20 Reacties

VRIEND

11 dagen geleden

Up

11 dagen geleden

Heb je deze vragen niet gewoon aan de huisarts kunnen stellen ?

11 dagen geleden

Ik heb het zelf als kind gehad. Was 7 jaar en met de fiets over de kop gegaan en met mijn kin op de rand van de stoep terecht gekomen waardoor kin opengebarsten is. Bij mij was het geplakt met lijm en hechtpleisters eerst maar door te bewegen ging dit steeds los en opnieuw bloeden. Weet niet meer hoe dit opgelost is eigenlijk. Heb wel echt een lelijk litteken op mijn kind die ook best groot is. Maar andere zien het amper. Snap dat het een peuter is die lekker wil spelen en bewegen maar zou toch proberen de kin rust te geven zodat het hopelijk snel dicht zit. Ben zelf net 34 geworden maar ben het nooit vergeten🤣

11 dagen geleden

Oohja, heel veel sterkte voor de peuter en geef hem pijnstilling als die dat nodig heeft. De pijn komt bij mij ineens terug, jeetje joh! En heel veel plezier op vakantie!

11 dagen geleden

Dermatix siliconengel. Werd mij aangeraden door de kaakchirurg en heeft echt wonderen verricht!

VRIEND

11 dagen geleden

Reactie op Tauriel

Heb je deze vragen niet gewoon aan de huisarts kunnen stellen ?
Mijn man was mee aangezien de baby thuis lag te slapen en kleuter op school was. Ik ga sowieso bellen. Ik vraag om ervaringen.

VRIEND

11 dagen geleden

Reactie op Snorri

Dermatix siliconengel. Werd mij aangeraden door de kaakchirurg en heeft ech ...
Dankjewel!

11 dagen geleden

Mijn zoon heeft aan zn hechtingen littekens over gehouden. Je moet wel weten waar ze zitten willen ze opvallen. En als t gezicht groeit worden de littekens ook wel kleiner natuurlijk

11 dagen geleden

Hier een zoontje met 1 hechting in zijn kin toen hij nog geen 2 was, over zijn eigen voeten gestruikeld in kdv. Je kan eventueel afdekken met een waterdichte pleister, type "opsite post-op" maar op een kin zit het altijd net een beetje verrimpeld... Nadat de hechtingen eruit zijn: zeer goed beschermden tegen de zon! Elke dag factor 50 erop zolang het litteken rood is. Eens uitgerijpt wordt het wit en zo gaat het blijven. Zelf heb ik een operatie ondergaan aan mijn keel (10 cm dwars over mijn luchtpijp), dit litteken heb ik maandenlang meermaals per dag gemasseerd met blauwe nivea zodat het soepel bleef, het valt niemand op nu 😊 Veel succes 🍀

11 dagen geleden

Hi Fibm8, De diepte van de wond hoeft geen negatief effect te hebben op het litteken hoor. Als het goed gehecht is, en je het litteken straks ook (als alles dicht blijft) goed insmeert met PCLE-littekencreme dan verwacht ik geen grootte zichtbaarheid. Zelf heb ik een litteken op m’n kin vanuit m’n kleutertijd en mijn dochter toevallig ook. Leek bij haar vreselijk op zo’n mooi poppengezichtje maar zie je nu niks meer van. Huid is nog jong dus voordeel onderkant kin is dat niet iedereen het direct ziet. Wel schrikken zeg! Fijne vakantie alsnog en goed insmeren als de wond echt helemaal dicht is pas. Succes!

11 dagen geleden

Als kind ben ik eens met mn kin op het ijs gevallen. Dat is destijds niet gehecht. Was beter geweest van wel want dan was het een minder groot litteken geworden. Maar het valt niemand op op mn kin. Tijdens mn eerste zwangerschap is het veel minder opvallend geworden, geen idee waarom. Jouw kindke is nog veel jonger dan ik was en de huis geneesr daarom heel snel. Ik zou er inderdaad een litteken crème opsmeren. Goeie kans dat je er straks niks van ziet.

11 dagen geleden

Als het echt de onderkant van de kin is en het nu goed gehecht is kan je ervan uitgaan dat je er niks aan hoeft te doen om het goed te laten genezen. Wellicht wel van die zalf tegen het jeuken halen, zodra het echt begint te genezen/dichtzit. Dat voorkomt krabben en het vormen van een litteken. Hier iemand die als kind zijnde wel 5x een gat in haar kin heeft gehad. Dus meerdere littekentjes op elkaar. Maar doordat het aan de onderkant zit zie je er niks van, behalve dus als ik mijn hoofd omhoog doen. 😉

VRIEND

11 dagen geleden

Reactie op Lauwtje90

Ik heb het zelf als kind gehad. Was 7 jaar en met de fiets over de kop gega ...
Dankjewel voor je reactie! We hebben er sowieso een pleister op nu die we zo en dan vervangen ivm bloed

11 dagen geleden

Ik ben als kind ook op mijn kin gevallen met een lelijke wond als resultaat. Dit is wel gehecht en je ziet er bijna niks meer van.

11 dagen geleden

Is het erg wanneer er een klein litteken ontstaat?🫣 Zijn toch later juist de stoere verhalen? Anyway: heel veel later groeit er bij jouw zoon een baard overheen. Ik zou me er niet zoveel zorgen over maken, het is gebeurd en je kunt het t beste gaan verzorgen (vraag tips aan je huisarts), meer kun je niet doen

VRIEND

11 dagen geleden

Reactie op Fietsvakantie fietser

Is het erg wanneer er een klein litteken ontstaat?🫣 Zijn toch later juist ...
Ik ben net gebeld door de huisarts inderdaad, het is in de breedte een hele lange streep geworden. Je ziet er later idd zeker weinig van maar toch. Vaak heb je bij hechtingen juist dat er geen haar overheen groeit (vaak gezien bij kennissen en mn broertje) maar ach.. ben al blij dat we er snel bij waren en dat zn tanden er nog zijn enzo.

11 dagen geleden

Je hebt ook van die hechting pleisters misschien kan je die gebruiken kun je kopen bij kruidvat

11 dagen geleden

Zodra het dicht is lekker gaan smeren. Het is gelukkig niet een plek waar aan ‘getrokken’ wordt tijdens het spelen, dus zou je kindje ook lekker laten spelen. Zonbescherming is dadelijk wel belangrijk.

11 dagen geleden

Mijn dochter heeft dit 2 jaar terug gehad op haar neus. Ik heb het altijd goed ingesmeerd met littekengel en altijd goed ingesmeerd in de zon. Ik dacht dat het nooit weg zou gaan, want het bleef altijd best duidelijk zichtbaar. Nu 2 jaar later is het toch heel erg gaan vervagen en zie je het nog maar een klein beetje.. ik denk dat dat altijd wel zal blijven! Achjaaa het kan altijd erger, vooral op de kin is het helemaal niet zo erg toch!

11 dagen geleden

Mijn zoontje (toen bijna 2 jaar oud) is in de zomervakantie lelijk gevallen, waardoor hij een forse snee had in zijn bovenlip (door het rode van de lip en het witte van de bovenlip), een sneetje in zijn neusvleugel en in zijn wenkbrauw. Bij de wenkbrauw en neusvleugel hebben ze de wond goed schoongemaakt en bij de wenkbrauw met hechtpleisters geprobeert de boel zo netjes mogelijk dicht te laten groeien. De wond bij zijn lip is door de plastisch chirurg gehecht moeten worden met 3 hechtingen, omdat het door de witte en rode huid liep. De andere artsen durfden dit niet aan omdat ze niet wilden dat dit scheef zou terug groeien. Erg fijn dat het ziekenhuis hier zo goed over meedacht! We hebben het advies gekregen om minimaal 1 jaar 2x daags zonnebrandcreme te gebruiken op alle wondjes. Ook gebruiken wij 2x daags littekencreme van Alhydran. Daar ben ik erg enthousiast over! Het litteken bij zijn lip is wel nog zichtbaar, vooral van dichtbij. De andere twee zijn best goed weggetrokken en vallen bijna niet meer op. Hopelijk wordt deze ook nog minder.