8 Reacties

2 jaar geleden

Onze zoon wordt ook 2 als de baby geboren wordt en wij hebben hetzelfde idee. We gaan volgende maand nog wat verbouwen aan de toekomstige babykamer (muurtje verplaatsen) en daarna kunnen we beginnen aan de babykamer en gaan we dus ook kijken voor een nieuw bed voor onze zoon. Wij twijfelen nog een beetje om eerst voor een peuterbedje te gaan of gelijk een normaal groot bed zodat er niet weer gewend hoeft te worden over een paar jaartjes.

2 jaar geleden

Ons dochtertje is begin dec 2 geworden. 24 dec hebben we haar ‘s middags voor het eerst in het grote bed laten slapen. Dit ging meteen goed, dat ze daar ‘s nachts ook sliep! Ook dit ging super! Dus sindsdien slaapt ze in haar grote bed! Wij hebben bewust meteen een 1 persoonsbed gekocht en niet eerst een peuterbed. Wij hebben een bed van flexworld (beterbed) met uitvalbescherming.

2 jaar geleden

Wij hebben een bedhuis. Aanrader! De randen kunnen er ook af.

2 jaar geleden

Reactie op December2019

Ons dochtertje is begin dec 2 geworden. 24 dec hebben we haar ‘s middags v ...
Oh wat fijn dat het gelijk goed ging. Ik vind het wel spannend maar goed een 2e ledikantje is rap bijgekocht als hij toch nog niet zou kunnen wennen aan het grote bed. Da baby zal in het begin ook in de cosleeper bij ons slapen

2 jaar geleden

Hier over gegaan toen ons zoontje net twee was. Eerste nacht een paar keer wakker, maar dat gebeurd vaker. Inmiddels slaapt hij er een week of zes in en het gaat echt super! Slaapt smorgens ineens een stuk langer sinds hij in dit bed ligt, geen idee of het toeval is?! Vind het zelf ook wel ideaal met op bed leggen en troosten e.d. Hier wel een peuterbed. Leek me net wat veiliger en broertje kan er straks ook nog in slapen. Die heeft een heel klein kamertje dus zo lang we het met een klein bedje kunnen doen daar vind ik dat wel ideaal. Ze kunnen er zo tot een jaar of 4/5 in (we hebben wel 150 cm).

2 jaar geleden

Toevallig zijn wij afgelopen week ook op zoek geweest naar een geschikt peuterbedje. Onze zoon is in september 2 geworden en krijgt in mei een broertje of zusje. We gaan nu al over naar een ander bedje zodat er straks niet al te veel verandering is. We wouden graag een stevig bedje, die uiteindelijk ook naar de 2e kan. Uiteindelijk gekozen voor een bedje van rockwood kinderbedden gegaan: https://www.rockwoodkinderbedden.nl/peuterbedden/peuterbedden/p-1a/PBTW--peuterbed-tim-wit.html Eerste nachtje ging hij er in en eruit en wou er niet in slapen, maar de afgelopen nacht (tweede nacht) heeft hij er in geslapen en dat ging hartstikke goed.

2 jaar geleden

Ik zou het persoonlijk dan al in maart/april ofzo doen zodat hij niet het gevoel heeft dat zijn bed afgepakt wordt. Wij hebben een gewoon 1 persoonsbed voor onze zoon gekocht ipv een peuterbed. Zie daar weinig meerwaarde in eigenlijk.. Hij is zijn bed samen met papa op gaan halen en vond dat al heel wat, samen op pad... daarna ook nog eens helpen in elkaar zetten en hij wilde er direct in slapen. Hij is er nooit uitgekomen savonds en vond het ook niet eng oid. Wij hebben het dus vooral met veel enthousiasme gebracht.. dat lijkt te hebben geholpen.