21 Reacties

één jaar geleden

Ons zoontje ging ook alle dagen naar opa en oma / tante van ons, sinds hij 8 maanden is gaat hij 2 dagen naar de opvang (we zijn begonnen met 1 maar zagen zoveel sprongen van ontwikkeling en hij vond het zo leuk dat we naar 2 gingen) en 1 dag opa en oma. Zo vinden wij het prima en ons zoontje is helemaal happy.

één jaar geleden

Wij hebben via babyzwemmen een aantal playdates kunnen regelen. En in de speeltuin in de buurt gewoon wat andere ouders aanspreken, gaan de kindjes vanzelf samen spelen. Ook zit hier een speelgroep voor kids van 0-4 jaar, met de ouders erbij, wordt vanuit de gemeente georganiseerd.

één jaar geleden

Ze zijn nog zo klein. In mijn optiek is de peuterspeelzaal tijd genoeg om echt veel met andere kindjes te spelen. Ons dochtertje gaat ook niet maar het kdv (ze is net 1 jr geworden). Wel ga ik weleens met haar naar een (binnen)speeltuin. Dan heb je ook altijd wel wat contact tussen kindjes. En we hebben een paar vrienden die kindjes hebben en een neefje/nichtje, dus daar kan ze ook mee spelen.

één jaar geleden

Hi, ons kind ging vanaf 1,5 jaar een halve dag naar het kdv en is zo sociaal als maar kan :) als dat niet binnen jullie mogelijkheden past zou je (vaker) naar de speeltuin kunnen gaan, playdates organiseren met andere ouders, vaker langs een nichtje/neefje kunnen gaan? Ik zou er in ieder geval niet te snel over inzitten ☺️

één jaar geleden

Niet dezelfde situatie (ukkie gaat 3 dagen naar kdv). Maar hier is het op woensdagochtend voorlezen en spelen in de bieb. Staat officieel bij vanaf 2. Maar er komen ook baby's. Superleuk! Er wordt voorgelezen en daarna speelgoed voor de dag gehaald. Er is hier ook een mama café op vrijdag, maar dan werk ik. Daar komen ook veel moeders met kinderen naartoe. Allemaal gratis. En dan heb je nog een speel-o-theek, baby/peuterzwemmen, peuterochtenden bij de (binnen)speeltuin, maar dat kost natuurlijk wel wat. Peutergym enzo, maar dat is vaak vanaf 2 jaar.

één jaar geleden

Onze zoon is door de weeks twee dagen met zijn vader, 1.5 dag met ons samen en 1.5 dag bij zijn oma. Hij wordt in oktober 2 jaar en iets daarvoor gaat hij voor een halve dag (6 à 7 uren) per week naar het kdv. Dit betekent dat oma 'inlevert' qua opvangtijd. Wij hebben hier wel bewust voor gekozen, omdat wij geen kleine kinderen in onze naaste omgeving hebben. De kinderen rond de 2 jaar die er zijn zien we hooguit 3 tot 5 keer per jaar. Wij vinden het wel fijn dat hij qua ontwikkeling ook op het kdv kan leren omgaan met andere leeftijdsgenootjes.

één jaar geleden

Hier past oma 1 ochtend per week op, verder ben ik thuis. Ik heb veel kleine kindjes in mijn omgeving dus die zien we regelmatig. Zoon gaat als hij 3,5 is naar de peuters, puur als voorbereiding op de basisschool. 2 hele sociale kindjes die echt niet achterlopen. Doe gewoon wat goed voelt!

één jaar geleden

Heb je een speeltuintje in de buurt?

één jaar geleden

Hier is een mama kind cafe in de bibliotheek die goed bezocht wordt! Activiteit wisselt van voorleesfeest tot muziek maken en meer, maar spelen staat centraal.

één jaar geleden

Heb je misschien vrienden, familie of buren met kleine kinderen? Dat zou ook nog een optie kunnen zijn. Met hen afspreken om samen te spelen (hoewel samenspelen op deze leeftijd natuurlijk nog niet echt kan). Of misschien kan je hier op het forum een oproepje plaatsen voor mama’s in de buurt, zodat de kinderen samen kunnen spelen😊 Er bestaat ook de website “buurtmama’s”, maar ik weet niet of daar al veel mensen zitten en je dus ook echt mensen kan vinden.

één jaar geleden

Reactie op Meurll

Hier is een mama kind cafe in de bibliotheek die goed bezocht wordt! Activi ...
Wat een leuk idee! Ik weet bijna zeker dat hier een markt voor is.. hoeveel moeders geven wel niet aan dat ze zich eenzaam voelen in de eerste jaren met een kleintje?

één jaar geleden

Wij gaan elke woensdag naar boekenpret, georganiseerd door de bibliotheek. Spelen en voorlezen volgens een vast patroon. Ook gaan we om de week naar het oudercafé, waar een vrijwilliger speelt met de kinderen en de moeders kunnen dan warme koffie drinken. Onze oudste gaat graag naar beide en ze heeft er ook ‘vriendinnetjes’ gemaakt waarmee we af en toe afspreken. En soms is er een speciale activiteit in het buurtcentrum, waar we dan ook naartoe gaan. Daarnaast ziet ze natuurlijk ook kindjes in de speeltuin en bij de kinderboerderij.

één jaar geleden

Het is echt niet verkeerd inderdaad om hem bijvoorbeeld 1x per week naar een opvang te brengen. Onze kleine gaat er 3 ochtenden in de week naartoe en merk dat ie er zoveel leert. Zowel sociaal als fijne en grove motoriek. Ik raad het in ieder geval aan. Al is het maar voor 1 ochtend/dag.

één jaar geleden

Ik zou me er niet zo druk over maken en lekker genieten nu hij nog niet naar een kdv of peuterspeelzaal gaat/moet. Toen ik klein was bestond er nog geen kdv en ging je rond 3 jaar naar een peuterspeelzaal. Dat sociale aspect komt allemaal vanzelf wel 😃

één jaar geleden

Dochter gaat nog steeds naar opa en oma en sinds ze 2 is één ochtend naar de psz. Vanaf de 3e verjaardag gaat ze 2 ochtenden, is voor haar genoeg. Wij en de opa's en oma's gaan regelmatig op pad naar de speeltuin, zwembad, bibliotheek waar ze ook kindjes ziet en ze spelen zoals alle 2jarige kindjes naast elkaar. Hier rond de eerste verjaardag ook getwijfeld of het niet beter zou zijn maar ben nu blij dat ik het niet heb gedaan. Vooral genoten dat ze zo klein was 🥰

één jaar geleden

Wij merkten dit ook bij onze kleine (nu 13 maanden) dus die gaat sinds 2 weken een ochtendje naar het kdv. Vanaf juli gaat hij 1 volle dag en 1 ochtendje. Niet omdat het "moet", maar omdat wij zelf merken dat hij echt contact wil met andere kindjes en wij dit minder kunnen aanbieden (ja speeltuin etc maar dan moeten de andere kids ook maar willen spelen met een "vreemde")..

één jaar geleden

Op die leeftijd spelen de kindjes nog niet samen. Ze leren door de observeren is mijn ervaring, maar echt samen iets optuigen qua spel doen ze nog niet. Ik had ergens gelezen dat ze vanaf deze leeftijd het beste leren als er 3 mensen (of meer) bij ze in de buurt zijn. Ga ergens heen waar ze ook andere mensen kunnen zien. Een winkelcentrum, een speeltuin, een koffietent etc, dat is echt voldoende! En zelf natuurlijk veel uitleggen, leren, spelen. De een op een aandacht die ik mijn dochter geef daar leert ze heel veel van.

één jaar geleden

Wij wonen in het buitenland en ik ben fulltime thuis met onze dochter van 14 maanden. Ik snap heel goed wat je zegt. Als ze andere kindjes ziet kan ze daar onwijs van genieten en dan lacht ze zo hard, dat doet ze nooit bij mij. Maar helaas is het niet anders. Ik probeer wel activiteiten te ondernemen waar ze andere kindjes kan zien. Zoals naar een zwembad of speeltuin. Echt samen spelen kan ze nog niet. Lees graag mee:)!

één jaar geleden

Op die leeftijd spelen de kindjes nog niet samen. Ze leren door de observer ...
Dat 3 mensen of meer gaat over 3 mensen/kinderen die ze heel veel zien. Dus niet nu in de speeltuin 3 onbekende, maar 3 opvoeders/broers/zussen/ kindjes die ze regelmatig op kdv zien. Dat kan dus ook een tante zijn die iedere week komt lunchen.

één jaar geleden

Op die leeftijd spelen de kindjes nog niet samen. Ze leren door de observer ...
Hmmm, mijn dochter kan inderdaad nog niet echt samen spelen, maar ze geeft wel kusjes aan andere kindjes als we met andere kinderen zijn, ze aait ze, geeft ze blokken/haar speelgoed/knuffels, doet kiekeboe naar ze (en verwacht dit dan terug), dus ik heb wel echt het idee dat er al interactie is tussen de kinderen😊 Nu is dit inderdaad wel interactie die eventueel ook met een volwassene zou kunnen, nu ik erover nadenk🧐