15 Reacties

10 maanden geleden

Zou je haar middagdutje niet inkorten? Misschien dat ze overdag teveel slaapt.

10 maanden geleden

Bij ons hielp het middagdutje eraf doen. Ze slapen maar ca 11 uur per etmaal meer rond 3 jaar (uitzonderingen daargelaten) dus als ze smiddags al 2 uur slaapt zijn er nog 9 uur over. 19.00 slapen (vind ik al knap dat lukt hier niet met een middagdutje) is dus gelijk aan 4 uur wakker. Dan is 5.00-5.30 nog best netjes haha

10 maanden geleden

Hier ook met onze dochter van 2.5 jr. Beetje dezelfde tijden! Dus lees even met je mee.

10 maanden geleden

Hier hetzelfde. Onze is 2 jaar en 4 maanden. Ik hoop dat het vanzelf weer over waait. Ze sliep een tijdje terug nog tot 7 uur of later. Laats liep ze al te roepen om 4.45 😬... Middagdutje heeft ze ook echt nog nodig, dus die gaan we echt nog niet opgeven. Wij wachten af.

10 maanden geleden

Reactie op Moederes

Hier hetzelfde. Onze is 2 jaar en 4 maanden. Ik hoop dat het vanzelf weer o ...
Hier inderdaad ook gewoon echt een goede slaper altijd gehad. Verwend met 7.00u... 😅 dan is 5.00u toch wel erg vroeg hé... haha. Maar hier dus hetzelfde verhaal. Wij hebben paar keer zonder slaapje overdag geprobeerd, dat resulteerde tot een vervelend kind in de middag - zelfde vroege tijd wakker - heel de dag weer een vervelend kind. Dus onze dochter heeft haar middagdutje ook echt nog nodig!

10 maanden geleden

Zou ze in de ochtend last ervan kunnen hebben dat het eerder licht wordt? Ik heb dat zelf namelijk ook. Als ik geen slaapmasker opzet dan ben ik in de zomer gewoon tussen 4 en 5 klaar wakker. Helaas hebben mijn kinderen wat dat betreft mijn genen 🤣🤣 Misschien de kamer nog (langer) donkerder maken?

10 maanden geleden

Lastig inderdaad… Want een middagdutje heeft ze wel echt nodig, anders is ze niet te genieten. Haar kamer is donker genoeg, we hebben rolluiken. En wakker is ook echt wakker, ze staat meteen aan 😅.

10 maanden geleden

Het middagdutje inkorten misschien? Onze kleine is 2 jaar en ook hij slaapt geen 2 uur in de middag. Meestal 1,5 uur maximaal. Dit werkt voor ons heel goed. Maar het is jullie kindje en jullie kennen haar slaapbehoefte het beste natuurlijk!

10 maanden geleden

Kun je haar niet zo'n slaapwekkertje neerzetten. Op die leeftijd kun je mogelijk wel wat trainen. Bijv als de ogen van de wekker open zijn, is het tijd om eruit te gaan. Zijn ze nog dicht, dan moet ze blijven liggen.

10 maanden geleden

Hier ook een vroege vogel pff. Ik ben nu bezig met het middagdutje in te korten naar 1,5u omdat ik van veel mensen hoor dat dat wel eens succes zou kunnen hebben. Nu 3 dagen kortere middagdut. Er werd veel beter geslapen s nachts (doorgeslapen!! Uitzonderlijk voor m'n zoontje) maar voorlopig wel nog om 6u wakker (daarvoor vaak 5u30).

10 maanden geleden

Misschien te snel te licht op haar kamer?

10 maanden geleden

Korter middag dutje hielp hier niet veel, we hebben nu hem toegestopt met een deken, toch wel flink temperatuur verschil bij aanvang slaap en rond 05:00 uur. En meneer sliep nu keurig door tot 07:00. Ik denk dus dat hij te koud is in de ochtend!

10 maanden geleden

Is het biologische ritme van je kindje 🤗.

10 maanden geleden

Hier ook ongeveer die tijden. Van alles geprobeerd. Nu maar geaccepteerd dat dit zijn biologische klok is. S winters wordt het wel beter als het langer donker blijft.

10 maanden geleden

Ik zou middagdutje inkorten naar 1 uur en beginnen met een slaapwekker dat groen licht geeft vanaf 7 uur dat ze uit bed mag gaan (of dat ze weet dat mama haar komt ophalen uit bed). Als ze voor die tijd wakker is, mag ze in bed of in haar eigen kamer spelen maar zachtjes want mama en papa slapen tot 7 uur. Denk dat het deels biologische ritme is van je kindje en deels gewoontes die erin zijn geslopen. Mijn dochter kan bijv rustig nog een uur blijven spelen in bed, en nog steeds supervrolijk als ik haar kamer binnenkom. Maar dat is echt pas sinds dat ze 1 jaar is. Daarvoor was ze altijd huilerig met opstaan en vroeg wakker.