6 Reacties

één jaar geleden

Hier niet echt een programma hoor... ja die van mij😉 Ze helpen me mee in t huishouden in de zin van: 'helpen' met was ophangen, geschilde aardappels in de pan doen( je doet natuurlijk wel een stuk langer over die klusjes als ze helpen dus komt niet altijd uit), verder kleuren en buiten spelen, en boekjes voorlezen, duplo, puzzels etc. Als je boekjes over cijfers of kleuren pakt of andere 'leerzame' boekjes leren ze ook wat van. Ik heb bijv. Ook een spel dat heet op weg naar groep 1. Dat is ook leuk als ze zo'n 3,5 zijn... Verder spreek ik wel geregeld af met vrienden of familie met kleine kindjes zodat ze ook leren met anderen te spelen. Heb bij nog geen 1 vd kinderen gehoord van school dat ze achterliepen qua ontwikkeling oid. 3 zitten nu op school en 3 heb ik er nog thuis.

één jaar geleden

Reactie op Mar_mama

Hier niet echt een programma hoor... ja die van mij😉 Ze helpen me mee in ...
Dit👏👏👏. En een klein tipje ernaast: in veel kringloop winkels kan je oude school/kleuterklas materialen tegenkomen die echt wel heel leuk zijn, + natuurlijk heb je op internet heel veel staan ('kleuter spellen' oid en je hebt al hele rijtjes van juffen met tips).

één jaar geleden

Mijn schoonzus is van in het begin thuismama geweest en wat een pientere dochter ze hebben!! 2jaar nu en meehelpen in het huishouden, alles op zn plaats zetten, kleuren en plaatjes enzo alles gaat supergoed! Ze is er gwn zelf hele dagen tegen bezig geweest en mee in haar wereld nemen en vertellen en uitleggen en laten proberen... Komt helemaal goed 🤗

één jaar geleden

Hier ook een meisje dat graag leert (2,5), dus naast dat ze standaard helpt met van alles in huis gaan we ook regelmatig naar de bieb of een ander uitje. Verder kunnen alle kinderen in onze gemeente naar de peuterspeelschool vanaf 2,5, dit is goedkoper gemaakt zodat het voor iedereen toegankelijk is. Dit is zeker een uitkomt. Ze vindt het geweldig! Misschien dat dit nog een optie is?

één jaar geleden

Hoi! Wat leuk wij wonen sinds kort ook tijdelijk (+\- 3j) in Italië. Ben nu ook thuismama. Ik ging zoeken hier op het forum op “huismoeder” omdat het mij vandaag even zwaar viel! En toen kwam ik dit tegen. Ik probeer elke dag de deur uit te gaan. Vaak is dat dus boodschappen. Maar zo warm de laatste weken dus zit voornamelijk binnen. Mijn dochter ziet nauwelijks andere kindjes nu, mits we visite krijgen. Ze kan zo genieten van andere kindjes. Doet me soms zeer.. Waar wonen jullie in Italië?

één jaar geleden

Oh sorry ik zie je berichtje nu pas 🙈 Wij wonen op Sicilië. Waar wonen jullie? Erg herkenbaar, de warmte en het gemis van andere kindjes. Wij hebben inmiddels een erg leuke opvang gevonden voor onze dochter gelukkig. Hoe gaat het nu met jullie? Is je partner toevallig in het buitenland geplaatst vanuit defensie? Want die plaatsingen duren toevallig ook 3 jaar 😊