4 Reacties

2 jaar geleden

Is dat niet gewoon typisch puber.... puber breinen werken niet zoals een volwassen brein ( dit is nog bewezen ook) As jij ruzie met hem gaat voeren elke dag, dan gaat hij zich alleen maar defensiever gedragen thuis. Jij blijft de ouder maar je hoort je kind ook te respecteren. Dus ipv ruzie maken, gewoon rustig vragen waarom hij het niet doet... vaak zit er wat achter, een beginnende depressie bijv. Zeker als het op zelf verzorging aan komt. Als puber kom je in een hele andere wereld terecht, en dan is het het fijnst als je een fijn gevoel thuis hebt ipv elke dag ruzie. Heb je andere kinderen ? Jongere kinderen? Die veel aandacht vragen ? Dat kan ook zorgen voor ander gedrag van je puber. Ik denk dat je naar je eigen gezins dynamiek moet gaan kijken en niet alles op hem gooien

2 jaar geleden

Ja.. herkenbaar. We hebben hier een nogal vaste ochtendroutine wat opzich wel helpt. Zo weet ze waar ze aan toe is. Al loopt het ook geregeld spaak hoor. Belangrijk is ook dat er wel ruimte blijft voor eigen regie; -haren moeten gekamt voor ze de deur uit stappen; hoe is aan haar. -elke dag schoon shirt, sokken, ondergoed; rest is aan haar. -minimaal om de dag (en/of na sport) douchen; welke dag en welk moment is aan haar. -vormt er teveel discussie over een bepaald onderwerp, dan laat ik het los. Bijv te laat opstaan, dan zit ze maar op de blaren als ze te laat op school aankomt. Iets wat ze eigenlijk echt niet wil. Als ik veel boosheid zie of er ontstaat een conflict, ga ik wel eens op een rustig moment naar haar toe. Savonds als de rest naar bed is bijvoorbeeld. Dan praten we even rustig zonder oordelen, meestal is er dan wat aan de hand waar ze mee zit.

2 jaar geleden

Typisch een puber.. misschien speelt corona ellende een rol? Daardoor is iedereen wat somberder. Als hij zijn gezicht niet wil wassen etc zou ik het laten gaan.. elke keer ruzie maken is ook niks. 🤷🏽‍♀️ Gelukkig niet de einde van de wereld.

2 jaar geleden

Ik zou investeren in positieve tijd met je zoon! Over paar weken zijn hygiëne bespreken op een rustig moment.