8 Reacties

één jaar geleden

Hoe oud is je kindje en is medisch ook het een en ander uitgesloten?

één jaar geleden

Reactie op Bloesem

Hoe oud is je kindje en is medisch ook het een en ander uitgesloten?
Bijna 1,5 jaar. Niet in ziekenhuis geweest maar arts van cb weet er van en er is niet echt wat te vinden. Ontwikkeling is normaal. Voor de rest geen klachten. Hij kán het namelijk wel (af en toe)...

één jaar geleden

Wat vervelend dat je hiervan frustratie ervaart! Ik herken mij er enigszins in. Onze dochter krijgt borstvoeding en daar gaat echt nog steeds de voorkeur naar uit. Bij alle maaltijden zijn het maar kleine hapjes (nog minder dan wat jouwn kindje eet zo te lezen). Ik heb het kunnen loslaten. Ze groeit goed en is vrolijk. Ze eet wel waar ze behoefte aan heeft. Gisteren 1 mini plukje brood maar wel 2 een dikke eetlepel Huttenkase als lunch... Tsja so be it. Ik biedt vanalles aan en maak de eetmomenten zo ideaal mogelijk. Meer kan je niet doen! Ik kan mij er niet meer druk over maken. Hoop dat je wat herkenning hieruit kan halen!

één jaar geleden

Hier ook zo 1, ze vind eten gewoon niet zo interessant. Zo heeft ze tot nu toe vandaag 3 crackertjes op, 2 druiven, een paar hapjes fruit purree, en een kwart broodje. Ze drinkt goed water en melk. Vanavond eet ze ook wel wat, maar ook weinig verwacht ik, meestal een half schaaltje groente spul. Paar gebakken aardappeltjes, of paar stukjes pannenkoek, of paar hapjes rijst/pasta. Als ik hier soms de borden enzo voorbij zie komen ben ik ook verbaasd haha. Een hele banaan krijgt ze niet op in 1x, bakje pap gaat vaak nog wel. Behalve als ze dat gister al heeft gehad, dan neemt ze geen hap. Bakje yoghurt, zonder iets erin, zelfde verhaal. Wel iets erin, dan 1 hap en daarna niets meer. Ook geen 'Kale' yoghurt. Als een bepaald soort eten 1 keer iets te heet of juist te koud was, of te weinig gekruid of juist teveel gekruid, te rauw of juist te slap, enz. Dan eet ze het daarna echt maanden niet meer. Ze eet liever niet, dan dat ze iets eet waar ze geen zin in heeft. We go with the flow. Ze is goed op gewicht (dunno how), actief, happy. Dus ja eet ze niet, dan niet. Ik probeer dan niet teveel anders aan te bieden, met de pot mee is toch een beetje de norm bij ons. Maar biedt het wel vaker op de dag aan. Sowieso is ze geen ontbijter, pas vanaf lunch tijd krijgt ze trek. Ze is nu 22 maanden en kan steeds beter aangeven wat ze wil, dat scheelt wel. Maar soms zien haar ogen iets dat ze denkt te willen, maar heeft ze het vervolgens in haar handen, dan is dat het toch niet. Kan knap frustrerend zijn 😅 m'n man en ik eten er wel gezonder door, want alles wat zij half, of uiteindelijk helemaal niet eet, eten ik of m'n man dan maar op. Nu ik minder omdat ik zwanger ben, dus alleen de dingen die ze helemaal niet heeft aangeraakt. 🤷‍♀️ ach ja, probeer me er niet druk om te maken, maar sommige dagen als ze echt niets wil, zijn wel lastig.

één jaar geleden

Ik heb er twee die zo zijn. De oudste is redelijk bijgetrokken, maar die 'fase' duurt nu al twee jaar. Boterham in de ochtend hooguit driekwart, als we geluk hebben. Fruit gaat er wel goed in. Middageten zelfde als ontbijt, tussendoortje wisselt en avondeten is gewoon ronduit drama (vanavond heeft ze geen hap gehad). Mijn jongste van 1,5 is precies zo, eet ook vergelijkbaar. Vandaag geen ontbijt, een paar druifjes (10), gelukkig wel een boterham als lunch, als tussendoortje 3 hapjes taart (we hadden wat te vieren 🤭) en avondeten wederom ook 0,0. Melk zijn ze beide wel gek op. Vanuit de eetpoli van het ziekenhuis geven we nu alles aan volle producten, roomboter etc. Ook mogen we juichen als ze beide wel eens fatsoenlijk eten, maar niet eten, dan maar niet. Ze vragen er echt wel om als ze honger hebben. De jongste slaapt ook gerust de nacht door met een lege maag. Ze krijgen zo nog yoghurt, eens zien of ze dat we willen. Ik begrijp de frustratie dus flink! Maar wat ik zeg, mijn oudste van 3 begint wat bij te draaien. We hebben nu zelfs al eens gehad dat ze niet naar bed wilde omdat ze honger had. Sowieso willen beide meiden wel alles proeven, maar lijken ze gewoon vol te zitten na een paar happen.

één jaar geleden

Reactie op Chantal2019

Ik heb er twee die zo zijn. De oudste is redelijk bijgetrokken, maar die 'f ...
Medisch hebben we trouwens ook alles uitgesloten, behalve genetisch onderzoek. Het ziet ernaar uit dat ze geen grote eters zijn.

één jaar geleden

Bedankt voor het delen van jullie verhalen! Wat goed gaan jullie ermee om! Kan ik wat van leren. Dank dank!

één jaar geleden

Hier meisje van anderhalf jaar die ook niet heel veel eet. Ze krijgt wel nog borstvoeding ongv vier keer per dag. Van het ontbijt, havermout met appel, twee hapjes. Dan tussendoor een banaan of een half broodje. Voor lunch gaat avocado nog het beste erin, soms nog wat brood, of kidneybonen en tomaat. Dan na haar slaapje wat stukjes fruit. En avondeten gaat meestal nog het beste. Dat vindt ze wel erg lekker, al eet ze ook niet altijd alles op. Ze wil ook bijna geen water drinken. Dus wel herkenning... De ene dag gaat het beter dan de andere. En ze houdt echt wel van eten!