36 Reacties

9 maanden geleden

Luier andersom aan en een luierbroekje erover als 2e laag?

9 maanden geleden

Hier was luierbroekje maat 8 van pampers een uitkomst soms nog wel eens nat maar dan heeft vaak savonds veel gedronken voor dat hij naar bed gaat. Slaapt ook op de buik

9 maanden geleden

Reactie op Dodo28

Luier andersom aan en een luierbroekje erover als 2e laag?
Luier andersom was hier helemaal drama, maar een luier extra er overheen hebben we nog niet geprobeerd!

9 maanden geleden

Reactie op J96

Hier was luierbroekje maat 8 van pampers een uitkomst soms nog wel eens nat ...
Is jullie zoontje ook lang en smal? Wij hebben een heel smal mannetje, zou dat niet te groot zijn?

9 maanden geleden

Hadden wij op een gegeven moment ook (grote jongen) dus ondergoed aangeschaft. Gekocht bij zeeman, sindsdien klaar. Voor de nacht pampers pants maat 7.

9 maanden geleden

Reactie op Ilmi

Is jullie zoontje ook lang en smal? Wij hebben een heel smal mannetje, zou ...
Die van mij is inderdaad niet smal maar ook niet echt dik ofzo maar je heb ook maat 7.

9 maanden geleden

Een wasbaar overbroekje erover?

9 maanden geleden

Ohh wij hebben ook zo’n periode gehad. We doen nu een + luier aan van de kruitvat (overdag heeft ie maat 6, ‘s nachts doen we nu maat 6+), dan kruidvat luierbroekje eroverheen. Meestal blijft hij nu droog!

9 maanden geleden

Wij geven onze zoon voor de nacht nog een schone luier, hij wordt er niet wakker van

9 maanden geleden

Normaal zou ik aanraden over te gaan op wasbare luiers, maar in dit geval denk ik dat het 'makkelijker' op te lossen is. De avondfles gewoon niet meer geven. Na het avondeten yoghurt of kwark als toetje voor de zuivel en voor het slapen gaan hooguit een slokje water. Dat hij overdag niet drinkt is logisch, want hij krijgt 's avonds nog een fles. Hij zal er vast even aan moeten wennen, maar dat komt ongetwijfeld goed

9 maanden geleden

Reactie op Anoniemnrzoveel

Ohh wij hebben ook zo’n periode gehad. We doen nu een + luier aan van de kr ...
Deze tip hoorde ik hier eerder, dat is echt nog het proberen waard. Dus een normale luier en daar overheen een luierbroekje? Dat broekje moet dan echt een grotere maat zijn? Gaat niet broeien?

9 maanden geleden

Reactie op Pluis01

Normaal zou ik aanraden over te gaan op wasbare luiers, maar in dit geval d ...
Ons zoontje drinkt overdag prima hoor. Wij hebben met koemelkallergie gezeten en geven heel bewust nu nog een avondflesje. We willen wel de fles gaan vervroegen en afbouwen naar minder. Wil ook niet dat hij van de dorst wakker wordt in de nacht. Na 2 jaar ellendige nachten te hebben gehad (zacht uitgedrukt) en een tweede die er bijna aankomt zijn we ontzettend dankbaar dat ons zoontje i.i.g. nu over het algemeen doorslaapt. Afbouwen en eerder geven gaan we zeker doen😁

9 maanden geleden

Reactie op Sannydraatje

Wij geven onze zoon voor de nacht nog een schone luier, hij wordt er niet w ...
Ook een goeie! Wij hebben alleen meer dan 2 jaar echt ellendige nachten gehad i.v.m. koemelkallergie. Hij slaapt sinds een paar maanden over het algemeen nu door omdat het goed gaat, we zijn een beetje angstig dat hij wakker wordt en niet meer gaat slapen hahah! Maar als dit een laatste redmiddel is, dan zet ik dit graag in! Dank voor de tip! Ze slapen eind van de avond vaak ook wel diep toch?

9 maanden geleden

Ik heb het hier laatst ook een paar weken gehad. Soms denk ik dat er gewoon wat mis was met het pak luiers haha. Hij lekte opeens ook overdag door. Wij hebben voor snachts wel vaak pampers baby dry en dan maatje groter

9 maanden geleden

Reactie op Ilmi

Ons zoontje drinkt overdag prima hoor. Wij hebben met koemelkallergie gezet ...
Oh ja, koemelkallergie is echt heftig voor die kleintjes. Daar hebben we hier alle ervaring mee gehad het eerste jaar. Ik snap heel goed dat je dan niet teveel in 1x wilt veranderen en je zegeningen telt. Als je de fles ruim 30 min voor de laatste keer plassen geeft, dan moet het al een hoop schelen. Misschien zelfs een mooie gelegenheid om het potje of de wc te introduceren in het avondritueel.

9 maanden geleden

Wij hebben dit ook gehad alleen dan rond 1 jaar. Wij deden ook 2 luiers over elkaar heen, waarvan eentje verkeerd om. Dat hielp! Verder vanaf 1 jaar gestopt met de avond fles. Ik zou die er toch ook vanaf halen. Alleen beker water of melk tijdens het eten aanbieden. Voelt je zoontje al of er een plas aankomt? Mijn zoontje was op die leeftijd al zindelijk. We hebben de slaapzak uitgedaan en hij ging zelf snachts gewoon op het potje zitten. (Ik besef me dat hij er vroeg bij was)

9 maanden geleden

Hier ook! Pampers maat 8 heeft geholpen

9 maanden geleden

Ik denk wel dat pluis een punt heeft en dat het afbouwen of vervroegen van de fles dit probleem (grotendeels) op kan lossen. Een fles van 200ml is gewoon het equivalent een flink glas water. Als onze peuter (bijna 3) na het eten nog zoveel drinkt dan wordt er 's nachts ook extra geplast. Als je zo lang zo slecht geslapen hebt, dan snap ik de aarzeling. Maar als je bang bent dat hij 's nachts wakker wordt en dorst heeft, dan kun je ook zo'n drinkbeker met ingebouwd rietje in zijn bedje zetten als jullie naar bed gaan. Dat werkte hier erg goed tegen nachtelijk geroep om water. :)

9 maanden geleden

Reactie op Besje87

Wij hebben dit ook gehad alleen dan rond 1 jaar. Wij deden ook 2 luiers ove ...
En dit zou ook mee kunnen spelen, dat hij tegen zindelijkheid aan zit en daardoor zijn plas lang ophoudt en dan in 1x zijn blaas leegt. Onze peuter had 's nachts ook doorweekte nachtluiers (wasbaar) vlak voor we 's nachts op een onderbroek over konden.

9 maanden geleden

Reactie op Ilmi

Deze tip hoorde ik hier eerder, dat is echt nog het proberen waard. Dus een ...
Ja klopt. Bij ons is het broekje dezelfde maat als overdag (maat 6), de normale luier is wel de + variant. De volgende dag geen rode billen oid.