22 Reacties

2 jaar geleden

Bij ons echt 50/50. Mijn vriend brengt naar KDV, ik haal op. We brengen om en om naar bed. Mijn vriend neemt ons zoontje 1x per week mee naar zijn ouders en ook wel eens naar een vriend. Koken, huishouden etc doen we ook 50/50.

2 jaar geleden

Ik doe alles zelf bij mijn zoontje van 2 jaar. Manlief werkt zo'n 80uur per week en ik maar 20uur. Momenteel brengt hij hem wel dagelijks naar bed omdat ik 37 wkn zwanger ben en na een dag met een dreumes en alle huishouding wel een beetje klaar ben... Verder neemt hij hem soms een paar uurtjes mee naar een vriend of iets, maar dat is niet veel. Bovenalles... Papa is zijn grote held en vriend!

2 jaar geleden

Ik 85% en mijn vriend 15%. Hij brengt onze dochter eenmaal per week naar school, helpt zo nu en dan met naar het toilet gaan, en af en toe wat spelen. Maar meer zit er helaas niet in. De rest doe ik. Ik kan hoog en laag springen en smeken dat hij af en toe iets wil doen in het huishouden, maar helaas. De mentaliteit van “ik werk 40u en jij maar 20 dus” blijft. Dus de hele huishouding en zorg om onze dochter ligt bij mij. Ik zou het juist heel graag meer uit handen geven 😆

2 jaar geleden

Jaa bij ons doe ik ook meer. Terwijl we allebei werken. Maar het werkt voor ons. M'n man pakt weer andere dingen op voor het gezin. We hebben bijvoorbeeld wel de verdeling dat ik het eten van de Kids maakt. Vervolgens geeft hij het meestal en ondertussen maak ik ons eten ook af. We eten dan daarna samen en dan ruimt hij meestal op. Nu we 2 Kids hebben brengen we allebei een kind naar bed, dus dat is dan 50/50. 1 kind neemt hij wel mee naar z'n broers of ouders. Maar 2 dan weer niet en dat vind ik zelf ook minder prettig. De jongste is inmiddels net 1 jaar, maar blijft toch meestal bij mama! Het uitvoeren gaat dus redelijk 50/50, maar het nadenken over alles en het regelen ligt echt bij mij. Ik denk na of er extra opvang geregeld moet worden of er boodschappen in huis zijn of wat de kinderen eten.

2 jaar geleden

Hier is het ongeveer 50/50 over het geheel, maar niet alle taken zijn 50/50 verdeeld, simpelweg omdat een andere verdeling beter uitkomt. Ik breng en haal altijd van het KDV, omdat man op die dagen van 7 tot 7 werkt (en dus niet kan brengen/halen omdat het KDV dan dicht is). Ik breng zoon altijd naar bed, want makkelijker vanwege borstvoeding. Ik werk 4 dagen, man 3, dus hij heeft 1 dag de volledige zorg over zoon. Die dagen gaat hij ook regelmatig alleen met hem op stap. In het weekend laat hij hem juist liever thuis. Koken doen we om en om en de andere is die dag verantwoordelijk voor de vaat. Ik doe vaker de was en bedenk de boodschappen, man doet de vuilnisbakken/kliko, haalt de groente/fruit en stofzuigt het hele huis. Over het geheel is het ook hier ongeveer 50/50 verdeeld. Het is maar net hoe je het invult. Zolang je beide tevreden bent, is het prima. En dat hoeft dus niet per se 50/50 te zijn.

2 jaar geleden

Reactie op cāitlīn

Ik 85% en mijn vriend 15%. Hij brengt onze dochter eenmaal per week naar sc ...
Als je het meer uit handen wil geven, dan zal je ook zelf een patroon moeten doorbreken. Zolang jij alles uit zijn handen neemt, gaat er aan zijn kant zeker niks veranderen. Je mag hem best wat meer op zijn zorgtaak wijzen. Het feit dat hij 40 uur werkt is imo geen reden om vervolgens niet voor z'n dochter te zorgen (vind ik echt een kromme gedachtegang).

2 jaar geleden

Onze verdeling is vrijwel gelijk. Ik werk meer dan mijn partner, maar dit heeft weinig invloed. Ik breng onze zoon 1x per week naar oma en haal hem ook op. Dit is puur praktisch, want ik heb wel een rijbewijs en hij niet. Mijn partner is twee dagen per week alleen met onze zoon en zorgt dan volledig voor hem. Dit doet hij uitstekend en zonder gesteun/gekreun. Hij vindt het heerlijk om samen met die kleine te zijn. Als ik thuis ben doen we vrij veel gezamelijk en verdelen we het e.e.a. Ik zet bijvoorbeeld de was in en gooi een stofzuiger door het huis. En ondertussen geeft mijn partner onze zoon zijn lunch. Zo wisselen we dat ook een beetje af. Ik zou als ik jou was jouw partner echt meer ruimte geven in de zorg omtrent jullie zoon. Hij is tenslotte zijn vader en zal het ook moeten leren. Dat hij bepaalde dingen niet exact hetzelfde zal doen als jij is niet per definitie fout. Probeer hem dat gevoel ook niet te geven. Dat zou jij andersom vast ook niet fijn vinden.

2 jaar geleden

Bij ons is het 50/50 en nu ik zwanger ben van de tweede doet mijn man meer in de verzorging. Hij brengt en haalt ons zoontje vh kdv, dit komt omdat het op de route ligt van zijn werk. Ze gaan ook genoeg samen op pad zodat ik een paar dingen in het huishouden kan doen. Andersom ga ik ook met mijn zoontje op pad zodat mijn man kan klussen (veel lawaai). Ik vertrouw mijn man volledig met mijn zoontje en hij mij. Ik kan het daarom ook goed loslaten. Voel me nu soms een belabberde moeder met weinig energie voor mijn zoontje.

2 jaar geleden

Hier is het 80% om 20% verdeeld. Hij doet de kinderen 1 ochtend weg brengen maar dan heb ik alles al klaar gezet en de kids ook in de kleren dat hij alleen de jassen nog moet doen. En 1 avond in de week brengt hij ze naar bed als ik aan het werk ben. Als hij thuis is en ik zou het vragen helpt hij wel mee met ze op bed leggen. De zondagen doen we om en om zodat de ander kan uitslapen. Dokters en andere afspraken voor de kinderen heb ik standaard. Huishouden, boodschappen en koken doe ik ook. Moet zeggen mijn man werkt 6 dagen in de week en dan nog 2 avonden. Hij eet wel elke avond thuis en is er dan vaak een uurtje. Ik werk 1 dag en 1 avond dienst in de week

2 jaar geleden

Ik ken het gevoel. Mijn man is een dag vrij waarbij hij uiteraard overal heen gaat met de baby dus ook naar vrienden. Maar als ik er ben blijft hij bij mij en gaat hij alleen als ik niet mee ga. Straks als hij naar de kdv gaat dan haal ik en breng ik hem maar dat is alleen omdat hij eerder begint en later thuis komt. Als het een keer wel kan haalt hij hem op. Voeding en luiers etc wisselen we 50/50 af voor wie het uitkomt.

2 jaar geleden

Ik breng en haal ons ukkie van het KDV, maar dat is puur praktisch. Als ze ziek is, doen we het om en om. M'n man speelt meestal met haar na het avondeten (vaak ook samen) en ik breng haar naar bed. En verder op vrije dagen verdelen we alles. Ik verschoon de luiers (afspraak ivm wasbare luiers). En verder alles zoals de dag brengt, ongeveer 50/50

2 jaar geleden

Bij ons echt 50/50. Mijn vriend brengt naar KDV, ik haal op. We brengen om ...
Hier hetzelfde! ❤️ Zou het niet anders willen. Brengen om en om oudste naar bed, de ander kookt die dag en houdt de baby bij zich. Ik ga 1 dag per week naar mijn ouders met de kids en werk daar thuis terwijl zij oppassen en hij doet dat 1 dag per week naar zijn ouders. Om de beurt doen we ‘nachtdienst’ met de baby maar dat kan pas sinds kort, daarvoor deed ik het vanwege borstvoeding. Enige wat mn man echt vaker doet dan ik, is brengen en ophalen van kdv (2 dagen per week). Hij is eigen baas dus dan kan hij ons kind lekker laat brengen en vroeg ophalen.

2 jaar geleden

Mijn partner doet op dit moment meer dan ik. Deels omdat hij thuis werkt en ik vast zit aan werktijden (onderwijs). Daarnaast volg ik nog een studie en heb ik niet de makkelijkste zwangerschap. Dus op dit moment is het vooral papa papa papa. Brengen en halen van het kdv en opa/oma gebeurt meestal door hem, brengen en halen van school en de bso is gelijk verdeeld. In de ochtend en avond is hij vooral bezig met uit bed halen en naar bed brengen. Ik zorg bijna altijd voor het eten en de was. De rest van het huishouden is gelijk verdeeld, maar daar besteden we allebei te weinig aandacht aan. Mijn man gaat vaker met ze op pad, ik besteed vooral aandacht aan dingen als knutselen, bakken en kleien. Als er s nachts eentje wakker wordt staat mijn man meteen naast zijn bed, dus dan draai ik me nog maar een keertje om😂 Straks mag ik elke nacht weer voor de borstvoeding.

2 jaar geleden

We hebben beiden een eigen vrije dag in de week. Verschil met die vrije dag is wel dat ik dan met onze dochter naar peutergym en bibliotheek enzo ga. En de vrije dag van mijn man is meestal een thuisdagje 🙃 Twee dagen per week gaat ze naar de opvang, dan breng ik haar weg, en man haalt haar 's middags op. Naar bed brengen doet mijn man meestal, en ik haal haar 's ochtends eruit. Al met al is het hier behoorlijk gelijkwaardig verdeeld.

2 jaar geleden

Hier proberen we het zoveel mogelijk 50/50 te doen, in hoeverre dat lukt met borstvoeding. We werken allebei 4 dagen en zijn 1 dag met onze dochter thuis. Op de dagen dat we beiden werken breng ik haar naar het kdv en haalt mijn man haar op. Verder doen we dingen als verschonen, in bad enzo om de beurt.

2 jaar geleden

Hier toch wel zo'n 60/40. We werken allebei even veel dagen, maar ik merk dat ik in het weekend toch vaker op stap ga met de kleine, dat manlief dan tijd heeft om eigen dingen te doen. Ik denk ook dat het makkelijker is voor vrouwen om met een baby naar vriendinnen te gaan dan mannen. De meeste mannen zitten niet op bezoek met een baby te wachten voor mijn gevoel. Ook regeldibgen gebeuren meer door mij (vervangende oppas regelen, consultatiebureau, eet en slaapschenas, etc)

2 jaar geleden

Wij doen het ook echt helemaal 50/50. Mijn man is alleen wat vaker s avonds weg, maar dan ligt de kleine toch op bed. De nachten doen we om en om, hij brengt 1x naar de opvang en ik 1x, ik heb een dag met onze dochter en hij ook een dag, om en om brengen we haar naar bed, etc. Hij neemt ook regelmatig onze dochter mee naar vrienden, en dan ga ik lekker wat voor mezelf doen. Andersom net zo. Hetzelfde geldt voor boodschappen en het huishouden. Ik kan me heel goed voorstellen dat het lastig is om uit handen te geven, maar probeer ook een beetje vertrouwen te hebben in je partner😊 zo heeft hij ook de kans om een hechtere band op te bouwen met jullie kindje. En ja: hij zal dingen anders doen dan jij, maar anders betekent niet per se slechter. Maar niet alleen voor je partner is het belangrijk: ook voor jezelf. Je blijft naast mama zelf ook nog een mens. Gun jezelf wat ruimte en ontspanning. In het begin misschien onwennig, maar het went vanzelf (en is zelfs heerlijk 😉).

2 jaar geleden

Mijn man doet inprincipe niets met de kinderen als ik thuis ben. Ben ik het daar mee eens… Nee.. Ik kan soms echt jaloers zijn op die stellen die het 50/50 doen. Is ook mijn eigen schuld. We hadden het van begin af aan anders aan moeten pakken.

2 jaar geleden

Mijn man doet inprincipe niets met de kinderen als ik thuis ben. Ben ik het ...
Het is nooit te laat om een patroon te doorbreken. Het kan alleen wel een hoop energie kosten. Ben je momenteel tevreden zoals het gaat qua verdeling? Nee? Dan moet je actie ondernemen en je vent een flinke trap onder z'n hol geven. De boel een keer goed opschudden kan nu nog prima.

2 jaar geleden

Als hij thuis is doen wij echt alles ongeveer 50/50. Hij brengt dan de kinderen naar de gastouder ik haal ze op. We verdelen verder alles. Maar mijn is ook regelmatig 2 weken weg voor zijn werk (nu 2 werken, 2 vrij). Dus ja dan komt natuurlijk alle zorg op mij terecht en ik mis het dan echt dat je niks kan delen!