7 Reacties

één jaar geleden

Ik ben toen s avonds over gegaan naar een pyjams papje i.p.v bv en nog geen week later wilde hij s ochtends niet meer. We stopten er een beetje samen mee🎉

één jaar geleden

Ik weet niet waarom je wil stoppen, maar veel kindjes stoppen rond de 16 maand uit zichzelf (geen idee waarom, maar het viel mij op in mijn geboortegroep). Die van mij ging ook met 16 maand van hij moest en zou bv hebben naar in een week tijd weigeren. In de ochtend kan je het ontbijt aanvullen met een bekertje melk of Brinta en in de avond een toetje. Ik zou overigens geen pyjamapapje aanbieden, maar als je iets wilt geven gewone melk (pyjamapapje is simpelgezegd een ongezonde variant van kv)

één jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Ik weet niet waarom je wil stoppen, maar veel kindjes stoppen rond de 16 ma ...
Ik ben er wel klaar voor om een zomer in te gaan zonder borstvoeding, lekker kunnen drinken en doen wat ik wil. Na de zomer gaan we voor een tweede, dus dit is het moment weer even extra te genieten. Fijn zeg dat het bij jou vanzelf is gegaan! Daar hoop ik ook nog steeds op. Ik ga het moment idd wel vervangen voor iets anders. Tijdens het avondmoment heeft ie zeker weten geen trek, dus liefst vervang ik het niet met melk o.i.d. De teletubbies vindt ie sinds kort leuk dus ik overweeg dat als vervanging aan te bieden 😅 Ook totaal niet gezond natuurlijk.

één jaar geleden

Reactie op Pastoe

Ik ben er wel klaar voor om een zomer in te gaan zonder borstvoeding, lekke ...
Kan ik mij goed voorstellen. Misschien het avondritueel wat anders inrichten. Lekker uitgebreid nog knuffelen op de bank met een boekje. Bv zonder trek is natuurlijk vooral een geborgen moment bij mama.

één jaar geleden

Het heeft gewerkt om het borstvoedingsmoment te vervangen voor een aflevering van de teletubbies 😊 een week lang wees ie naar de bank (waar ik ook borstvoeding gaf) en zette ik een aflevering op. Vond ie helemaal leuk. En zo heeft hij afgeleerd dat hij mij moet hebben op bepaalde momenten (als ie me ziet). Nu knuffelen en spelen we gewoon lekker. Ook de tv heeft ie niet meer standaard nodig, jeej. Het waren een mooie 16 maanden 🥰

één jaar geleden

Ik ben 2 weken geleden ook volledig gestopt, maar ik gaf alleen sochtends nog. Vanaf 16 maanden de avondvoeding eraf - dat deed ik door mijn vriend mijn zoon naar bed te laten brengen en zelf uit beeld te gaan. Flesje met (haver)melk wel aangeboden maar dit wilde hij niet. Na een paar dagen ging het goed. Toen met 18 maanden de ochtendvoeding eraf. Die was wat lastiger, mn zoon heeft veel gehuild de ochtenden 🥺 maar niet gegeven en uiteindelijk na zo’n 3-4 dagen vroeg hij er niet meer om. Mijn ervaring is dus even doorzetten. Ik vond het erg lastig, ook op emotioneel vlak. Ik ben met ongeveer dezelfde reden gestopt.

één jaar geleden

Reactie op Babyboo91

Ik ben 2 weken geleden ook volledig gestopt, maar ik gaf alleen sochtends n ...
Oh sorry ik zie dat je er al af bent🥳 fijn hoor. Einde van een tijdperk maar een hele mooie lange tijd 😍