5 Reacties

10 maanden geleden

Hee, dat moet moeilijk zijn! Ik heb niet direct oplossingen, wel een paar vragen. Hoe oud is je dochtertje nu? Heeft je zoontje enig tijdsbesef? Mijn zoontje is 2 jaar en 3 maanden en gelukkig oud genoeg om te begrijpen dat we pas naar beneden gaan, als de wekker is gegaan. Dus als hij ‘s nachts wakker wordt en naar beneden wil, kan ik zeggen dat de wekker nog niet is gegaan en hij kan kiezen: samen in de stoel of in zijn eigen bedje. Maar niet spelen, proberen te slapen. Kan hij vertellen waarom hij niet wil slapen? Gebeuren er bijvoorbeeld vervelende dingen (droom) als hij slaapt? Op deze leeftijd weten ze nog niet dat een droom niet echt is. Of misschien vindt hij dat slapen voor baby’s is en niet voor grote broers? En is dit overal zo? Ook op opvang, uit logeren…?

10 maanden geleden

Mijn dochtertje is nog maar 3 weken, mijn zoon heeft nog geen tijdsbesef en kan ook niet uitdrukken waarom hij niet wilt slapen. Ik weet wel zeker dat het niets met zijn kamer/enge dromen o.i.d. te maken heeft. Dit is echt puur sinds onze dochter geboren is. Bij de opvang slaapt hij wel goed, logeren doet hij niet. Ook zeggen van je gaat slapen tot het licht is o.i.d lukt helaas ook niet, voorheen wel maar nu echt niet. Ook in ons bed deed hij eerst weleens als hij niet kon slapen of ziek was bijvoorbeeld maar nu ook niet. Ik ben echt opzoek naar tips vanuit andere ouders die dit hebben meegemaakt en hoe ze het hebben aangepakt en enerzijds een stukje herkenbaarheid.

10 maanden geleden

Onze oudste zoon 2 jaar en 2 maanden is ook sinds 3 weken grote broer geworden. Wij hadden het dat hij 's avonds niet wilt slapen. Echt brullen tot en met en hield dit rustig vol tot kwart over 9 s avonds. Wat bij ons werkt is dat eerst mijn man even bij hem gaat liggen om de dag te bespreken en te kroelen en daarna ik nog heel eventjes valt daarna als een blok in slaap. Mocht die vroeg wakker worden vertellen we hem dat het nog heel vroeg is en dat hij bij ons mag liggen maar dan echt moet slapen dit gaat redelijk.

10 maanden geleden

Wat hier heel goed hielp; voordat je de kamer uitgaat nog zeggen: 'Mama komt over 5 minuutjes nog even terug' en dat dan ook altijd doen voor een kusje. Je kunt daarna (als het na 5 min. Nog niet goed is) ook nog benoemen 'mama blijft nog even boven'. En dan ga je nog wat rommelen zodat ie je hoort. Wellicht is ie bang dat je weg bent omdat je naar de baby moet. Als het slaapje overdag weer goed gaat, gaat de nacht ook weer beter waarschijnlijk! Over vermoeide kindjes worden vaak snachts wakker en S'ochtends al vroeg.

10 maanden geleden

Is er een verschil qua avond en overdag? Doe je savonds ook de deur dicht van zijn kamer? Zo niet dan zou ik het overdag ook niet meer doen. Hier staan altijd de deuren open tijdens het slapen. Zowel overdag als snachts. Over het vroeg wakker worden zou ik me even niet zo druk maken. Wellicht is dat echt even wennen. Gaat je kindje naar de opvang? Hier was het overdag een drama met slapen in een slaapzak omdat ze dat daar niet meer deed.