17 Reacties

2 jaar geleden

Wij verschonen zeker nog op de commode. Vind dit superhandig

2 jaar geleden

Ons meisje is net een week 2 en haar verschonen we nu al ruim 3 maanden niet op de commode. Ze is lang en heel beweeglijk. Ik vind het makkelijker om haar kleding staand aan te trekken en verschonen op haar bed of op een speelkleed/matrasje op de grond.

2 jaar geleden

Ik lees even mee. Krijgen 1 februari de sleutel van onze nieuwe woning. Kan wel wat inspiratie gebruiken voor mijn zoontje van dan 18 maanden. De commode wordt hier niet meer gebruikt sinds dat hij 1 is of zelfs al wat eerder. Veels te bewegelijk, dat werd te gevaarlijk. Verschoon hem op bed of op de bank.

2 jaar geleden

Ik volg! Ons zoontje is net twee als onze woning opgeleverd wordt. Ik had er bijvoorbeeld nooit over nagedacht om de commode weg te laten, 😅 Opzich best een goed idee! En ik twijfel enorm over of ik dan ook maar gelijk een peuterbed neer moet zetten. Dus kom maar door met tips en inspiratie! 😃

2 jaar geleden

Hier ook de vraag, wat voor bed gebruiken jullie voor je kindje? Onze dochter van 18 maanden slaapt in dr ledikantje maar krijgt in juni een zusje. Hier de twijfel of ze dan al in een peuterbed kan of toch nog even in dr ledikant laten slapen.. 🤥

2 jaar geleden

Reactie op Ukje2020

Hier ook de vraag, wat voor bed gebruiken jullie voor je kindje? Onze docht ...
Ik geloof dat ledikantje wel geadviseerd wordt tot 2,5-3 jr afhankelijk van of het kindje er nog in past. Anders ff Googlen, er zijn goede sites erover. Mijn dochtertje is 16 mnd en voorlopig hou ik echt het ledikantje aan tot minimaal eind dit jaar en kijk dan even.

2 jaar geleden

Reactie op Ukje2020

Hier ook de vraag, wat voor bed gebruiken jullie voor je kindje? Onze docht ...
Ah hier precies t zelfde! Wij vinden m nog zo klein om m dan al in n peuterbed te leggen dus gaan toch voor t ledikantje. En de baby een nieuw kamertje...

2 jaar geleden

Ik gebruik de commode nog wel (dochtertje 16 mnd) maar ik merk dat ze het niet meer leuk vindt dus verschonen gaat opeens moeizaam ze wordt dan opeens driftig enzo. Heb inmiddels broekluiers aangeschaft en zal proberen staan te verschonen tenzij ze poo heeft gedaan natuurlijk :-p De commode vind ik wel handig voor omkleden dat ze ff op goede hoogte voor me zit zeg maar. Maar het zal op een gegeven moment overbodig worden, althans - het wordt dan gewoon een ladekast. Wellicht leg ik al haar knuffels erop ofzo (zoek nog inspiratie) Ik ga over 4-5 maandjes op een leuke manier beginnen met potjes training😊

2 jaar geleden

Wij verschonen sinds ons zoontje een jaar is al bijna niet meer op de commode. Met de tweede op komst hebben wij de commode dan ook in de slaapkamer van de baby geplaatst :)

2 jaar geleden

En ivm de komst van een zusje zijn we heel langzaam overgestapt op een peuterbedje! Mijn zoontje was toen nog net geen twee jaar. Eerst zowel zijn ledikant als peuterbedje op de kamer en hem laten kiezen. 1 nachtje bij hem geslapen op een matras toen hij voor het peuterbedje koos en met 3 nachten was hij helemaal over. Hij vond het dus al vrij snel fantastisch. Heeft een maand lang aan iedereen die op bezoek kwam zijn bedje laten zien ❤️ Zijn ledikant hebben we samen met hem afgebroken en pas weken later opgezet in de babykamer. Uitgelegd dat het voor zijn zusje is. Dat vindt hij helemaal prima. Hij heeft er nooit meer in willen liggen :)

2 jaar geleden

Reactie op Ukje2020

Hier ook de vraag, wat voor bed gebruiken jullie voor je kindje? Onze docht ...
Mijn zoontje blijft voorlopig nog even in een ledikant slapen. Hij slaapt erg onrustig. En loopt ook pas net los, wil hem eigenlijk nog niet s nachts over de overloop hebben lopen. En denk dat een verhuizing en nieuwe kamer al genoeg impact gaat hebben. En binnekort ook nog voor het eerst naar een kdv

2 jaar geleden

Wij gebruiken nu nog 1 verschoontafel (zoon is 20 maanden). Die staat boven in de badkamer. We vinden het vooral handig voor als hij net uit bad komt, maar soms twijfel ik toch ook om hem weg te doen. Verschonen op de grond vind ik echter niet prettig qua houding. Een kamer hebben we niet. Of ja, de kamer is er, maar hij slaapt nog bij ons. Ons plan is om zijn kamer wat ingericht te hebben (bed, kast,…) tegen dat hij 2,5 is. We hebben een bedhuisje op het oog geschikt vanaf 2,5 jaar en laag tegen de grond. Dan kunnen we op het gemakje zien wat hij van zijn eigen kamer vindt zonder verdere ‘verplichtingen’.

2 jaar geleden

Reactie op Ukje2020

Hier ook de vraag, wat voor bed gebruiken jullie voor je kindje? Onze docht ...
Onze jongste is half december geboren en slaapt het eerste half jaar bij ons op de kamer. Voor haar zus (wordt half februari 2) hadden we al een peuterbed in huis, die hebben we op de logeerkamer in elkaar gezet zodat ze alvast kennis kon maken met dit bed. Ze wilde er nog niet in slapen, maar af en toe vroegen we haar wanneer ze in het grote bed wilde slapen en 3 dagen geleden antwoordde ze ineens positief. We hebben haar ledikant naar de babykamer verplaatst en het peuterbed op haar kamer gezet, slapen in het peuterbed is vervolgens geen enkel probleem geweest. Ze gaat er niet uit en ook in de ochtend wacht ze netjes tot haar slaaptrainer groen is. Onder de 2 jaar in een peuterbed kan dus prima positieve ervaringen opleveren! Mocht ze er niet aan toe zijn geweest voordat de jongste naar haar eigen kamer zou gaan, dan hadden we gewoon last minute een extra ledikant van marktplaats gehaald.

2 jaar geleden

Onze jongste is half december geboren en slaapt het eerste half jaar bij on ...
Oh en de luier doen we idd nog aan op de commode, aankleden doen we staand

2 jaar geleden

Wij verschonen nog steeds op de commode, mijn zoon is bijna 2. Ik vind het wel makkelijk op de commode en goed voor mijn rug. Qua slaapkamer, die is nog precies hetzelfde als toen hij een baby was en dat wil ik ook nog graag zo houden tot hij 2,5/3 jaar is. Het ligt eraan wanneer ik weer zwanger ben, maar ik hoop dat hij tot zijn 3e in het ledikant kan. En dan lekker in het peuterbed of gewoon eenpersoonsbed slaapt als de 2e er is. Dus niet omdat het moet, maar omdat hij er echt aan toe is.

2 jaar geleden

Onze dochter wordt ook bijna 2. We hebben sinds kort haar kamer aangepakt, ook omdat er een baby aan komt. We hebben kastjes gekocht waar een verschoonkussen op ligt. Kan ze later gebruiken als normale kast. Er staat een peuterbedje, met de ledikant ernaast. Kan ze vast wennen aan het idee.

2 jaar geleden

De kamer is nog niet helemaal klaar trouwens. Er komen nog schilderijen te hangen en nog wat spullen naar zolder.