10 Reacties

2 jaar geleden

Eerst moet je uitzoeken waarom ze zo hard praat. Niet ieder kind heeft hetzelfde stemvolume, dus de één praat harder dan de ander. Een andere reden kan zijn is dat ze niet voldoende aandacht krijgt / het gevoel heeft dat er niet word geluisterd naar haar. Is dit begonnen rondom je zwangerschap/bevalling? Misschien vraagt ze om (negatieve) aandacht. Zou het medisch kunnen zijn? Dat ze minder goed hoort? Geen idee of dat kan hoor. Ik zou het leuk proberen te houden en niet streng toespreken. Of het nou wel of niet gerelateerd is aan haar zusje maakt ze wel veel mee, opeens een mini mensje erbij die de aandacht steelt is niet niets. Ik zou proberen afspraken te maken, bijvoorbeeld tijdens het eten praten we rustig. Als dat goed gaat verder uitbreiden.

2 jaar geleden

Ook al hoort ze jullie bij zacht praten betekent dat niet dat ze een vorm van doofheid kan hebben sommige horen lage of hoge tonen prima en andersom niet en ik zodra er lawaai of ruis ik hoor ik maar kan ik niet verstaan dat houd in im hokr geluid maar kan er geem juiste woorden meer uit opmaken deze doofheid heb ik in me linkeroor vooor 70 procent ik praat ook hard.

2 jaar geleden

Zou inderdaad eens laten nakijken of ze misschien een verstopt oor heeft. Of iets minder goed hoort. Want als ze er niks aan kan doen, dan kan je het blijven vragen maar zal het niet veranderen

2 jaar geleden

Ik herken het wel bij mezelf. Heb het van mijn moeder. Wij praten beide vaak hard. Mijn vriend zegt dan altijd: sst niet zo hard. Ik hoor ook echt serieus niet hoe hard ik praat, maar ik hoor mezelf wel praten alleen het volume niet. Ook hier gaat het dan na een paar seconde zachtjes praten weer harder. Weet niet of ze er iets aan kan doen dus 😊

2 jaar geleden

Mijn dochter deed dat rond tweede levensjaar ook en wat bleek? Constant problemen met haar oren, waardoor ze dus heel slecht hoorde. Oorarts test dat in een paar seconde op een hele simpele manier.

2 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken allemaal, de huisarts zag niets, dus dan ga ik voor de zekerheid een doorverwijzing naar de oorarts vragen. Ze heeft heel veel gedoe met haar oren gehad al, wel al buisjes gekregen een jaar geleden gelukkig.

2 jaar geleden

Reactie op from2to3

Mijn dochter deed dat rond tweede levensjaar ook en wat bleek? Constant pro ...
Is dat wel goed gekomen bij haar?

2 jaar geleden

Reactie op Mbaby

Ik herken het wel bij mezelf. Heb het van mijn moeder. Wij praten beide vaa ...
Het is bij haar ook vaak enthousiasme, soms is het ook wel praktisch. Achterop de fiets versta ik haar prima. Misschien wil ze ooit leerkracht worden ofzo 😁

2 jaar geleden

Reactie op irene31

Het is bij haar ook vaak enthousiasme, soms is het ook wel praktisch. Achte ...
Haha dat zou dan een goede baan zijn inderdaad!

2 jaar geleden

Hier ook een kleintje wat (vanuit emthousiasme) soms erg hard praat. Hem hebben we het verschil tussen zijn binnen- en buitenstem uitgelegd. Steeds als hij hard begint te praten herinneren we hem met zachte toon aan zijn binnenstem. " Ik hoor dat je veel te vertellen hebt, kun je dat ook met je binnenstem doen? dan kunnen we elkaar goed verstaan". En dan een kwestie van vaaaaaak herhalen. Hij vergeet het nog steeds vaak en dat is geen ramp, nu is " gebruik je je binnenstem?" Genoeg om hem wat af te remmen :)