5 Reacties

3 jaar geleden

Ik ben van het laten huilen.. had mijn dochter altijd nodig om in slaap te kunnen vallen. Dus in bed leggen.. en dan half uurtje huilen en dat sliep ze. In het begin nog wel eens geprobeerd haar te troosten of even op te pakken. Maar dat maakte het alleen maar erger. Dan duurde het nog langer voor ze sliep.

3 jaar geleden

Hij mag wel jammeren maar het echte huilen past niet bij ons manneke. Dan halen we hem er uit. Wij houden hetzelfde ritme. Slapen, (na 3 uur slapen minimaal) schone luier en daarna voeding en dan knuffelen etc. Als meneer maar 1 uur slaapt dan is voor de fles de schone luier. Het slecht slepen is hier overdag en s avonds tegen half 8 dan is het goed dat we hem op bed leggen en dan slaapt hij goed tot een uur of 7. Wel met een voeding tussen door hoor. Ik zou gewoon continu hetzelfde doen en elke keer toch zijn bed aanbieden. Wil hij echt niet haal n er dan uit een probeer hem dan anders te laten slapen (Hoe maakt niet uit als hij maar slaap krijgt) Volgende ronde weer hetzelfde en dan weer en dan weer. Als je dit een week doet zal er lijkt mij verandering te zien moeten zijn. Mocht het niet lukken ga dan naar de huisarts. Want dan is er iets, misschien last van iets simpels waardoor hij niet kan slapen. Wij bakeren ons manneke voor de nacht wel in, overdag niet.

3 jaar geleden

Mijn dochter slaapt ok in bed s middags, maar wordt eigenlijk altijd net te vroeg wakker. Dan wil ze inderdaad echt niet meer in bed maar is ze te moe om van bijvoorbeeld 16-19 wakker te blijven. Ik pak haar dan maar in de draagzak voor nog een klein slaapje en beschouw het als einde dag verwerken. Zou ik haar in bed leggen wordt het inderdaad ook een drama. Of evt wandelen met de kinderwagen? Maar wellicht bedoel je al eerder op de middag. Laten huilen ben ik ook geen fan van. Wat ook nog wel eens helpt is naast mijn dochter gaan zitten, net iets hoger dan haar hoofd, dat ze weet dat ik er ben maar verder niet aankijken, praten of aanraken.

3 jaar geleden

Het is vast per kind verschillend! Onze dochter huilt weinig, dus wij lieten haar niet (lang) huilen in haar bedje. De eerste 6 maanden eigenlijk helemaal niet en daarna klokte we op 5 minuten max. Meestal sliep ze wel binnen die tijd. Ze is nu 13 maanden. En ze slaapt al sinds ze 4 weken oud is door s nachts (eerst 7 uur en later 8 uur per nacht). Maar daar hebben we ook mazzel mee gehad denk ik! Wanneer ze hysterisch huilt gaat ze sowieso niet slapen, dus dan blijven we (na max 5min huilen.) op haar kamertje en leggen haar wanneer ze gekalmeerd is weer terug. Iedere keer wanneer ze naar bed gaat doen we hetzelfde slaapritueeltje (alle dieren welterusten zeggen enz.). Dit werkt goed bij haar. Overdag dus alles hetzelfde + even een schone luier voor ze gaat slapen, zodat ze daar iig niet wakker van wordt! Onze meid gaat momenteel alleen slapen als ze toe is aan een slaapje. Dat proberen we zoveel mogelijk af te lezen aan haar. Als we te laat zijn huilt ze (max 5 min.) en anders slaapt ze gelukkig vrij snel in 🤞 Paar keer gehad dat ze echt niet wist waar ze het zoeken moest, veel te veel drukte en te laat weg leggen, tja lastige momentjes 🙈...

3 jaar geleden

Reactie op Jannekesdraakje

Hij mag wel jammeren maar het echte huilen past niet bij ons manneke. Dan ...
Dank voor tips, fijn te lezen!