54 Reacties

één jaar geleden

Hier met 2,5 poging gewaagd. Maar ze bleef eruit komen. Nu met 2 jaar en 8 maanden terug in het ledikant. Het is heel verschillend. Maar nieuwe baby moet niet de reden zijn voor een peuterbed. Je zoontje moet er wel echt aan toe zijn.

één jaar geleden

Bij ons gaan we het ook niet doen. Inderdaad omdat een nieuwe baby geen reden is maar als ze er aan toe zijn 😊

één jaar geleden

Hier met 2.5 jaar ging het direct goed. Bed samen in elkaar gezet en opgemaakt. Oude bedje afgebroken laten zien. Accepteerde het, sliep snel in en komt er ook niet uit (tot op heden). Ik zou de overgang wel een aantal weken voor de geboorte van nr 2 doen, zodat nr 1 niet het gevoel krijgt dat hij plaats moet maken

één jaar geleden

Wij hebben gewacht tot na 3 jaar met het peuterbed. Het was meteen over met het middagdutje, dat ze in het ledikantje nog wel gewoon deed. Dat is een tijdje lastig geweest, niet willen dutten maar eigenlijk wel moe.

één jaar geleden

Wij zijn net een een week voor haar 2,5 over gegaan (eenpersoons bed) met naar bed gaan er een aantal keer uit, maar in de nacht niet alleen in de (vroege) ochtend🥴

één jaar geleden

Ons zoontje ging met 1 jaar en 10 maand naar een eenpersoonsbed. Dit was omdat we bij hem blijven tot hij slaapt en dat lukte niet in zijn ledikant en we wilden hem niet meer standaard in ons bed hebben, later in de nacht prima maar niet meer vanaf het begin. Dit ging meteen vanaf het begin goed en zodra hij wakker wordt roept hij papa of mama en wacht hij tot we bij hem komen. Zou het gewoon proberen en mocht het niet lukken kan hij weer naar het ledikant toch?

één jaar geleden

Wij gingen met 17 maanden over maar een eenpersoonsbed. 2 maanden later is zijn zusje geboren, maar dat was niet de reden. Hij klom uit de ledikant (met puckababy en al) en het werd gevaarlijk. Hij heeft voelde zich opgesloten in zijn bed. Het ging vanaf dag 1 goed. Hij slaapt van 19:00 tot 08:00 en smiddags van 12:00 tot 14:00 in zijn grote bed. Het gaat nu al ruim 2 maanden goed en hij slaapt beter dan hij ooit gedaan heeft. Wij hebben een bedhuisje en die lekker knus gemaakt.

één jaar geleden

In april wordt onze zoon geboren. Onze dochter heeft in januari een nieuwe kamer gekregen. Ze was toen net 2 jaar. We hebben gekozen voor een eenpersoonsbed met hekje. Maar hebben tijdelijk het campingbedje ook op haar kamer gezet. Zo kon ze kiezen. De avonden in haar grote bed gingen meteen goed. De middagen heeft ze eerst nog in het campingbedje gedaan. Maar dat was 2 weken ofzo. Ze is nu gewend aan haar bed, maar kan er dus wel uit. We hebben haar kamer zo ingericht dat ze niet in de kledingkast kan. Maar er staat wel een kastje met wat speelgoed en boekjes. Als ze ‘sochtends wakker wordt pakt ze vaak zelf een boekje en gaat lekker liggen lezen. Ze kan zichzelf gelukkig prima vermaken.

één jaar geleden

Wij rond de 2 jaar gedaan. Ging prima. Wel extra hekje ervoor. Ons zoontje bleef gewoon braaf in bed liggen en snapte niet dat hij eruit kon. Denk als je een klauterkind hebt dat t dan mss anders zal zijn. Gewoon proberen!

één jaar geleden

Mijn zoontje was 2 jaar en 4 maanden toen hij iver ging. Eerste middagdutje was lastig en kwam hij uit bed maar daarna ging het goed. Hij komt niet zelf uit bed. 2 weken later is zijn broertje geboren en hij heeft er nooit moeite mee gevad dat t ledikant naar zn broertje ging (die sliep wel eerst in de co sleeper). We hebben het peuterbed samen met hem in elkaar gezet en hij was toen gelijk enthousiast. Samen t ledikant naar de babykamer gebracht 😊

één jaar geleden

Hier met 21 maanden en hij is er nog nooit uitgekomen. Ging meteen goed. Wel een laag bed btw. 160 x 80

één jaar geleden

Ik heb hetzelfde “probleem” straks. Mijn dochter is 2 jaar als haar broertje geboren wordt. Hij slaapt de eerste tijd in een co sleeper en mocht ik daarna het gevoel hebben dat ze nog te jong is (meestal pas rond 3 jaar) dan wacht ik nog even en lenen we tijdelijk een ledikant van mijn moeder. Misschien is dat nog een idee / optie?

één jaar geleden

Mijn zoontje was 1 jaar en 9 maanden toen hij naar een ander bed ging hij is wel meteen naar een eenpersoons bed gegaan omdat hij best groot is . Maar hij bleef uit zijn bed klimmen. Het ging bij hem direct goed.

één jaar geleden

Mn dochter was denk 1j 10 m ongv. Ze was er echt aan toe en ging gelijk heel goed. Nooit uitgekomen of iets. We hebben samen het bed uitgekozen op marktplaats en beddengoed online dat vond ze helemaal leuk en toen wist ze ook wat er aan zat te komen dus was de overgang denk wel makkelijker.

één jaar geleden

Wij hebben dit gedaan met 1.5 jaar. Kreeg een nieuwe kamer dus ook direct een nieuw bed. Gewoon een eenpersoons bed met valbeveiliging. We hebben dit gedaan zo'n 3 maand voordat de baby kwam zodat er niet teveel veranderingen in 1x kwamen en ook niet het idee zou hebben dat plaats moest maken. Ging direct goed.

één jaar geleden

Hier met 2 jaar en 4 maanden over na zijn peuterbed, zijn broertje was toen 3 maanden. Hij was eerst niet zo enthousiast, maar toen het bed er eenmaal stond was hij door het dolle heen dat hij daarin mocht slapen. Ging direct goed. Had eerst niet door dat hij er ook zelf uitkon, totdat hij op een avond plots de kamerdeur beneden opendeed. Hij was in het donker in de slaapzak (die wil hij per se nog aan) de trap af gegaan. Ik ben me rot geschrokken. We waren nogal laks met het traphekje voor die tijd, maar die gaat nu standaard dicht. Sindsdien komt hij er zelf uit als hij wakker is, en dat is soms lastig, maar meestal gaat het goed. Het is sowieso een goede slaper

één jaar geleden

Hier ik mijn zoontje nu over naar een eenpersoonsbed van 90x200 (stapelbed met oog op de toekomst) Hij is afgelopen 13 januari 2 geworden. Dus ongeveer 2 jaar en 2 maanden toen hij over ging. Is in 1x goed gegaan. Wij hebben het ook gedaan met oog op de 2e die we 7 juni verwachten.

één jaar geleden

Reactie op Iefjo

Hier met 2 jaar en 4 maanden over na zijn peuterbed, zijn broertje was toen ...
Wij hebben alle deurklinken omhoog gezet 😏😏😏 nu kan onze dochter de deur niet meer openmaken

één jaar geleden

Hier met 2 jaar in een peuterbed. Mijn dochter is nu bijna 3 en nog nooit zelf uit bed gekomen.

één jaar geleden

Wat vind je van een vloerbed? Zou mij iets meer rust geven dat hij dan niet uit bed kan vallen. Stopcontacten beveiligen, deurklinken omhoog zoals iemand zei en babyfoon camera aan, dan zou het goed moeten gaan?