8 Reacties

2 maanden geleden

Gaat ze naar de opvang of psz? Herken een deel van het verhaal in onze zoon. Dat is na ongeveer een half jaar helemaal bijgedraaid. Praat opeens tegen de hele camping... Natuurlijk is het soms spannend, andere mensen maar het ijs is sneller gebroken.

2 maanden geleden

Reactie op Karindg

Gaat ze naar de opvang of psz? Herken een deel van het verhaal in onze zoo ...
Ze gaat wel sinds eind Maart naar de Psz maar ik zie nog niet heel veel verandering daardoor in haar gedrag naar anderen toe. Oh hoe is dat bij jouw zoontje dan goed gekomen opeens? Wel heel fijn!

2 maanden geleden

Ik was zo als kind! Nog steeds heel introvert, maar geloof dat het wel redelijk is goedgekomen. Mijn moeder heeft me van de opvang gedaan en een oppas aan huis genomen. Die vertrouwde ik na een tijdje helemaal en kroop uit mijn schulp. Dus misschien helpt het om nieuwe mensen rustig te introduceren? En haar eerst lekker de kat uit de boom laten kijken? Ieder kind is anders en het klinkt tot nu toe niet heel problematisch, maar dat kun je zelf beter inschatten natuurlijk.

2 maanden geleden

Reactie op AnnieFannie

Ik was zo als kind! Nog steeds heel introvert, maar geloof dat het wel rede ...
Ik ben zelf ook heel introvert dus ze heeft het zeker niet van een vreemde haha, maar zo extreem als bij haar is het bij mij niet geweest. Ik probeer haar ook altijd eerst op haar gemak te stellen en de situatie op z’n beloop te laten gaan, maar het lijkt niet te helpen. Het zijn ook echt geen vreemden allemaal, ook veel familieleden die ze regelmatig ziet blijft ze gewoon zo tegen doen..

2 maanden geleden

Reactie op Elmi

Ik ben zelf ook heel introvert dus ze heeft het zeker niet van een vreemde ...
Hmmm, bespreken met het CB of andere hulpinstantie?

2 maanden geleden

1 jaar ... 🤷🏼‍♀️ Geef het tijd 🫶🏼

2 maanden geleden

Mijn zoontje was ook zo. Met 3,5 is hij naar de peuterspeelzaal gegaan en daarna weer hij steeds vrijer. Denk dat de psz wel heeft geholpen maar dat het met het ouder worden is verbeterd. Ik zou vooral niet forceren maar wel voorzichtig kijken of je wat situaties kunt aanbieden die ietsje pietsje buiten haar comfortzone liggen..

2 maanden geleden

Reactie op Elmi

Ze gaat wel sinds eind Maart naar de Psz maar ik zie nog niet heel veel ver ...
Gewoon, tijd. Na 3/4 jaar psz ging het al beter en sinds deze vakantie zijn mensen opeens niet eng meer.. gewoon de tijd geven, komt goed.