20 Reacties

2 jaar geleden

Ik zou de huisarts of huisartsenpost bellen en vragen wat je het best kunt doen. Bij langer als een week diarree zou ik sowieso even bellen

2 jaar geleden

Hier trouwens ook een peuter van 2.5 maar dan met buikgriep, dus ook een overbezorgde mama 😅 als ik twijfel bel ik gewoon om mijn vragen te stellen!

2 jaar geleden

Ons zoontje van 15 maanden heeft ook 10 dagen diaree gehad…. Bleek dat ik juist de verkeerde dingen gaf (rijst, wit brood dus makkelijk verteerbare dingen) Na tips over gegaan op weer gewoon bruin brood, roomboter, aardappelen. Vet en vezels schijnen er juist voor te zorgen dat de darmen sneller weer goed gaan werken….

2 jaar geleden

Mijn zoontje heeft het gehad toen hij 2 was. Advies van de MDL (maagdarmlever)kinderarts was zo min mogelijk suikerdranken geven. Het liefst alleen water melk en thee zonder suiker. Het heeft bij hem wel geholpen

2 jaar geleden

Reactie op Ann193

Ik zou de huisarts of huisartsenpost bellen en vragen wat je het best kunt ...
Het lastige is dus dat ze ernaast gewoon normaal eet en drinkt. Het komt er alleen heel dun weer uit. Een paar keer op een dag.

2 jaar geleden

Ook oogt ze totaal niet ziek, dus ga ook niet uit van een buikgriep.

2 jaar geleden

Mijn zoontje is er pas een week van af. Wat een drama was het !! Belangrijkste is goed drinken! Temp in de gaten houden. Hij had een week lang diarree uiteindelijk zijn we bij de huisarts geweest, ik heb persoonlijk gevraagd of zijn ontlasting onderzocht kon worden ( kweek ). Was goed gelukkig geen infectie’s gevonden. En uiteindelijk ging het vanzelf over. Success !! Ik voel je helemaaaaalll.

2 jaar geleden

Reactie op Carffs

Ook oogt ze totaal niet ziek, dus ga ook niet uit van een buikgriep.
Peuterdiarree houd dat dus in eigenlijk.. Gaat super goed met ze alleen diarree is aanwezig.

2 jaar geleden

Mijn zoontje is er pas een week van af. Wat een drama was het !! Belangrijk ...
Oh heftig! Gelukkig geen infecties gevonden ofzo. Hoe lang heeft het uiteindelijk geduurd bij je zoontje?

2 jaar geleden

Reactie op Carffs

Oh heftig! Gelukkig geen infecties gevonden ofzo. Hoe lang heeft het uitei ...
Gelukkig inderdaad.. uhmm ongeveer 1 week en 1 dag.. Zo zielig!! Hoe gaat het bij jullie ? Hoeveel dagen heeft je dochter diarree ?

2 jaar geleden

Gelukkig inderdaad.. uhmm ongeveer 1 week en 1 dag.. Zo zielig!! Hoe gaat h ...
Inmiddels zitten we op dag 5. We zijn gestopt met vruchtensappen, ze drinkt nu alleen water, mega verdunde limonade 0% suiker, volle melk. Qua eten volle melkproducten en veel "droge" voeding zoals crackers, rijst, pasta. Allemaal zonder of minimaal saus. Veel fruit. Daarbij ook nog eens last van luieruitslag, dus zodra ze heeft gepoept meteen die luier uit. Luchten, goed drogen en insmeren met calendula billenzalf. Het is nu ook 2x in de nacht gebeurd dat ze had gepoept. Dat heb je natuurlijk niet door, op een gegeven moment werd ze dan wakker en ging ik erheen, en wie weet hoe lang ze dan met een poepluier ligt. Maar dat is dus een beetje een vicieuze cirkel aan het worden, met die uitslag, want de plekken krijgen geen rust zo en kunnen niet echt goed genezen.

2 jaar geleden

Reactie op Carffs

Inmiddels zitten we op dag 5. We zijn gestopt met vruchtensappen, ze drinkt ...
Je doet het super goed. Idd luieruitslag is vervelend na het poepen lekker dik sudo creme smeren helpt enorm. Of wat ik heb gedaan is ipv natte doekjes gebruiken ging ik met lauwwater uitspoelen. Dan had hij minder pijn. Ik ging echt paar keer naar hem toe om te kijken of hij had gepoept. Ik was echt k.o 😂😂

2 jaar geleden

Reactie op Carffs

Inmiddels zitten we op dag 5. We zijn gestopt met vruchtensappen, ze drinkt ...
Trouwens als een kind 3 dagen diarree heeft, moet je wel even langs de huisarts. Vraag of haar ontlasting onderzocht kan worden wie weet!

2 jaar geleden

Je doet het super goed. Idd luieruitslag is vervelend na het poepen lekker ...
Dank je wel dat je dat zegt! Soms weet je het gewoon even niet meer en dan is het fijn als anderen je kunnen bevestigen dat wat je doet, goed is.

2 jaar geleden

Trouwens als een kind 3 dagen diarree heeft, moet je wel even langs de huis ...
Thanks voor de tip! We gaan zeker even bellen en vragen of ze het even willen nakijken.

2 jaar geleden

Reactie op Carffs

Dank je wel dat je dat zegt! Soms weet je het gewoon even niet meer en dan ...
Geen dank 🥰🥰

2 jaar geleden

Reactie op Carffs

Thanks voor de tip! We gaan zeker even bellen en vragen of ze het even will ...
Laat je weten hoe het is gegaan allemaal ? Succes ik hoop dat het snel voorbij is 😘😘

2 jaar geleden

Laat je weten hoe het is gegaan allemaal ? Succes ik hoop dat het snel voor ...
Zal ik zeker doen! 😘😘 Ik hoop het ook

2 jaar geleden

Nou, afgelopen dinsdag naar de huisarts geweest. Toch een buikgriepje. Ze oogt verder niet ziek, geen koorts of overgeven, maar wel huiduitslag wat schijnbaar kan opkomen bij een virusinfectie (gianotti crosti, ik had de naam even opgezocht). Als de diarree deze week nog niet over is, gaan we wat op kweek zetten. Maar ze verwachten geen gekke dingen, dus het is even uitzingen deze week helaas. Hopelijk wordt het snel beter!