31 Reacties

2 jaar geleden

OJA en ik vergeet; ELKE nacht wakker omdat ie een flesje moet

2 jaar geleden

Kan je hem een flesje meegeven naar bed? Kan hij zelf drinken in de nacht. Wij hebben ook zulke fases, wij slapen dan samen. Lijkt erop dat hij bang is/niet alleen wil zijn en mama nodig heeft!

2 jaar geleden

Lekker een luie stoel op zijn kamer zetten, deken erbij, telefoon erbij en in het donker rustig in zijn kamer zitten tot hij slaapt. Niet echt in gaan op zijn avances voor contact maar gewoon aanwezig zijn in de kamer. Deed ik tot voor kort iedere avond bij mijn dochter. Zij is nu ruim 3 jaar en leert nu pas uit zichzelf in slaap te vallen als ik niet in de kamer ben (moet nog wel boven blijven).

2 jaar geleden

Heel zwaar inderdaad, maar ook redelijk natuurlijk gedrag voor een jong kind. Wat ik altijd deed op die leeftijd, erbij blijven tot kind sliep. 'S nachts een fles nooit moeilijk over gedaan. Zo'n apparaat gekocht waar je water op 40 graden uit kunt tappen. Je kunt ook een extra nachtlampje overwegen.

2 jaar geleden

Mijn dochter heeft een tijdje ook wat moeite gehad. Bleef dan maar bij haar liggen of zitten tot ze sliep. Duurde dan max 30min. Ze heeft nog steeds standaard een flesje water in het bedje klaar staan

2 jaar geleden

Het lijkt erop alsof hij grenzen opzoekt. Niet toegeven aan z'n vragen en van te voren al duidelijk maken, we gaan nu knuffelen, drinken, lezen enz daarna ga je lekker slapen en dat ook volhouden hoe moeilijk ook en hoe hard hij ook gaat schreeuwen. Terug naar boven, het is nu bedtijd, we gaan lekker slapen en weer herhalen, steeds minder zeggen en volhouden. Zo heeft dat hier gewerkt.. op een gegeven moment geven ze op en gaat het steeds makkelijker. Is echt ff pittig maar er komt verademing.. de bekende zin "het is een faseeee" herhalen 😂

2 jaar geleden

Hier ook precies 2 en half jaar. Dochterlief ligt al vanaf haar geboorte met fases bij ons in bed. Dit is duidelijk weer zo'n fase. Lampje aan. Mama hoort jou, jij gaat nu slapen. "Gaat jij nog prikwater drinken?" Ja mama gaat nog even wat drinken🤣 toedeloe. Kom ik zo weer bij je kijken. Maar ze kan lang wakker blijven hoor! En doordat ze bij me ligt weet ik dat ze ook snachts onrustig is, half wakker soms. Ik denk dat ze een ontwikkeling doormaakt mbt slaap/ verwerken van de dag ofzo. Maar daarvoor ging ik dus hier kijken. Tot zover 🙋‍♀️ hier dus ook, zelfde leeftijd.

2 jaar geleden

Mijn zoon van nu bijna 2.5 laat dit gedrag zien sinds hij 1 is.. Heb alle opties gebruikt en erbij blijven zitten is de enige beste optie die hier helpt.. Heb 2 weken terug ook de methode deur open lamp aan gedaan en dat hielp voor een weekje goed. Sinds t weekend schreeuwt hij weer de boel bij elkaar. Radeloos. Snachts word hij ook bijna elke nacht nog wakker helemaal in paniek.

2 jaar geleden

Herkenbaar gedrag (ik heb ook een kind van 2,5). Ik denk dat het een combi is van grenzen opzoeken en een beetje in de war van papa die weg is. Het flesje is denk ik een gewoonte geworden, ik zou behalve water niks meer geven snachts want het is echt niet meer nodig en niet zo goed voor de tandjes. Als er echt helemaal niks lukt en je zit er echt doorheen, kan je nog proberen hem bij jou op de kamer te laten slapen. Niet ideaal want dat is weer een gewoonte die je op den duur weer moet afleren.

2 jaar geleden

Reactie op Merve

Mijn zoon van nu bijna 2.5 laat dit gedrag zien sinds hij 1 is.. Heb alle o ...
In paniek wakker worden herken ik ook. Zou nachtangst kunnen zijn, eigenlijk een soort slaapwandelen. Ze zijn dan niet echt wakker maar lijken dat wel. Officieel is het advies om het gewoon te negeren maar bij ons werkt het toch het beste om hem juist wakker te maken. Dan wordt hij snel rustig en slaapt weer verder.

2 jaar geleden

Reactie op NJ88

In paniek wakker worden herken ik ook. Zou nachtangst kunnen zijn, eigenlij ...
Klopt daarover heb ik een keer gelezen. Maar mijn zoon staat echt gewoon op en als hij mij ziet gilt hij nog harder met die armen omhoog en helemaal trillen. Met oppakken knijpt hij me bijelkaar met knuffelen. Laatste tijd is het verergerd met bang zijn in de nacht.. Als het echt niet gaat pak ik hem gewoon bij me dan slapen we tenminste nog eventjes

2 jaar geleden

Reactie op RomyxR

Het lijkt erop alsof hij grenzen opzoekt. Niet toegeven aan z'n vragen en v ...
Ja daar lijkt het zeker op.. hij is gigantisch aan het uittesten. Heb echt het gevoel dat ik het helemaal verkeerd heb aangepakt. Maar weet je, 7 weken alleen met een pittige peuter die zo doet en een baby van 7 maanden breken je gewoon op. En dan denk je; joh prima, hier is je filmpje, flesje, of wat dan ook. Maar heb echt het idee dat ik het nu verpest heb. Maar bedankt voor je tip, we gaan het proberen 🍀

2 jaar geleden

Kan je hem een flesje meegeven naar bed? Kan hij zelf drinken in de nacht. ...
Ja er staat een rietjesbeker met water in z’n bed.. maar als je dan samen slaapt kan je dat daarna dan weer makkelijk afbouwen of ?

2 jaar geleden

Reactie op Lanibo

Lekker een luie stoel op zijn kamer zetten, deken erbij, telefoon erbij en ...
Ja dat wil ik dus eigenlijk vermijden, want hij kan het wel gewoon. Maargoed misschien heeft hij het nu nodig, ik wil gewoon niet dat hij daar dan aan gaat wennen

2 jaar geleden

Reactie op melaniejo

Ja er staat een rietjesbeker met water in z’n bed.. maar als je dan samen s ...
Ja hier gaat dat prima en vrij snel!

2 jaar geleden

Reactie op PomPom

Heel zwaar inderdaad, maar ook redelijk natuurlijk gedrag voor een jong kin ...
Maar hij deed het eigenlijk nooit, dat is het gekke. En het word steeds erger. En een flesje snachts is natuurlijk eigenlijk helemaal niet goed voor z’n tandjes. Hoe heb jij dat dan afgebouwd?

2 jaar geleden

Reactie op Anneluus

Hier ook precies 2 en half jaar. Dochterlief ligt al vanaf haar geboorte me ...
Bedankt voor je reactie ❤️ dat zou heel goed kunnen van die ontwikkeling of verwerken van de dag, het zal vast weer goedkomen :)

2 jaar geleden

Reactie op Merve

Mijn zoon van nu bijna 2.5 laat dit gedrag zien sinds hij 1 is.. Heb alle o ...
Oh wat heftig he! Wat doe je dan snachts ?!

2 jaar geleden

Reactie op NJ88

Herkenbaar gedrag (ik heb ook een kind van 2,5). Ik denk dat het een combi ...
Nee klopt, ben zelf notabene tandartsassistente bij een kinderpraktijk dus ik weet er alles van 😅 maar op een gegeven moment ben je er zo klaar mee dan denk je joh prima, ook al weet je dat dat niet de oplossing is. Water gaat ie dan echt niet mee akkoord en heb dan geen zin in een gevecht snachts Maar bedankt voor je reactie :)

2 jaar geleden

Reactie op melaniejo

Oh wat heftig he! Wat doe je dan snachts ?!
Ik probeer niet zoveel te praten maar ik maak wel duidelijk dat ik bij hem kan zitten. Troosten doe ik dan wel even op schoot. Soms helpt het dat ik eventjes bij hem zit. Soms is hij zo ontroostbaar dat ik hem maar gewoon naast me laat liggen en wanneer ik weer ineens wakker word leg ik hem terug. Dat gaat ook niet elke keer goed🙄. Tis en blijft een dilemma.