13 Reacties

2 jaar geleden

Absoluut speciaal onderwijs doen! Ik had zelf een spraak achterstand gehad toen ik klein was en ben zo dankbaar dat mijn ouders er voor gekozen hebben mij de kleuterschool op speciaal onderwijs te laten volgen. In groep 3 ben ik op de normale basisschool in mijn woonplaats ingestroomd. Misschien heb je hier wat aan. Deze scholen zijn gespecialiseerd in spraak achterstand. https://www.kentalis.nl/onze-scholen

2 jaar geleden

Ik zou inderdaad informeren bij kentalis. 🌸

2 jaar geleden

Reactie op AnneM11

Absoluut speciaal onderwijs doen! Ik had zelf een spraak achterstand gehad ...
We zijn. Al bij kentalis geweest.. die kunnen niks voor ons doen omdat hij er net tussen zit verder geen problemen echt alleen puur zijn spraakachterstand

2 jaar geleden

Ik ben wel benieuwd wat de logopedist adviseerd. Een psz lijkt mij niet de persoon om dat te zeggen. Er zijn ook reguliere basisscholen met een logopedist in huis. Wel heeel belangrijk dat jullie thuis zeker een paar keer per week het huiswerk van de logopedist oefenen.

2 jaar geleden

Komt hij niet in aanmerking voor een vroegbehandelgroep van kentalis? Nu zeg maar, nog voor hij 4 is? Overigens hebben onze beide kids ook een spraakachterstand. Onze oudste is vorig jaar gestart in groep 1, regulier, en wat ie on een jaar heeft ontwikkeld is echt niet normaal..mss voor jouw kindje ook zo

2 jaar geleden

Even wat anders, maar is zijn gehoor wel eens getest? Ik ken iemand waarvan haar zoontje ook weinig zegt op zijn 3e, en toen bleek dus dat hij slecht hoorde. Nu hebben ze iets aan zijn oren gedaan en nu gaat hij ineens beter praten. Misschien iets om te controleren?

2 jaar geleden

Reactie op RlovesY

Even wat anders, maar is zijn gehoor wel eens getest? Ik ken iemand waarva ...
Zijn gehoor is goed ☺️ heeft buisjes vanwege vaak oorontsteking gehad en ook keel en neus amandelen verwijdert

2 jaar geleden

Komt hij niet in aanmerking voor een vroegbehandelgroep van kentalis? Nu ze ...
Ah wat fijn.. gaat hij/zij ook naar logopedie?

2 jaar geleden

Hoi! Je kindje kan niet zomaar naar speciaal onderwijs. Daar heb je een toelaatbaarheidsverklaring voor nodig. Die kan je aanvragen via het samenwerkingsverband primair onderwijs uit jouw regio. Daar zitten ook onderwijsspecialisten en kunnen met je meedenken over de vraag of het regulier of speciaal onderwijs moet worden.

2 jaar geleden

Speciaal onderwijs is een breed begrip en het betekent ook niet dat hij er voor de rest van zijn schoolloopbaan aanvast zit. Vraag eens verder, aan welke school ze specifiek denken. Of zoek verder en ga dan kijken bij de school waarvan gedacht wordt dat hij daar op zijn plek is. En zoek contact met de school waar hij nu voor ingeschreven staat en hoor eens wat ze hem daar kunnen bieden en wat het advies van hun kant is.

2 jaar geleden

Ik werk al 15 jaar als gastouder. 1 van mijn eerste kindjes had ook een spraak achterstand. Hij ging naar een speciale peuter speelzaal. Eigenlijk een nt2 psz. Zaten ook enkele autochtone kinderen op. Werd daar op een hele leuke en actieve manier met taal om gegaan. Ook ging hij 2x per week naar speciale logopediste Hij had nog steeds een kleine achterstand dat hij naar groep 1 ging maar die was heel snel weg. Ik werkte er nog geen jaar dat hij me bijna letterlijk de oren van m'n kop kletste 🤣🤣 Ik zou dus even gaan kijken of er een nt2 psz bij je in de buurt is.

2 jaar geleden

Reactie op Baby2020T

Hoi! Je kindje kan niet zomaar naar speciaal onderwijs. Daar heb je een toe ...
Dit? Mijn neefje heeft eerst bepaalde wegen moeten bewandelen voordat hij überhaupt voor speciaal onderwijs in aanmerking kwam. Mijn zus is juist erg blij, geeft hem kans om nog goed bij te trekken door extra aandacht te krijgen nu hij nog klein is. In een grote groep wegvallen waar veel minder tijd voor hem is zou alleen maar voor achterstand zorgen en het zelfvertrouwen van het mannetje beschadigen.

2 jaar geleden

Toen ik nog stage liep op de basisschool hier was er een kindje met spreekangst. Die praatte helemaal niet, alleen tegen z'n moeder. Wij deden dit met picto, zo kon hij communiceren via plaatjes. Lijkt me toch dat zoiets 'gewoon' moet kunnen, dat je zoontje niet meteen naar speciaal onderwijs hoeft..