10 Reacties

10 maanden geleden

Ja heel herkenbaar! ‘Fijn’ om te lezen dat we niet alleen zijn.. Hier slaapt ze ‘s middags nog wel een uurtje of 1,5 uur maar ondanks dat is ze toch ontzettend moe. Ik moet plannen wat ik doe op een dag, want ik kan niet én ‘s ochtends en ‘s middags wat doen want dat trekt ze niet. Ik ga ook zeker niet elke dag op pad met haar, dan kan ik haar helemaal opvegen. We hebben alles laten checken bij de huisarts maar hij kon niks vinden. Het duurt hier ook al meerdere maanden.

10 maanden geleden

Ja hier ook ineens! Hier niet dat ie bleek gaat zien maar wel dat hij ineens eind van de dag, rond 16/17.00 in slaap valt terwijl hij al een jaar geen middag dutje meer doet…. Als hij in de middag niet in slaapt valt dan slaapt hij in de avond ook rond 19.00/19.30 in slaap en dan tot 7.15 meestal zoiets, echt prima nachten… geen idee waardoor het komt.. misschien grote mentale ontwikkelingen?

10 maanden geleden

Hier ook rond die leeftijd. Bloedprikken bleek Pfeiffer te zijn en naweeën daarvan

10 maanden geleden

En als je het woordje "slapen" nou veranderd naar "rusten" smiddags? Zo doen wij dat, omdat ze ook eigenlijk niet meer wilt slapen smiddags maar wel wilt rusten. Dat hebben wij weer van de opvang overgenomen. Dan gaat ze toch naar bed, maar hoeft ze niet persé te slapen. 9/10x valt ze toch in slaap 😉

10 maanden geleden

Wilde hier gister een topic over openen en lees nu toevallig dit. Fijn de herkenning :) Ook ruim 3,5 hier. Gister zo moe dat ze in slaap viel op de bank voor het avondeten :(

10 maanden geleden

Ik herken het zeker, dochter ook bijna 3,5 en wil allang niet meer dutten maar is vaak wel erg moe. Ik heb een goede multivitamine gekocht, dat lijkt wel iets te helpen. Ze eet ontzettend goed, ik geef de vitamine vooral voor die vermoeidheid. Op dagen dat ze echt niet te genieten is van vermoeidheid, ga ik soms een stukje rijden met de auto en slaapt ze zo (en sta ik vervolgens een uurtje te lezen in een parkeergarage ergens 😄) Lastig soms voor de peuter, wel slaap nodig hebben maar absoluut niet meer willen.

10 maanden geleden

Dank voor jullie antwoorden! Fijn om inderdaad te lezen dat er meer kindjes zo moe zijn op deze leeftijd! Onze dochter is geen makkelijke slaper, nooit geweest dus even op de bank in slaap vallen oid doet ze alleen als ze ziek is. Verder slaapt ze in haar bed prima maar daar krijg ik haar overdag niet meer in.. het zal inderdaad een fase zijn.

10 maanden geleden

Mijn nichtje heeft dit ook gehad op deze leeftijd. Nu zijn ze er achter gekomen dat haar keel/neusamandelen 2x zo groot zijn als hoort en dat het ademen etc haar mega veel energie heeft gekost. Ze zijn nu verwijderd en nu is er niets meer aan de hand, dus wellicht nog iets om even te laten checken door de kno arts :)

10 maanden geleden

Laat haar ogen eens opmeten bij de orthoptist

10 maanden geleden

Reactie op Miraclesdohappen

Mijn nichtje heeft dit ook gehad op deze leeftijd. Nu zijn ze er achter gek ...
Daar ben ik toevallig 1,5 week geleden nog geweest als check na buisjes plaatsen.. toen heeft hij amandelen ook bekeken maar die waren middelgroot zei hij, nog geen reden om nu te verwijderen.. zal het aankijken en anders nog is een keer laten checken!