Zoek wel iemand die gespecialiseerd is in baby's en kinderen!

2 jaar geleden

Reactie op Wietske88

Een osteopaat kan ook dan zeker goed naar je zoontje kijken. Zelf geen erva ...
Morgen hoop ik met de kleine van vier weken naar de osteopaat te gaan, ga eens wat informatie vragen wat ze kunnen doen met peuters. Ben benieuwd! Een slaapcoach is niet nodig, want het slapen gaat op zich best, al is het niet erg lang. Maar het is best moeilijk om de juiste mensen te vinden die kunnen helpen...

2 jaar geleden

Hooi! Ik ben benieuwd hoe het is gegaan😊 hier ook een peuter die altijd overstuur wakker wordt en snel huilt.

2 jaar geleden

Onze dochter lijkt veel kenmerken te hebben van hoogsensitief, waaronder wat je beschrijft. Zoiets misschien?

2 jaar geleden

Ik ben niet naar een osteopaat geweest. Heb nu contact met een praktijk waar allerlei therapieën gegeven worden voor kinderen (fysio, manueel, ergo e.d.). Hoop daar binnenkort naartoe te kunnen. W.b. hoogsensitief: heb ik ook aan gedacht, hij is zeker wel heel gevoelig. Maar om dat stickertje nu meteen op te plakken vind ik wel wat snel. Mag ik vragen hoe jullie tot deze diagnose zijn gekomen?

2 jaar geleden

Reactie op Sucia

Onze dochter lijkt veel kenmerken te hebben van hoogsensitief, waaronder wa ...
O sorry, ik las te snel. Jullie denken dat ze het hebben 🙃

2 jaar geleden

Ik herken veel van wat je zegt bij mijn neefje, maar hij is nog geen peuter. Bij hem gaan ze nu eerst een slaapcoach proberen omdat slapen vaak nog drama is en hij ook heel erg alert is. Ik heb zelf wel ervaring met mijn eigen peuter bij de osteopaat. Alleen dan vanwege darm problemen. Ik ben er zeer tevreden over. Waar ik bij een arts tegen allerlei muren aanliep, is bij de ostepaat wel het probleem aangepakt i.p.v. alleen het gevolg.

2 jaar geleden

Reactie op Lovebaby2019

O sorry, ik las te snel. Jullie denken dat ze het hebben 🙃
Hai ja idd! Veels te jong nog, en sowieso is dat lastig diagnosticeren. Ik denk het zelf te zijn, en herken veel. Dochter is gevoelig, zeer opmerkzaam, intelligent, gevoelig voor prikkels en nog zo wat dingen 👍

2 jaar geleden

Uiteindelijk contact gehad met een praktijk waar verschillende therapeuten werken (fysio, ergo, manueel). Zij dachten hem niet echt te kunnen helpen omdat hij nog jong is. Het lijkt echt spanning in zijn lijfje en een stuk prikkelverwerking waar hij moeite mee heeft. Hebben nu een afsprakensessie staan bij een Body Stress Release. Die denken hem te kunnen helpen. Ben heel benieuwd, we kunnen maandag terecht voor de eerste behandeling. Op dit moment gaan doorslapen wat beter, maar overdag veel huilerig, vraagt veel om getild te worden, is snel overstuur om iets. Het is zo'n lied mannetje met een lief karaktertje, zorgt zo goed voor z'n broertje en kan uren knuffelen. Maar er zit hem iets dwars, dat zien we elke keer weer. Ons hart breekt soms om hem zo te zien. Hij maakt ons op sommige momenten echt radeloos. Omdat we niet meer tegen het gehuil kunnen, maar ook omdat we weten dat hij niet lekker in z'n vel zit.