36 Reacties

één jaar geleden

Hier hielp een boekje echt heel goed! Het heet iets met ‘lumies’ en via bol.com gekocht 👍

één jaar geleden

Toevallig zag ik via instagram dit vandaag. Geen ervaring mee, maar wellicht de moeite waard om te proberen. https://kadopa.nl/products/machouyou-nu-stoppen-met-speen-of-duim

één jaar geleden

De speen was hier kapot, ze riep vanuit haar bed, helemaal in paniek. (Ik schrok mij ook kapot, bleek later een productiefout). We hebben hem toen samen weggegooid en ze is gewoon gaan slapen. Het duurde wel even wat langer (middagdutje), maar s avonds ging ze liggen zonder gedoe. Ze moest toen nog twee worden, maar nu met 2,5 heeft ze het er nog over dat hij kapot was, ze even moest huilen en toen slapen. Dat haar zusje nog wel een speentje heeft vindt ze helemaal prima. Misschien dus samen weg doen/kapot knippen?

één jaar geleden

Hier valt ze in slaap met speen, ik haal m er na een half uurtje uit en leg m naast haar bedje op een krukje. Komt vanzelf..

één jaar geleden

Heey, geef je dochter een mooi cadeau als beloning dat ze zonder speen slaapt! Het is natuurlijk ontzettend knap dat ze dat kan. Onze zijn was net geen 2,5 en heeft zijn speen zelf in de prullenbak gegooid, tot aan de ondergrondse container aan toe. Dat kon hij ook precies benoemen en als hij vroeg naar zijn speen s avonds zeiden we, kijk je mooie cadeaus die heb je gekregen want je bent zonder speen. En dan keek die heel trots en was het goed. Duurde 3 dagen dus het beste kun je nu wel doorzetten. Middagslaapje was wel voorbij sindsdien naar lijkt nu terug gekomen te zijn 😅

één jaar geleden

Reactie op Chantal2019

De speen was hier kapot, ze riep vanuit haar bed, helemaal in paniek. (Ik s ...
Ja, kapot geknipt en laten zien dat het kapot is. Waarop ze reageerde met oh kapot oke, en gaf het terug aan mij 🤷🏽‍♀️

één jaar geleden

Ik volg even. Ik wil mijn zoontje ook rond zijn 2e verjaardag zijn speentje afleren. Hij gebruikt hem ook alleen bij de middagdut en ‘s nachts.

één jaar geleden

Ik volg ook! Enkel om te slapen ook. Zijn tut valt ‘s nachts regelmatig uit (of ik doe hem uit als ik ga slapen), en dan slaapt hij regelmatig gewoon zonder verder tot ‘s ochtends. Zonder problemen. Wordt hij ‘s nachts wakker, dan is het een ander paar mouwen. Dan jammert hij echt ‘tutje’ en gaat hij hem zoeken om terug in slaap te vallen. De helft van de tijd ben ik zo slaapdronken dat ik in een reflex een nieuwe aan hem geef. De helft van de tijd weet ik zelfs niet meer dat ik een nieuwe heb gegeven omdat ik amper wakker was. 😶 We hebben al eens geprobeerd om zonder te gaan slapen met een simpele en duidelijke uitleg erbij, maar dat ging maar 15 minuten goed. Eerst overtuigd, maar dan weer ‘bedelen’ voor zijn tutje. En de dag erna was hij ziek, dus even niet meer gedaan. Ik ga het alleszins zo nog wel eens proberen. Belonen doen wij dan weer niet, dus ik probeer het gewoon een beetje ludiek aan te pakken. 😅

één jaar geleden

Oh ja, het hoeft natuurlijk niet meteen te gaan, maar hij heeft regelmatig last van overmatig kwijlen wat door het tutten alleen maar erger wordt. We proberen dus wel.

één jaar geleden

Ik heb bij mijn kinderen de speen een kusje laten geven en toen in de prullenbak laten gooien. 2 dagen niet echt in slaap kunnen vallen en daarna was t over

één jaar geleden

Lastig hè, die overgang. Tenminste ik vond het zieliger dan verwacht, je neemt toch iets waar ze aan gehecht is af. Wij hadden het plan om tussen 18 maanden en 2 jaar te stoppen. Uiteindelijk is dat per toeval bij 18 maanden min of meer spontaan gegaan, cold turkey. Tijdens een lange autorit mocht ze ook haar speen, nadat ze hem al 3x had weggegooid (en ik hem 3x had had teruggeven) waarschuwden we haar dat ik de speen de volgende keer in mijn tas zou stoppen. Even later gooide ze hem onder de stoel van mijn man en kon ik er oprecht niet meer bij. In tas, in tas zei ze. Uitgelegd dat hij heel ver weg lag en de speen kwijt was. Thuis zei ze “yaya speen kwijt” en dat hebben we zo gelaten. De nachten ging direct goed, de middagen gingen wel iets lastiger maar ze deed erg haar best. We hadden al afgesproken gewoon door te zetten. Na 4 dagen gingen ook de middagdutjes zonder verdriet. Ik heb het idee dat de reden echt geholpen heeft met een soepele overgang. Ze benoemde ongeveer een week dat haar speen kwijt was, maar maakte er nooit drama van. Inmiddels heeft ze een zusje, maar ook het speentje van haar zusje was niet interessant. Ik zou het zelf doorzetten eens begonnen, maar ik snap dat het lastig is. Suc6!

één jaar geleden

Reactie op Aquarius

Ja, kapot geknipt en laten zien dat het kapot is. Waarop ze reageerde met o ...
Dat is het begin lijkt mij! Nu doorzetten en niet teruggeven. Zoals je in veel reacties leest duurt het soms een paar dagen

één jaar geleden

Vanmiddag zag ik jouw topic voorbij komen en toevallig gaf mijn dochter (bijna 2 jaar) na haar dutje haar speen aan mij met “bah!” Er zat een haar op… Nu net met naar bed gaan zei ze weer “kiki bah!” Dus jullie advies opgevolgd en wij ook allebei, “bah, kan niet in je mondje hè, bah!” En ze ligt nu zonder speentje in bed! We hebben het al eens eerder geprobeerd met 6 maanden cold turkey maar dat ging toen niet. Voor de zekerheid speentje dus wel schoon gemaakt en bij de hand. Ik hoop dat we (lees: papa) vol kan houden! 😁

één jaar geleden

Wij hebben dit recent ook gedaan paar dagen na zijn 2e verjaardag. Hij had wat gekauwd op zijn speen, dus ik zei kijk speen stuk. Daarna met slapen dit weer benoemd. Resultaat was wel de eerste dagen wat langer voordat hij in slaap viel. Maar cold turkey was voor ons de beste oplossing. Ik zei tegen mijn man ook, als we 1x toegeven kan je weer opnieuw beginnen en ben je naar Je kindje ook niet duidelijk.

één jaar geleden

Reactie op Doeb89

Wij hebben dit recent ook gedaan paar dagen na zijn 2e verjaardag. Hij had ...
Precies. Blijven doorzetten dus. Hoelang duurde het voordat hij in slaap viel? Mn dochtertje kauwt ook op haar speen. Inmiddels dag 2 en ze wilt weer niet slapen 😩.

één jaar geleden

Reactie op Aquarius

Precies. Blijven doorzetten dus. Hoelang duurde het voordat hij in slaap vi ...
Hoe gaat het inmiddels bij jou? Hier nog altijd zonder speentje. Ze heeft een paar dagen nog gevraagd er om maar wist dan meteen weer dat ‘ie vies was. We zijn nu ruim een week verder en ze vraagt er helemaal niet meer om. Wel zien we dat ze echt veel meer tijd nodig heeft om in slaap te vallen… Toch blij dat we hebben vol gehouden!

één jaar geleden

Reactie op Floor92

Hoe gaat het inmiddels bij jou? Hier nog altijd zonder speentje. Ze heeft ...
Het gaat wel oké. Ze vraagt elke dag nog naar dr speentje voor het slapen gaan, maar we blijven aangeven dat het kapot is. Ze heeft inderdaad ook meer tijd nodig om in slaap te vallen. Soms duurt het ruim een uur voordat ze in slaap valt. Deels denk ik ook dat dit een beetje met de 24 maanden slaapregressie te maken heeft, want ze is voornamelijk aan het spelen in bed. Hoelang duurt het bij jou dochtertje om in slaap te vallen?

één jaar geleden

Reactie op Aquarius

Het gaat wel oké. Ze vraagt elke dag nog naar dr speentje voor het slapen g ...
Ja wij hebben ook gemerkt dat er een sprong/slaapregressie gaande is, lekkere timing. In de middag gaan we nu wat later dan we eerst deden, anders zijn we inderdaad zo een uur bezig. In de avond duurt het gerust 45 minuten. En vaak moeten we dan wel nog een paar keer terug voor een knuffel. Ik hoop maar dat er snel wat vooruitgang in komt!

één jaar geleden

Reactie op Floor92

Ja wij hebben ook gemerkt dat er een sprong/slaapregressie gaande is, lekke ...
Zo echt hé. Het is best vermoeiend. Ik las dat regressie wel 3 tot 4 weken kan duren. Nou hopelijk is het hier snel voorbij! Mn geduld raakt soms echt op 😂.

één jaar geleden

Je hebt ook wel van die trucjes; inpakken voor een 'nieuwe' baby, idd met de vuilniswagen mee laten gaan, in de brievenbus doen, in de schoen voor sinterklaas.. Onze zoon wordt in juni 2. We houden het nog even bij benoemen dat de speen eigenlijk voor baby's is en hij steeds groter wordt. Ik wilde ook afbouwen, maar ziekte etc. en het geeft hem nog best veel troost. Duurt nu sws 45-60 minuten voordat hij in slaap valt.. ik ervaar nu nog niet zoveel haast eigenlijk haha