18 Reacties

2 jaar geleden

Herkenbaar. Wij hebben zazu het schaap aangeschaft (slaaptrainer, zijn er uiteraard nog veel meer variaties van). Het probleem is er niet zozeer direct mee opgelost hier, maar we kunnen haar wel op zo een moment duidelijk maken dat schaap nog slaapt en dat het dus nog veel te vroeg is. Onze dochter accepteert dat (stopt in elk geval met huilen).

2 jaar geleden

Reactie op Anoniem10

Herkenbaar. Wij hebben zazu het schaap aangeschaft (slaaptrainer, zijn er u ...
Was ze eerder goede slaper en nu een fase dit? Zit hier ook over na te denken maar had nooooit gedacht dat dit nodig zou zijn/ hij in deze fase zou komen

2 jaar geleden

Reactie op Chl

Was ze eerder goede slaper en nu een fase dit? Zit hier ook over na te denk ...
Onze dochter sliep vanaf dat ze 8 weken was volledig door haha.

2 jaar geleden

Reactie op Anoniem10

Onze dochter sliep vanaf dat ze 8 weken was volledig door haha.
En heeft ze dit nu al lang? Wat doe jij? Heen gaan als ze huilt? En nog tips? Hoop zooo dat dit een fase is... was voor iedereen fijn als hij gewoon rustig wakker werd en nog zo klein uurtje in bed stil kon zijn. Nu dikke week zo.

2 jaar geleden

Mijn dochter slaapt al 3,5 jaar barslecht maar met die slaaptrainer (dat schaap) kunnen we haar sindskort wel wijs maken dat ze, als schaapje groen is, naar ons toe mag komen. Helpt nog niet iedere ochtend maar steeds meer. Dan ligt ze rustig in haar bedje te wachten. Nachten moet ik er nog regelmatig heen maar dat komt omdat ze nu een beetje in de fase zit van nachtmerries dus dat vind ik dan wel normaal en niet zo storend.

2 jaar geleden

Reactie op Chl

En heeft ze dit nu al lang? Wat doe jij? Heen gaan als ze huilt? En nog t ...
Hier is het wisselend, de ene ochtend is ze wel wakker maar hoor je haar niet, de andere ochtend huilt ze en gaan we er heen, troosten en zeggen dag het schaap nog slaapt en leggen we haar weer in bed en gaan we zelf ook weer naar bed (houden er dan wel rekening mee dat wanneer het schaap wakker wordt we haar er ook wel direct uit halen) en soms slaapt ze langer als het schaap. Peuters.... zijn elke dag weer een verassing hahaha

2 jaar geleden

Reactie op Anoniem10

Hier is het wisselend, de ene ochtend is ze wel wakker maar hoor je haar ni ...
Oké bedankt voor de tip. Hier blijft hij na heen gaan dus huilen. Ken ik okk niet van hem, maar dat maakt het ook zo vervelend. Waarschijnlijk omdat hij gewoon echt wakker wakker is. In de nacht soms s wakker en dan slaapt ie nl wel gewoon door na een knuffel en kus. Hij bedenkt sochtends nu elke keer smoesjes. Velletje los bij zn vinger, pyjama waarvan pijp omhoog is gegaan enz. Zucht haha

2 jaar geleden

Reactie op Lanibo

Mijn dochter slaapt al 3,5 jaar barslecht maar met die slaaptrainer (dat sc ...
Oh vervelend maar fijn dat het met schaap beter gaat. Vraagje over het schaap: is hij de hele nacht donker en stil of zie je een lampje of hoor je een tikje de gehele nacht door?

2 jaar geleden

Hier ook altijd een goede slaper gehad, sinds kort wil ze niet meer slapen en snachts regelmatig wakker. Ik ga er van uit dat het een fase is. Wij hebben een nachtlampje gekocht met heel zacht licht aangezien ze nu telkens alle lampen aan(Ze kan zelf uit haar grote bed komen) doet en het een flinke huilbui veroorzaakt als we de lampen uit doen. Met dit zachte licht lijkt ze iets beter te slapen en word ze niet in totale paniek wakker snachts. Ik heb een normale wekker voor haar en dat werkt ook goed

2 jaar geleden

Reactie op DominiqueEmily

Hier ook altijd een goede slaper gehad, sinds kort wil ze niet meer slapen ...
Ah oké! Hoe oud is je dochter nu dan? Mijn zoon 2 jaar en 2 mnd. Hoop dat het de slaap regressie is... en met normale wekker wacht ze netjes tot die af gaat en niet meer eerder huilen?

2 jaar geleden

Reactie op Chl

Oh vervelend maar fijn dat het met schaap beter gaat. Vraagje over het scha ...
De hele nacht donker en stil. Gaat geloof ik een halfuur of kwartier van te voren zonder verder geluid aan en op sluimerend geel. En de lamp wordt groen als het tijd is om op te staan.

2 jaar geleden

Emily is ook 2 jaar en 2 maand. Wij gaan er wel van uit dat het slaap regressie is. Ja ze wacht netjes af meestal maar soms moeten wij haar er aan herinneren. Als de wekker afgaat moet je er zelf ook wel echt uit. Soms komt ze er wel uit maar dan moet ze op haar kamer blijven spelen. Dan wel even alle haarlotion, bodylotion en dingen weg halen, hadden wij niet gedaan en was niet fijn wakker worden:p

2 jaar geleden

Hier precies hetzelfde probleem sinds een goede week (Begin Oktober 2 geworden). Wij hebben het idee dat ze ook erg veel aan het leren/ontwikkelen is, dan slaapt ze sowieso slechter. We hebben haar even uit logeren gedaan (ik ben recentelijk geopereerd en ze slaapt overdag ook helemaal niet meer sinds een tijdje), en daar begon ze ineens over monsters en het eng vinden. Ze slaapt al twee jaar bijna wekelijks op die kamer. Het is vast een fase!

2 jaar geleden

Reactie op Chantal2019

Hier precies hetzelfde probleem sinds een goede week (Begin Oktober 2 gewor ...
Och jee vervelend. Laat je haar wel in haar bed? Ik vind dat zo'n lastige keuze. Bij m'n eigen principe blijven (niet voor 7u er uit) met als resultaat kind dat overstuur is. Of 6.30 akkoord gaan met wakker is wakker (maar voelt dan alsof hij het voor elkaar kan krijgen er uit te komen met huilen). Hopelijk idd een fase, ook bij jullie!

2 jaar geleden

Reactie op DominiqueEmily

Emily is ook 2 jaar en 2 maand. Wij gaan er wel van uit dat het slaap regre ...
Ik hoop ook dat dat het is haha. Oh hier nog gewoon in ledikant met slaapzak. Ben aan het bedenken hoe ik hem ga leren te slapen met dekbed. Dan denk ik over paar maanden x over naar groot bed. Maar nu weet hij ok dat hij niet mag zitten of staan in bed en doet dat ook NOOIT. Dat is wel fijn. Kan verder ook hele goede afspraken met hem maken. Hij begrijpt al heel veel. Daarom ook zo frustrerend dat hij hier niet mee akkoord gaat en gewoon heel lang blijft huilen tot 7u

2 jaar geleden

Reactie op Chl

Och jee vervelend. Laat je haar wel in haar bed? Ik vind dat zo'n lastige k ...
Ze wordt bij ons vooral in de nacht in paniek wakker. De ochtend gaat alweer beter (maar dat is nooit een ding geweest hier voorheen. Toevallig de laatste weken een paar keer, maar nu slaapt ze weer uit.) Wij laten haar in principe in bed liggen, ze slaapt al bijna een jaar in een eenpersoonsbed, dus we kunnen er dan wel bij gaan zitten of naast liggen. Maar dat is wel het laatste redmiddel, we proberen het eerst op te lossen door bij haar te hurken en haar haren te kriebelen (vindt ze heerlijk en kan ze overdag helemaal door ontspannen) en gewoon te laten weten dat we er zijn. Als dat niet binnen een paar minuten werkt gaan we even lekker knuffelen. (wil echt niet zeggen dat ze nooit bij ons in bed is beland hoor 🤭🤣 wij zijn het ook wel een keer zat.) Ik ben wel van mening dat kinderen geen klok kunnen kijken, zo'n slaapklok of wekker geeft kleuren of geluid wanneer ze eruit mogen. Maar hebben ze dat niet, dan weten ze nooit hoelaat het is of hoelang het nog duurt. Tijdsbesef is natuurlijk best een lastig concept (geen idee welke leeftijd ze dat echt gaan begrijpen). Misschien eerst eens een periode consequent kijken wat er gebeurt als je erheen gaat en zegt dat hij nog even een x aantal minuten moet blijven liggen? (Hier was eten ook een ramp, ze was te moe in de avond. Wilde onder geen beding eten, maar haalde je het weg was het brullen/boos. Ik ben toen een timer gaan zetten (5 minuten), ging ze niet eten binnen die periode, ging het bord weg. Dreigen dat het in de prullenbak verdween was al genoeg. Zodra de timer afging begon ze te eten en at ze zo haar bord leeg 🤣🤭. Nadeel is nu dat ze de hele dag 'google pieppiep' roept.. moet dat ding weer aftellen hahaha).

2 jaar geleden

Reactie op Chantal2019

Ze wordt bij ons vooral in de nacht in paniek wakker. De ochtend gaat alwee ...
Hahaha Google piep piep!!! Heerlijk! Nouja ik kijk het nog even aan. En ga misschien toch s kijken naar zo'n wekker

2 jaar geleden

Herkenbaar... Ik ben ook radeloos. Onze peuter van 2,5 sliep altijd ongeveer van 19.00 tot 07.00 uur. En nu opeens valt hij pas rond 20.00/21.00 in slaap en staat hij rond 05.00 uur weer naast ons bed klaarwakker.... Vaak nemen we hem dan bij ons in bed in de hoop dat hij nog even verder gaat slapen maar meestal doet hij dat niet. Ik ben uitgeput en bijna 38 weken zwanger pff..