22 Reacties

2 maanden geleden

Op zulke dagen vullen wij vaak aan met knijpfruit, zit ook veel vocht in. En bvb ´s ochtends in bed laten wij ook al eens water drinken, hij ziet dit dan af van ons. Verder gewoon blijven aanbieden, idd bekers/rietjes/etc afwisselen maar soms ook hier donkere plasjes hoor 🫠 Wat op zulke dagen dan vaak wel goed gaat is de beker melk van ´s avonds!

2 maanden geleden

Mee laten drinken uit jouw drinkfles/glas/beker? Misschien als hij dat niet uit zichzelf wil, duidelijk zeggen dat dit jouw drinken is en dat hij er absoluut niet van mag drinken? Nadat ie het vraagt niet gelijk toegeven, beetje theatraal. Misschien werkt dat

2 maanden geleden

Extra slokken uit grote mensen bekers?

2 maanden geleden

Hier was het ook. Hij kreeg op 2,5 jaar leeftijd een broertje. En heb toen als grapje gevraagd of hij ook een flesje wilde. Nu krijgt hij Ranja in een flesje en dat ging ineens super goed. Nadeel hij wil nergens anders meer uit drinken.

2 maanden geleden

Kwark wat verdunnen met water? Bekers afwisselen en ook echt weg stoppen zodat ze nieuw lijken?

2 maanden geleden

Lust hij smoothies of ijsjes? Onze zoon krijgt als hij minder drinkt een waterijsje (zelf gemaakt zonder suiker limonade) of een smoothie met yoghurt, geperste sinaasappel of melk en dan welk fruit ik maar in huis heb vers of die diepvries mixen. Zo vloeibaar maken als je maar wil en met een rietje uit een beker drinken. We maken het dan samen en hij bediend de blender. Vind hij echt geweldig. Als je het eerste wat dikker laat en dan in een ijsjes vorm invriest heb je smoothie fruit ijsjes. Verdun je het daarna om te drinken. Wat ook favoriet is is turkse yoghurt en dan sinaasappelsap dat mixen en drinken met een rietje. De sinaasappelsap perst hij dan zelf. Bij echt niet drinken (wat hier gelukkig weinig gebeurd) pakken wij deze opties. Vooral het zelf maken motiveerde hem erg om te drinken..

2 maanden geleden

Mjn dochter drinkt graag uit onze glazen of ook nieuwe bekers en ze maakt veel 'grapjes' door dan te drinken uit een speelgoed vorm bijvoorbeeld of een klein gietertje. Ik vind 't allemaal goed als dat helpt om te drinken. Thee is ze ook gek op.

2 maanden geleden

Wij doen om deze reden ‘s ochtend en ‘s avonds nog steeds een fles met 150ml melk🤷🏻‍♀️ Dan heeft hij in ieder geval alvast zo’n 300ml vocht binnen per dag. Wat hij verder nog drinkt is erg wisselend. Soms drinkt hij ineens nog een halve liter water of limonade, maar vaker zal het rond de 200ml zijn. En dan via fruit, groente en yoghurt nog wat.

2 maanden geleden

Onze dochter deed dit ook. Ze drinkt nog steeds alleen melk uit haar fles. Bij ontbijt, voor slapen in de middag en voor slapen in de avond. 3x 150 ml. Inmiddels gaat drinken uit een gewone beker beter. Toen dat nog niet ging,gaf ik ook wel eens een fles ranja. Toen we over gingen op bekers bleef ik vaak bij haar zitten tot ze haar beker leeg had.

2 maanden geleden

En pakjes drinken? Mijn zoontje heeft ook dagen dat drinken een hele opgave is maar als ik dan vraag of hij een pakje drinken wil (we hebben 4 soorten in de kast staan en hij mag dan kiezen) dan gaat deze in 1 teug leeg.

2 maanden geleden

Reactie op Dina93

Wij doen om deze reden ‘s ochtend en ‘s avonds nog steeds een fles met 150m ...
Wij ook dit!

2 maanden geleden

Ohja, drinken gaat hier ook beter sinds ik zulke bekers vond bij zeeman en wibra!

2 maanden geleden

Meneer is 3,5 jaar en om deze reden en omdat t zijn veilig" eten" is met de opbouw van koemelkallergie geef ik 'm gewoon nog 2 flessen van 180ml en soms als hijner tussendoor om vraagt. Een andere en leukere beker of spa water flesje of zo met dit weer stimuleert ook om te drinken

2 maanden geleden

Wij geven 2 flesjes kunstvoeding voor de slaapjes. 1 met dutje en 2de met de nacht. Hij is anderhalf jaar. Zijn zusje krijg voor het slapen een flesje. Zo krijgen ze toch genoeg vocht en voedings stoffen

2 maanden geleden

Wij hebben kunstvoeding ook nog wel lang gegeven. Tot minstens 3 jaar, Misschienwel 3,5 jaar. En als ze echt te weinig drinkt gaven we haar gewoon een flesje lauw water als ze bijv ziek was. Op een gegeven moment was ze er zelf klaar mee.... klaar met de fles. Misschien mist ie het fijne gevoel van de fles nog een beetje 😊

2 maanden geleden

Dit helpt hier: - yoghurt drink aardbei of bananen soja verlengt met melk - ijsklonten - Fruit in drinken, zelf kiezen en erin laten doen. - afwisselen van leuke bekers - Drinken altijd binnen handbereik de gehele dag - Drinken in bed ( munchkin beker) - gezonde ijsjes maken

2 maanden geleden

Hier precies hetzelfde, ook al meerdere bekers/flessen geprobeerd. Nu een camelbak fles, daarmee drinkt ze wel iets meer. Maar ik probeer ook niet te veel te pushen, dat werkt juist averechts. Afwisselen tussen gewone beker, rietjes beker en pakje helpt hier wel. Wat meer fruit aanbieden, ijsjes of knijpfruit kan misschien nog helpen. Dat is ook allemaal vocht. En mocht het echt mega slecht zijn, kun je misschien met een stickerkaart gaan werken? Soort beloningssysteem..

2 maanden geleden

Dank allemaal! Het meeste doen we al, maar toch een paar tips die we nog gaan proberen

2 maanden geleden

Bekend probleem Sinds 6 maanden zeer moeilijke melk drinker en water drinker in overleg gestopt met 11 maanden niks kregen we er in geen ranja geen thee geen water of melk op slot dronk hij nog maar 200cc op een dag zelfs de huisarts wist het niet want hij mankeerde niks van narigheid zijn we baby appelsap gaan geven van hipp de huisarts vond het goed als die maar wat dronk is nu 13 maanden en drinkt alleen maar baby appelsap ,pakjes sap van de lidle framboos en perzik en bonomelk voor de zuivel thee water melk hij weigert nog steeds hij drinkt nu over de dag gezien 500/650 op een dag Ook diverse bekers geprobeerd handen vol geld kosten het al die bekers de enige beker die hij nu wil is een beker van de action met een tuit of een open beker Hoop dat je een oplossing vind

2 maanden geleden

Hier 22 maanden. Krijgt 3 x per dag flesje 90 cc en drinkt zelf 2 beker water of ranja. Flesje is hier ook voor het vocht.