22 Reacties

19 dagen geleden

Hij gaat nog niet naar school trouwens! Wordt in juni 4 (en na de zomer school). Dan komt er wel weer een andere structuur in de dag, miss weer even met eten koken. Zo deden we het ook voor m'n zwangerschap (maar in zwangerschap die 30min echt zelf even nodig).

19 dagen geleden

Hier mag 's ochtends en tijdens het koken tv gekeken worden, maximaal 1 uur in totaal. Hij kijkt Paw patrol, Spidey of Hot wheels, daar wordt hij niet druk van ofzo. Ik vind dit helemaal prima!

19 dagen geleden

Dochter van net 4, zij heeft nog helemaal geen schermtijd, nooit gehad. Ben ik helemaal tevreden mee, is gewoon zo gelopen en werkt prima. Ze gaat nu net naar school en ik ben wel heel benieuwd of nu blijkt dat ze iets 'mist', omdat bijv klasgenootjes het misschien over series of films hebben die zij niet kent. Tot nu toe niets van gemerkt, en ze vindt de korte filmpjes die ze op school te zien krijgen wel leuk en interessant, maar vraagt er thuis niet om. Kennelijk ziet ze het nog niet als iets dat thuis ook zou kunnen (hebben ook geen tv of tablet, dus dat is makkelijk).

19 dagen geleden

Hier is er wel relatief veel schermtijd denk ik. Na opstaan in de ochtend zeker wel tot we de deur uit gaan rond een uur of 8 of 9 en in het weekend wat later. M'n dochter zegt soms zelf wel eens van 'doe te tv maar even uit want ik ben zo afgeleid ik blijf er maar naar kijken anders', als ze bvb aan het spelen is 😬🙈. Onze dochter is in januari 3 geworden. Ze ontwikkelt goed, is wijs voor haar leeftijd (stond in de evaluatie van de psz). Het een heel vrolijk actief kind met een rijke fantasie. Ze kopieert ook veel rollenspellen van de tv programma's die ze ziet (oa Nastya). Op het moment zijn we bezig oa met de gevangenis en de sleutel en handboeien, dit ziet ze dan in dienfilmpjes. Haar poppen zitten nu in de gevangenis ;). Ook na school mag ze altijd even op de tablet als de baby slaapt. Soms wil ze wel, soms niet. In de ochtend is het misschien soms wel teveel als wallpaper aan. Ook al ze zelf zegt dat dat ding wel weer uit mag. Maar ze vind het ook vaak wel heel erg leuk. Vooral de rollenspellen die ze ziet. Of dat ze gaan zwemmen bvb en wij dat straks ook gaan doen.

19 dagen geleden

Ze leert er trouwens ook wel veel engelse woorden van. Dat vind ik dan wel weer een pluspunt. Diaper, potty, baby in de belly, open en shut, let's go, yes please...dat soort dingen.

19 dagen geleden

Hier voor het avondeten film kijken ook vaak 45 min of een uur. Ze hebben wel bepaalde filmpjes waar se druk van worden idd. Of van gaan dromen. Die mogen ze dan niet meer kijke. Me zoonnweet het precies. Als hij snachts wakker is geweest zegt hij sochtends "dat gaan we niet meer kijken"

19 dagen geleden

Reactie op littlemisssunshine

Hier voor het avondeten film kijken ook vaak 45 min of een uur. Ze hebben w ...
Het is voor me zoon trouwens van 3 maar me dochter kijkt dan automatisch ook een stukje mee maar die is na 10 min klaar en komt weer bij mij in de keuken spelen

19 dagen geleden

Hier 3 dagen per week (de dagen dat hij thuis is) 1.5 uur terwijl zn broertje slaapt. Meestal paw patrol of cocomelon Zou 't minder willen maar ik heb zelf nog een dutje nodig 😅.

19 dagen geleden

Reactie op Moederes

Ze leert er trouwens ook wel veel engelse woorden van. Dat vind ik dan wel ...
Hier een dochter van 4 die door haar schermtijd Engels spreekt! Ze kan inmiddels hele gesprekken volgen en zichzelf redelijk goed verstaanbaar maken in het Engels. Ze kijkt wel wat te veel tv denk ik, maar nu met het mooiere weer is dat eigenlijk ook weer vanzelf aan het overgaan en speelt ze liever.

19 dagen geleden

Reactie op druifje24

Hier een dochter van 4 die door haar schermtijd Engels spreekt! Ze kan inmi ...
Ze mag overigens geen peppa big meer kijken van mij. Vind dat zo’n brutaal varken en merk dat mijn dochter na peppa big niet bepaald liever gaat doen 😅

19 dagen geleden

Reactie op Boysmom90

Hier 3 dagen per week (de dagen dat hij thuis is) 1.5 uur terwijl zn broert ...
Ja, tis hier ook een rustpunt hoor. Baby in bed, kind even op de tablet, mama ook even chillen 🙏. Moet ook aan mezelf denken hoor ;)

19 dagen geleden

Hier is het vaak tv kijken na de lunch, als haar broertje in bed ligt en ik ook even rust wil ;) Meestal kijkt ze drie kwartier tot een uur. Vaak 's avonds tijdens het koken ook nog even, dan geef ik ze een bakje komkommer oid in de hand die dan op gaat :) Sommige dagen kijkt ze trouwens niet en soms wat langer, we hebben geen strikte regels en ze vindt het prima als het niet mag.

19 dagen geleden

Hier eten ze (3 en 5 jr.) sochtends broodje voor de tv (45 min.). En als ik ga koken weer 45 min. Als ik zeg laatste aflevering zetten ze m zelf uit. Ze kiezen zelf de programma's, worden nergens druk van. Als het spannend is (kijken wel eens 6+) roepen ze mij of stoppen ze de aflevering. Het is misschien veel, maar de rest van de dag zijn ze constant bezig. Dit zijn echt de momenten dat het rust brengt. En ook de momenten dat ik bezig ben en dus toch niet veel aandacht kan geven.

19 dagen geleden

Reactie op Bananana

Hier eten ze (3 en 5 jr.) sochtends broodje voor de tv (45 min.). En als ik ...
Ik let trouwens wel goed op wàt ze kijken. Peppa pig liever niet, of ik zit erbij. Paw Patrol, Puffin Rock, net geen Narwal, Kikker, Nijntje, npo 3, etc. vind ik wel leerzaam

19 dagen geleden

Zoontje van 3 mag voor het slapen even tv kijken. Maar dan moet hij dus na het avondeten wel eerst z'n speelgoed opruimen en wassen/douchen en pyjama aan. Vaak zit hij dan rond 19 uur voor de tv en kijkt dan 45 minuutjes. Soms iets langer als we eerder klaar zijn. Hij kijkt overigens alleen dvds en kiest dan zelf welke hij wil kijken. Nu is woezel en pip favoriet.

19 dagen geleden

Wij kijken eigenlijk alleen Bluey, maar wel een stuk langer dan dat hoor. Een uurtje, soms iets langer. Als ik kook bijvoorbeeld. Maar, hij kan ook zo weer uit en hij doet ook gewoon andere dingen tussendoor. Het vormt geen “probleem”. Mijn zoontje is 4 jaar trouwens 😁

18 dagen geleden

Onze zoon is 3,5 en kijkt op werkdagen een kwartier tv voordat hij naar bed gaat. Op mijn vrije dag vaak wat meer, ik wissel samen spelen en alleen spelen af met tv kijken.

18 dagen geleden

Hier staat de tv vaak gewoon de hele tijd aan. Niet persee voor de kinderen, maar ook voor onszelf. Na het eten mogen ze vaak op de iPad even een filmpje kijken ofzo. Maar wij hebben er geen regels voor. Net hoe het uitkomt. En als het mooi weer is, dan moeten ze gewoon de tuin in of wat dan ook. Dus het is niet zo dat ze dan binnen de hele dag naar een scherm lopen te loeren. 👀 maar er zitten ook dagen tussen dat het wel veel is. Net hoe het loopt eigelijk. Ik merk overigens geen verschil in gedrag of ze nou veel of weinig per dag kijken. Oudste is 6 jongste is 2. Voor beide geldt hetzelfde.

18 dagen geleden

Reactie op Pietjepuk 123

Hier staat de tv vaak gewoon de hele tijd aan. Niet persee voor de kinderen ...
Bij ons gelijk zo!

18 dagen geleden

Wij hebben niet echt concrete afspraken ofzo. Het is voor haar echt een rust momentje, om ff te chillen en dan kan ze er weer tegenaan. En voor mij ook ivm mijn gezondheid. In augustus wordt ze 4 jaar. Wel gaat de voorkeur uit naar de tv die op 6 meter afstand staat dan haar tablet dat bijna in haar neus zit 🤓 tablet gebruiken we eigenlijk alleen voor vliegen of als we lang onderweg zijn met de auto.. Ze leert er idd heeeeel veel van, ze kijkt ook die playmobil filmpjes en die speelt ze na en ze spreekt idd ook engels haha zo schattig. En laatst hadden we bijv een filmpje gezien van peppa en de post/uitnodiging. Toen ging ze zelf een brief naar oma schrijven om te vragen of ze mocht blijven slapen... en die hebben we dan ook echt op de post gedaan. Sja ze leert er een hoop van, al staat buiten spelen en op avontuur (uitje) bij haar op 1. Ze zeurt er ook niet om. En wat betreft haar ogen houden we afstand en onderbreken we het kijken af en toe .