7 Reacties

één jaar geleden

Hier een logopedist. Mijn advies is om even te wachten op de uitslagen van de onderzoeken die afgenomen zijn/worden en je vragen op een briefje op te schrijven. Dan kun je ze ook niet vergeten. :) Ik denk dat de behandelend logopedist je hier het meest over kan vertellen aan de hand van jouw verhaal en observaties en haar onderzoek en observatie. Of het normaal is? Tsja, wat is normaal. Als ik het zo lees kan ik er 100 dingen over zeggen of van vinden maar ik ken je kindje niet. Ik begrijp dat je je zorgen maakt. Maar probeer te bedenken dat er kinderen zijn die met 2 jaar in volzinnen spreken en kinderen die met 3 jaar nauwelijks praten en ineens gaan praten. Ieder kind is anders dus ik vraag me af of je je minder zorgen gaat maken als je misschien een heleboel ervaringen krijgt van andere moeders. Ieder kindje is anders. En mocht er inderdaad iets aan de hand zijn waardoor taal en communicatie moeite kost, dan ben je er mooi op tijd bij én je bent bij een logopedist aan het goede adres!

één jaar geleden

Ik weet niet helemaal of dit is wat je bedoelt, want mijn zoon (ook 2,5) roept wel papa en mama, maar hij zegt verder heel weinig vind ik. Hij praat wel in zijn eigen taal en begrijpt dingen ook goed (in 2 talen), maar hij zegt ook bijna nooit iets na als ik het zeg. Er zijn een paar woorden favoriet en die zegt hij heel vaak, maar sommige woorden die hij ooit zei zegt hij niet meer. Wij hebben in Mei onze eerste afspraak bij een logopedist. Ik maakte me eerst ook zorgen, en ik zou nu niet zeggen dat het me niets doet, maar ondertussen voel ik me wel gerust dat het goed komt.

één jaar geleden

Reactie op MamavanEm

Hier een logopedist. Mijn advies is om even te wachten op de uitslagen van ...
Wat een lieve woorden dank je wel. Dit stelt me wat gerust. Er volgt inderdaad ook een auditief onderzoek met van alles erop en eraan. Juist omdat het nu onderzocht gaat worden word ik onzeker. Ik weet: moet ik niet doen. Maar jouw woorden helpen mij dus bedankt hiervoor 🙏

één jaar geleden

Reactie op Muumiannie26

Ik weet niet helemaal of dit is wat je bedoelt, want mijn zoon (ook 2,5) ro ...
Hier ook: enkele woorden zegt hij bij alles. Alles wat blauw is bijvoorbeeld wijst hij aan roept hij enthousiast. Dus heel de dag blauwwwww blauwwwww

één jaar geleden

Reactie op Nijntjepluis

Hier ook: enkele woorden zegt hij bij alles. Alles wat blauw is bijvoorbeel ...
Haha hier de hele dag ”auto”

één jaar geleden

Onze dochter nu 2 jaar en 8 maand praat ook niet. Zelfs zegt ze de woorden niet van dingen die je aanwijst. Al weet ze wel precies wat alles is. En ze ligt kwa andere dingen juist voor. Maar ze zegt alleen papa. Mama. Nee. Deze. Dit. Zes en yes. Heb met haar gelezen. Plaatjes gekeken spelletjes met woorden gedaan alles wat je maar kan verzinnen maar ze doet het niet. Ze heeft de meeste woorden 1x gezegt en daarna herhaald ze ze absoluut niet. Als je honderd keer een woord zegt vertikt ze het na te zeggen. En op een moment dat ze rustig aan het spelen is of op bed zit te brabbelen zegt ze het soms in een keer. Maar ze zegt het daarna dus nooit meer. Soms zegt ze een poosje een woord maar laat ze deze na een poos zo vallen en zegt ze het ook niet meer. Moedeloos word je er soms van. De logopedist van ons zoontje deze komt aan huis voor fles en hapjes eten wegens een verlamming zei dat ons dochtertje veel andere dingen perfect wil en daardoor geen tijd wil maken om woorden te leren. Ze heeft een sterke eigen wil waardoor haar op een stoel zetten en haar erop proberen te laten focussen ook niet werkt. Nu zijn we dus door verwezen naar pento audiologisch centrum. 17 april krijgt ze een onderzoek en daarna ook meteen een intake en wat er gaat gebeuren. Want is echt heel lastig dat ze weigert te praten.

één jaar geleden

Onze dochter wordt in april 3. Snapt alles, kan ook duidelijk maken wat ze wil. Sinds 3 weken gaan wij naar een logopedist, op advies van psz, want zij praatte ook nog niet echt. Maar sinds 2 weken begint ze steeds meer woorden te zeggen, soms snappen we haar nog niet helemaal, maar het viel ze zelfs op bij de psz dat ze meer begon te praten. Kinderen leren zoveel in korte tijd, ze kunnen ook niet alles tegelijk.