15 Reacties

één jaar geleden

Wat sneu zeg voor je baby, en ook voor jullie!! Mijn zoon van 2,5 is ook zo vaak ziek. De laatste maanden niet met ontstekingen gelukkig, maar dan weer koorts, dan weer diarree. Ook ongeveer elke maand. De afgelopen maanden werd ik ook 2 x ziek dus ik heb zoveel thuis gezeten. Eigenlijk ging ik er van uit dat het normaal is, maar ik vraag me wel af wanneer het eindelijk beter wordt. Hij gaat al sinds 1 jaar naar de opvang. En tocht is het bij ons iig niet, want ons huis is heel goed geisoleerd. Hij eet en groeit ook goed, dus ik denk dat het vooral pech is…

één jaar geleden

M'n dochter van 3 was sinds oktober ook alleen maar ziek, denk aan: dagenlang diarree, overgeven, koorts, suf, vermoeidheid, verkouden, oorpijn, hoesten. Nu sinds een paar weken is ze pas weer volledig opgeknapt😵. Hetzelfde geldt voor haar zusje van 1 en die heeft tussendoor ook hand, voet en mondziekte gehad. Zij blijft vooral hangen met veel hoesten en slijm. De oudste gaat 3 dagen naar het psz. Hopelijk gaat het voor jullie ook snel wat beter❤

één jaar geleden

Onze oudste van 3 is ook zoveel ziek geweest, vroeg me ook af of er iets mis was. Zoveel dagen thuis moeten houden van psz door koorts, 3x oorontsteking. Maar dit seizoen is gewoon zo hardnekkig. Mijn man en ik zijn nooit ziek en nu 3x de griep gehad... Psz wemelt ook van de bacillen. Houd m'n hart vast zo met een baby erbij. Ze hebben een goede weerstand zo denk ik maar. 🙈 Komt ook door alle lockdowns, we zijn niets meer gewend.

één jaar geleden

Hier ook echt continu, hij steekt mij ook elke keer aan. Wel vaak verkoudheid, maar januari in het ziekenhuis gelegen. Februari een maand looporen, maart Corona en nu weer snot verkouden. Het word echt tijd voor de lente en dan hopelijk even goed kunnen herstellen.

één jaar geleden

Hier wordt ze in april 3. Ze is 1 dag ziek geweest in februari. Toen had ze koorts en was het een slap vaatdoekje, maar ze wilde wel per se naar oma (daar is ze 2x per week). De dag daarna was ze alweer beter, echt bizar. Ze krijgt hier wel een multivitaminepil per dag, maar dat is vooral omdat we geen vlees/zuivel eten. Ze krijgt ook nog borstvoeding, misschien dat het daardoor komt. Ik ben daarentegen wel sinds januari steeds ziek, terwijl ik dat nooit was. Denk dat dochter mijn weerstand heeft gestolen ofzo. Maar extra vitamines enzo kun je gewoon proberen. Hopelijk wordt het minder nu het lente is!

één jaar geleden

Ja hier ook. We hebben al oorontstekingen, buikgriep, hand mond voet ziekte, koorts, spugen, diarree gehad en nu is het snotteren en hoesten. Oudste zit in de kleuterklas in groep 2 en de jongste op het kinderdagverblijf 2dagen per week. De kinderen krijgen een vitaminepil smorgens. Heb wel het gevoel dat het ziekzijn dit jaar vaker is dan voorgaande jaren.

één jaar geleden

Heel normaal! Hier ook 🥴 Dient ook een doel. Hiermee wordt juist de weerstand opgebouwd op langere termijn.

één jaar geleden

Het is normaal en denk dat het nu ook wel extra heftig is omdat we met z’n allen jaren in meer en mindere mate geïsoleerd hebben geleefd door Corona. Ik merk aan mezelf dat ik ook veel vatbaarder ben om ziek te worden. Denk dat we nu een soort inhaalslag maken 🤷‍♀️ ..

één jaar geleden

Hier baby van 6 maanden sinds december af en aan ziek en verkouden. Hij was net een week weer klachtenvrij. Zo straks toen hij wakker werd zat ie weer vol 😔

één jaar geleden

Mijn kind is bijna 2 en de keren dat hij echt ziek is geweest, is op 1 hand te tellen. Ik denk 3 of 4x ziek, waaronder 1x de waterpokken. Hij heeft ook wel 6e ziekte gehad maar daar had hij eigenlijk geen last van. 2x buikgriep wat wel echt sneu was. Geen oorontstekingen nog. Soms eend dagje koorts, een snotneus, een x hoesten maar dat noem ik geen ziek. Hij geen 3 dagen naar kvd sinds 16 weken. Ik ben zelf ook nooit ziek en geldt voor mn hele gezin waar ik uit kom. Mn partner net zo. Ik denk dat wij gezegend zijn met een sterk immuunsysteem. Dit even voor de beeldvorming dat ik niet perse geloof dat veel ziek altijd zo is. Ik zie dit nl ook niet in mn directe omgeving bij kinderen van vrienden.

één jaar geleden

Denk dat t gewoon pech is en dat er niet echt een bepaalde oorzaak is. Hoe balen voor jullie ook! Mijn dochter is bijna 3 en weinig ziek, terwijl ze 1x pw naar een psz gaat en wij altijd wel onder de mensen zijn. Ze krijgt dagelijks vitamine d druppels en een multi vitaminen kauwtablet van Etos. Eet weinig groenten, ik werk in de zorg dus neem onbewust veel mee denk ik maar toch valt t reuze mee. Ze is denk ik 5x echt flink ziek geweest waarvoor naar de dokter, Corona klachten, 2x flink oorontsteking, koorts, verkouden maar voor de rest vind ik t echt meevallen. (Afkloppen)

één jaar geleden

Geef hem eens een tijd geen zuivel te eten/drinken en een goede probiotica kuur.

één jaar geleden

Ging hier met vlagen. Rond 2,5 is mijn oudste echt nog weken ziek geweest, steeds wat anders. Heb toen ook wel even gedacht is dit wel normaal… maar daarna eigenlijk nog maar een paar keer (is nu bijna 4) en lang niet meer zo ziek als daarvoor. Is denk ik ook het uitrijpen van het immuunsysteem.

één jaar geleden

Geef hem eens een tijd geen zuivel te eten/drinken en een goede probiotica ...
Waarmee vervang je dan de 300ml zuivel die ze per dag nodig hebben?

één jaar geleden

Reactie op Petra Helene

Waarmee vervang je dan de 300ml zuivel die ze per dag nodig hebben?
Calcium haal je uit tal van andere voedingsmiddelen, niet alleen uit melk. Een 3-jarige heeft geen melk nodig.