17 Reacties

2 jaar geleden

Wat vervelend dat het zo lastig gaat! Wat betreft slapen: ik zou proberen om hem 1 middagslaapje te laten doen, rond 12 uur. Waarschijnlijk zijn 2 slaapjes nu niet meer nodig. En dan gaat hij 's avonds misschien beter slapen omdat hij dan ook echt moe is. Wat betreft eten: ik weet niet wat je allemaal geprobeerd hebt. Maar je kunt in de ochtend eens pap proberen. Ander soort brood of beleg. In de avond varieren met eten om te kijken wat hij wel lekker vindt? Misschien vindt hij weinig dingen lekker, of heeft hij momenteel weinig voeding nodig. Groeit hij wel gewoon goed?

2 jaar geleden

Ik denk dat je zoontje voldoende heeft aan 1 slaapje. Breng hem na de lunch ( rond 1300 ) naar bed, dan slaapt hij misschien een uurtje, anderhalf. Dan is hij misschien savonds ook moe genoeg om echt te gaan slapen. Wat het eten betreft: probeer de regel aan te houden: jij bepaalt wat en wanneer hij eet. Hij bepaalt hoeveel (ook als dat niks is). Zet hem dus voor wat jij wil dat hij eet (pap, brood, avondeten, wat dan ook). Leg uit dat hij niet hoeft te eten, maar er is geen alternatief. Desnoods gaat hij een keertje zonder eten naar bed. Ik denk dat die bekers melk en de fruitzakjes voor hem dienen als vervanger van normaal eten, dus ik zou daarmee minderen. Succes!

2 jaar geleden

Mijn dochter is ook (bijna) 2, ik denk ook dat het tijd is voor 1 dutje. De meeste kinderen gaan over op 1 slaapje tussen de 1 en 1,5 jaar, ik denk dat je dreumes het daar beter op zal doen. Zo kom je ook weer in een beter ritme uit, bijtijds wakker sochtends en bijtijds naar bed in de avond. Eten is hier soms ook wisselend, maar belangrijk is denk ik om gezonde dingen te blijven geven en proberen. Hier gaan cracottes bijvoorbeeld altijd goed, als ontbijt soms brood of cracker en een gekookt ei. Soep (en lekker zelf brood erin laten dopen!) is ook een manier om groente erin te krijgen.

2 jaar geleden

Hier ook een meisje dat met eten begon te spoken toen ze ongeveer 15 maanden was (nu net 2 geworden). Ze is altijd te licht geweest, vanaf de geboorte. Dus het was wel even een dingetje met momenten! Brood ging er gelukkig wel altijd goed in (gek genoeg voornamelijk erg donker brood), maar avondeten was iedere keer een gevecht. Dat ging langzaam maar zeker ineens beter. Wat hier wel goed werkte was pasta (met heeel veel zelfgemaakte gepureerde saus). Verder hadden we een heel strikt ritme qua eten, ze moest van ons zitten, of ze nu at of niet. Het is soms nog gedoe, vaak is de eerste hap een strijd. Wat nu werkt is een timer zetten. Eet ze niet binnen 5 minuten, dan gaat het bord weg (prullenbak) en heeft ze pech voor de rest van de maaltijd. Dus ook geen vervanging aanbieden (hebben we nooit gedaan). Verder prijzen we haar helemaal de wereld in als ze wel eet (al is het een hap, al eet ze meestal wel meer daarna). Qua slapen ben ik het met de rest eens! Hier slaapt ze s middags al helemaal niet meer, afgelopen week sliep nog nog even 1,5 uur bij opa en oma (na veel gedoe) en wilde ze in de avond pas na 21 uur slapen. Het is het proberen waard, maar laat hem dan zeker niet langer slapen dan tot 15 uur.

2 jaar geleden

Eten doen we trouwens om 17.30 niet om 18.30. Zie dat ik dat verkeerd geschreven heb. Hij gaat sochtends om 11 uur al niet meer na bed dat heb ik al opgegeven. Zijn middag slaapje heeft hij wel nodig alleen dat wil hij ook niet. Gister middag viel hij in het winkelkarretje in slaap, heb ik hem slapend na de fiets gedragen is hij achterop de fiets blijven slapen, zo in bed gelegd en bleef slapen. Vandaag lag hij te slapen tijdens het avond eten ( nog niet eerder mee gemaakt ) Er is altijd een standaard ritueel, eten, spelen , melk drinken, pyjama aan, tanden poetsen, en naar bed, verhaaltje voor lezen, muziekje & nachtlampje aan en licht uit. Je moet echt heel lang bij hem blijven en dan na uren valt ie is in slaap. Kwa voeding at hij alles tot hij 1 was geworden. We dachten zelfde tjonge jonge dat kind lust ook alles, van zuurkool stamppot tot pittige curry soep. Bij 14 m ongeveer begon hij slecht te eten. Soms eet hij pannenkoeken, poffertjes, hoeft hij vaker ook niet. 3 dagen geleden had hij 4 vissticks dag er na nam hij niet eens 1 hap. Worteltjes en doppertjes met appelmoes. Groenten/ vlees / aardappel of rijst apart Groenten / aardappel geprakt Met saus / zonder saus Bami met satesaus. Kipkluifjes eet hij soms (vind ik niet erg prettig ivm botjes) maar goed oppassen want hij eet het wel Stampotjes eet hij niet Brood eet hij niet Soep eet hij soms Brie eet hij hele stukken van Hij lust over het algemeen best veel maar hij accepteert het gewoon niet Tegenwoordig wilt ie graag een hapje fruit van wat zijn zusje eet dan delen ze dat, dan heeft hij in ieder geval iets. Ik heb zelfs vitamine drankje voor hem gehaald omdat hij zo weinig goede voedingstoffen binnen krijgt Echt van alles proberen we

2 jaar geleden

Even terug rekenend, ging het eten dus ook minder sinds hij een zusje heeft. Wellicht heeft het daar ongemerkt ook mee te maken?

2 jaar geleden

Als ik je verhaal lees moet ik direct denken aan een kinderdietist. Vorige week was er een diëtiste bij @bureauvanslaap op instagram, die aangaf dat mensen vaak veel te laat naar een diëtiste stappen. Dit was @dekinderdietistedaphne. Als je contact zoekt met professionals kun je hulp krijgen gericht op jouw situatie. Succes in elk geval!

2 jaar geleden

Mijn peuter eet ook al langere tijd slecht, ik heb het maar losgelaten. Ze blijft goed groeien dus ik vind het prima. Dwingen en forceren werkt averechts. Als ze honger heeft komt ze zelf. Wat betreft het slaapje is denk ik 1 dutje wel genoeg.

2 jaar geleden

Reactie op Miryy

Eten doen we trouwens om 17.30 niet om 18.30. Zie dat ik dat verkeerd gesch ...
Qua eten geen ervaring. Maar slapen. Begrijp 9k het goed dat je je kindje er om 15 uur in legt? Dat is vrij laat voor 1 dutje. Zoals de rest zegt: 13.00 is een betere tijd.

2 jaar geleden

Bij mij sliep hij ook een tijdje pas rond 22u en sliep dan na een voeding uit tot ongeveer half 10. Ik heb dat geprobeerd om te draaien, dus hem er gewoon om 7u sochtends uit halen om een ander ritme op te bouwen. Dat ging eigenlijk heel goed. En dan had ik ook wat aan mn avond. Om 19u erin en om 7u werd ie zelf wakker. Ik moet zeggen dat mijne toen nog onder de 6 maanden was, weet t niet precies meer. Maar miss is dat dus een idee. Lastig hoor :(

2 jaar geleden

Reactie op An_2021

Als ik je verhaal lees moet ik direct denken aan een kinderdietist. Vorige ...
Dankje wel. Ik dacht zelf aan een slaap coach oid. Maar een diëtiste kan ook wel goed werken. Ik zal daar es contact mee opnemen. Hopelijk dat zij ons verder kunnen helpen.

2 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Qua eten geen ervaring. Maar slapen. Begrijp 9k het goed dat je je kindje ...
Dat klopt, omdat hij eerder gewoon niet wil slapen. Zodra je met hem zijn kamer in loopt begint hij gelijk zich gelijk uit me armen te wurmen en te krijsen als ik weet niet wat. Ook steeds vaker als je alleen ze kamer in wilt loopt. Alsof er iets engs is ofzo. Terwijl die ook genoeg momenten wel weer in zijn kamer slaapt. Dacht zelf ook hem wat vaker in zijn kamer te laten spelen, dat hij beseft dat het goed is.

2 jaar geleden

Reactie op Miryy

Dat klopt, omdat hij eerder gewoon niet wil slapen. Zodra je met hem zijn k ...
Hmmm oke dat is vervelend. Ze zeggen bij 1 dutje dat een kindje meestal 2x 5 uur wakker is en dan een dutje doet van 2 uur. Dus dan zou hij slapen van 14 tot 16 en 21 tot 9 in jouw geval als hij 9 uur wakker wordt (Ik zei 13 uur maar de meeste kinderen beginnen de dag eerder dus dat klopt niet voor jou, sorry) Heb je dat al eens geprobeerd? De overgang van max 2-3 uur wakker zijn naar 5 uur is al vrij groot. Maar bij jou is het nu meteen 6-7 uur, snap je? Als je 21 uur te laat vindt: 12 uur slaap in de nacht is al vrij lang. Dus dan moet je hem er misschien toch wat eerder eruit halen.

2 jaar geleden

Lieve dames, Het slaap probleem is zo goed als opgelost. Op aanraden van kennissen, hem maar flink te laten huilen. Wat ik zo zielig vind, een halfuur vond ik al erg lang. Hij gaat nu om 2 uur smiddags na bed tot een uur of 4, en dat is dan zijn enige dutje. Hopelijk dat hij hierdoor savonds ook beter gaat eten omdat hij meer uitgerust is. Hij gaat ook weer om half 8 savonds naar bed zoals voorheen en slaapt dan weer tot 8 uur. Hij is nog steeds erg aan het krijsen, de eerste avond heeft hij 45 min gegild en op de deur geslagen. Maar uiteindelijk ging hij toch in zijn bedje liggen, en viel hij in slaap. Het duurt nu elke dag korter en we hoeven hem Savonds niet meer uit zijn kamertje te halen. Hopelijk eet hij binnenkort ook nog wat gezonder ipv bijvoorbeeld 1 dag voeding, een banaan, halve boterham, fruitzakje en pannenkoeken. Het slapen is in ieder geval een stap in de goede richting. Voor nu hier een tevreden mama 🥰

2 jaar geleden

Reactie op Miryy

Lieve dames, Het slaap probleem is zo goed als opgelost. Op aanraden van ...
Wat fijn zeg! Ligt je kindje in een peuterbed? Misschien dat dat uiteindelijk de oorzaak is. Die bieden wat minder geborgenheid. Maar als je kindje ni gewend is ben je er maar doorheen!

2 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Wat fijn zeg! Ligt je kindje in een peuterbed? Misschien dat dat uiteindel ...
Ja klopt. Hij ligt sinds een maand of 2 in een peuterbed. Hij gooit ook zeker 20 knuffels ze bed in waaronder een grotere giraf en olifant. En daar ligt in dan helemaal tussen ( de geborgenheid). Een kennis had dit ook na een tijdje met haar zoontje en overgang naar het peuterbedje.