13 Reacties

22 dagen geleden

Onze dochter heeft heel lang onverklaarbare buikpijn gehad, echt dagelijks en meerdere keren. Veel onderzoeken maar niets gevonden, één van de kinderartsen heeft toen aangeraden om een tijdje probiotica te proberen en dat doen we nu inmiddels al 2 jaar. Werkt echt fantastisch, ze heeft nog maar heel zelden buikpijn. Ze neemt elke ochtend op een lege maag 1 kauwtablet van Bactiol Junior in.

22 dagen geleden

Onze dochter kreeg vroeger ook forlax, tot ze er te groot voor werd. Tussendoor periodes ermee gestopt, maar kinderarts adviseerde door te gaan en veranderde de medicatie. Nu krijgt ze al +- 2/ 2,5 jaar Macrogol. Sochtends 2 zakjes, en smiddags ook. Sindsdien zijn haar darmproblemen een stuk minder. Bij diarree of heel dunne ontlasting slaan we even over, tot het weer normaal is. Op die manier mogen we ermee "spelen" van de arts. En mocht ze nou toch een paar dagen geen ontlasting hebben, ondanks de zakjes, dan gebruiken we een klysma. Gelukkig maar 1x in de 3/4 maanden ongeveer 😅

22 dagen geleden

Bij gebruiken voor onze dochter Ortica Orthiflor start. Op advies van de kinderarts en diëtist. Onze dochter had voorheen een KMA en heeft vanwege blaasontstekingen regelmatig antibiotica nodig. Met probiotica hopen we haar darmpjes toch een beetje te helpen.

21 dagen geleden

Wij geven beide kinderen forlax en de probiotica van Bactiol.

21 dagen geleden

Reactie op Philautia

Onze dochter heeft heel lang onverklaarbare buikpijn gehad, echt dagelijks ...
Dan ga ik die ook proberen! Ik zat te googlen en kwam zoveel dingen tegen. Onze zoon heeft dagelijks ook meerdere aanvallen uit het niets; zo is hij aan het spelen en zo kruipt hij in de bank, wordt intens bleek. Zegt dan :" ik moe, ik slapen". Vandaag wordt er nog een buikfoto gemaakt om te kijken of er niet iets anders aan de hand is. Als ouder doet het zeer om je kind zo te zien. En met de mededeling voorlopig kunnen we er niet veel aandoen omdat hij nog te jong is en niet alles goed kan aangeven, ook wat frustrerend.

21 dagen geleden

Reactie op Simone1990

Onze dochter kreeg vroeger ook forlax, tot ze er te groot voor werd. Tussen ...
Wij 'spelen' ook met de forlax. Echter zit hij tegen het maximale hoeveelheid aan, maar zien, naast dat hij wel meer poept, niet veel verandering in de "aanvallen" ( buikpijnen die plots opkomen, zo verklaart hij het gedrag, van plots niets meer doen en erg bleek worden)

21 dagen geleden

Reactie op Simo

Dan ga ik die ook proberen! Ik zat te googlen en kwam zoveel dingen tegen. ...
Heel herkenbaar allemaal. Mocht er niets uit het onderzoek van vandaag komen helpt dit hopelijk voor jullie zoon ook voldoende en neemt de buikpijn sterk af 🤞🏼.. Sterkte!

21 dagen geleden

Reactie op Philautia

Heel herkenbaar allemaal. Mocht er niets uit het onderzoek van vandaag kome ...
Heeft zij ook een diagnose gekregen of is het inmiddels zo beheersbaar( 'over') dat er geen verder onderzoek nodig was/is ?

21 dagen geleden

Yakult is echt onzin/marketing. Is geen wetenschappelijk bewijs voor dat het werkt. Zit ook suiker in wat juist funest is voor je darmwerking en bacteriënhuishouding. Probiotica is zeker het proberen waard. Orthica is een fijn merk.

21 dagen geleden

Hi! Wij geven Protectis probiotica druppels, zit ook gelijk vit D in. Ik heb destijds in België de volwassen variant voorgeschreven gekregen bij een blaasontsteking (met antibiotica) toen ik zwanger was. In NL niet zo bekend, maar heel erg goed!

20 dagen geleden

Reactie op Madelief_86

Yakult is echt onzin/marketing. Is geen wetenschappelijk bewijs voor dat he ...
Dat vond ik idd ook wat vreemd dat de arts Yakult noemde. (Ben in zelf ook geen voorstander van als het anders op te lossen is)

18 dagen geleden

Reactie op Simo

Heeft zij ook een diagnose gekregen of is het inmiddels zo beheersbaar( 'ov ...
Hier was uiteindelijk geen diagnose meer nodig omdat het echt nog maar heel sporadisch voor komt dat ze buikpijn heeft. We merken wel dat wanneer ze haar tabletje niet inneemt (bijvoorbeeld wanneer we het zijn vergeten op vakantie) de buikpijn weer toeneemt. Maar de kinderarts ziet geen reden tot verder onderzoek, ook omdat alles wat onderzocht kan worden al is onderzocht en er simpelweg niets uit de onderzoeken komt dus dan houdt het ook gewoon op natuurlijk. Dus we zijn heel blij dat probiotica hier de oplossing lijkt te zijn.

18 dagen geleden

Wij geven met tijden ook forlax maar sinds een paar maanden ook deze probiotica, ik merk echt vooruitgang! https://www.drogist.nl/orthica-dino-orthiflor-poeder-70-gram.htm