Tip(s) gevraagd zindelijkheid

Sophia💕
één maand geleden
Volgen
Hoi, We zijn sinds afgelopen zaterdag weer bezig met zindelijkheidstraining. We hebben het even een maandje stilgelegd, aangezien het niet helemaal werkte. (Tegen stribbelen etc) Ons zoontje is ruim 2,5 en begrijpt goed wanneer hij poept of plast. Hij roept dan ook: ik moet plassen of poepen. Alleen zodra je bij de wc of het potje komt, hoeft hij niet meer of is het al gebeurd. Hij geeft het overigens niet altijd aan, dan letten we op zijn gedrag. Het is één keer gelukt om te plassen op de wc. Helaas gaat drinken niet super en ik heb het idee dat hij zijn plas lang kan ophouden. Dus de kansen zijn minimaal om het te oefenen. Iemand een tip waardoor het misschien toch op tijd kan lukken voordat er een ongelukje is? Ik snap goed hoor dat een ongelukje erbij hoort hoor, alleen zou het fijn zijn als we het op een goede manier aanpakken. Dus hoop dat jullie kunnen helpen….
  • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
2 reacties
Sharel
één maand geleden
Met onze dochter zijn we ook op en af aan het oefenen geweest. Plassen kon en deed ze al een tijdje op het potje, maar poepen weigerde ze pertinent. Daarom had ze toch vaak een luier aan, want anders hield ze het gewoon op. Met de opvang hebben we samengewerkt, maar bij hen was het hetzelfde en als we er echt bewust mee gingen oefenen ging ze juist in de remmen en wilde ze ook niet meer plassen op het potje. Dus hebben we het helemaal op z’n beloop gelaten met de afspraak dat wanneer ze nog niet zindelijk zou zijn met 3,5, we een week zouden vrij plannen en dan de zindelijkheidsbox zouden inzetten. (Tip 1: box kan je vinden via Google) Ze werd drie en de dag erna poepte ze op het potje en is ze sindsdien zindelijk overdag, met bijna geen ongelukjes meer. (Tip 2: wacht het af, ineens kunnen ze de klik maken, op hun eigen tijd) Nog wat tips: -laat hem in de blote kont lopen (nu helaas niet het beste seizoen ervoor). - laat hem het potje op een plek zetten waar hij dat zelf wilt en makkelijk bij kan. - bespreek met opvang, als die er is, welke vaste tijdens ze aanhouden voor de potjes/wc-rondes. Hou die thuis ook aan. Bv altijd voor en/of na het eten, voor en na het slapen, voor of na de drinkmomentjes op een dag. Zet hem dan op het potje en laat hem Max 5 min zitten. - Maak dat een leuk moment, zing samen, lees een boekje, plak een sticker als hij het geprobeerd heeft. - Maak er een feestje van als het gelukt is te plassen of poepen.
  • Rapporteren
Ro-Lo
één maand geleden
Mijn zoontje had rond 1 jaar een keer op het potje gepoept. Hij kon met 2 of 2.5 bewust zeggen mama ik plas op jou(in zn luier). Ik ben toen een keer begonnen met een soort sticker kaarten. 3 rondjes en elke keer als hij op de wc plastte kreeg hij een sticker. Bij een volle kaart zou hij een klein cadeautje krijgen... na 2 stickers dacht ik. Ik lijk wel gek. Plassen is iets natuurlijks en zou geen excentrieke motivatie moeten hebben. Daarnaast had ik zo geen zin om elke wc beurt mee te gaan. Want hij kon niet eens zelf zijn broek naar beneden doen. Dus dat leek voor mij de eerste logische stap. Dat hij zich zelf uit kon kleden. Toen hij dat eenmaal kon ben ik t weer gaan proberen. Dat was met 3 jaar en 3 maanden. En toen... ging het vanzelf. De eerste dag heeft hij geen ongelukjes gehad. Derde dag wilde hij al zonder luier slapen en toen was Mn baby opeens geen baby meer 😄.
  • Rapporteren