8 Reacties

één jaar geleden

Ik heb me laten vertellen dat zindelijk 'maken' snachts niet kan. Iets met een verbinding in de hersenen die er moet zijn, die is er bij ieder kind weer op een andere leeftijd. Wij hebben geen heel slechte slaper, als ze wakker wordt slaapt ze wel redelijk snel weer in. Maar om onze ervaring te delen: Wat wij deden: potje op haar kamer zetten zodat ze zelf kan gaan als ze denkt dat ze moet. Luierbroekje aan die ze zelf omlaag en omhoog kan doen. Benoemen (met regelmaat) dat als ze even wakker wordt voor een slokje water oid ze ook altijd even op het potje moet proberen te plassen. En idd als we zelf naar bed gaan ook even op het potje zetten. Als haar luierbroekje dan al wat voller is doen we haar een schone aan zodat ze niet doorlekt de rest van de nacht. Is haar luier sochtends droog dan maken we daar een feestje van en mag ze een sticker plakken. Zit er wel wat in, dan maken we daar geen punt van want daar is ie voor, volgende keer beter. Ervaring: ze blijft (semi) slapen als we haar er op zetten en plast dan. Slaapt daarna weer heerlijk verder (maar zij heeft ook geen problemen met verder slapen). Langzaamaan bleef haar luier steeds vaker droog want ze plaste soms echt zelf snachts op het potje (was ze dan mega trots op). Toen ze het zelf ging vragen eens zonder luier geprobeerd. Ging niet altijd meteen goed, luiers lagen er nog en als ze wilde mocht ze er eentje aan. Maar dat wilde ze al vrij vlot niet meer. En nu is ze (ruim 3 jaar oud) ook snachts helemaal zindelijk. Denk wel dat wij hier ook best geluk mee hebben gehad. Succes!

één jaar geleden

Ik zou haar zelf niet snachts wakker maken om te plassen. Ik las in je vorige topic dat je kindje 3 is, zou het voor nu nog even met rust laten

één jaar geleden

‘s Nachts wakker maken om te plassen, leren ze niks van. De hersenen moeten rijp genoeg zijn om de verbinding te kunnen maken. Tussen de volle blaas en het signaal ik moet wakker worden. Dit is vaak pas rond 6 jaar. Nou kan een kind best eerder nachtzindelijk worden, maar alleen als het uit zichzelf echt aangeeft dat het geen luier meer om wil. Dus als dat zo is… dan raad ik je een plaswekker aan. Wij hebben de Mickey van Urifoon gebruikt. Hierbij leren ze het signaal naar de hersenen te trainen. Maar hoe jonger, hoe langer je zal moeten trainen. Wij begonnen met 4 jaar, omdat onze zoon echt geen luier meer wilde dragen. Het heeft toen bijna een jaar gekost om hem 100% zindelijk te krijgen. Gelukkig maar weinig echte ongelukjes (dat is echt het voordeel van die wekker) maar hij werd al bijna 5 toen we helemaal van de wekker af konden. Niks forceren iig!!

één jaar geleden

Ik heb altijd gelezen dat snachts zindelijk worden vanzelf komt. Zou vooral haar laten plassen voor het slapen en ochtends uit bed. Dat dat een gewoonte wordt. verder niks forceren.

één jaar geleden

Hier ook een slechte slaapster, ze is nu 2 jaar oud en overdag 90% zindelijk (als ze druk bezig is dan gebeuren er wel eens ongelukjes, geen tijd voor het potje 😊). Voor zijzelf gaat slapen gaat ze nog op het potje en als ze 's nachts pipi of kaka moet doen meld ze zich. Gaat eerlijl gezegd een beetje vanzelf 🤔. 's Morgens gaat ze bij het opstaan ook onmiddelijk op het potje. Ik denk deels retoune en deels er klaar voor zijn. Vooral niks forceren is onze ervaring, geef regelmaat en laat ze er voor de rest gewoon in mee groeien.

één jaar geleden

Reactie op mama_beer

Hier ook een slechte slaapster, ze is nu 2 jaar oud en overdag 90% zindelij ...
Lieve hemel vergeef mijn schrijffouten. Autocorrect laat zich hier weer eens gaan 🙈

één jaar geleden

Dit komt vanzelf en als het niet vanzelf komt, kun je dat pas na de 6 jaar stellen. Tot 6 jaar is nachtonzindelijkheid niet gek. Hier was de oudste met 20 mnd overdag zindelijk en een ruim jaar later pas ‘s nachts! Het kwam vanzelf, toen we merkten dat z’n luier een week lang droog was, hebben we hem af gelaten. Daarna ook niet nog in de avond laten plassen oid. Gewoon voor het slapengaan goed plassen, soms komt hij wel een keer ‘s nachts eruit om naar de wc te gaan en soms gaat hij klokje rond zonder te plassen. Dus ik denk dat afwachten in deze het beste is!

één jaar geleden

Dank voor al jullie reacties! We wachten het dan nog maar even rustig af 😁