21 Reacties

één jaar geleden

Topics over vaccinaties (tips)is niet toegestaan om vervelende discussies te voorkomen, voor informatie verwijs ik je door bij een zorgverlener. Nee maar zonder grappen, ik zag vroeger video's van artsen in de USA dat zij op verschillende manieren het kind proberen afteleiden

één jaar geleden

Reactie op Manchester

Topics over vaccinaties (tips)is niet toegestaan om vervelende discussies t ...
ZUCHT! 😛 Ja ze is dus super alert en ik ben bang dat ze echt in een hoekje gaat zitten en NEE gillen 🙈

één jaar geleden

Is het niet handiger om de waarheid te vertellen? Gewoon dat ze een prikje voelt en dat het heel snel weer over is, kusje er op ofzo? 🙈 ik ben altijd zo bang dat ze me daarna dan niet meer vertrouwd ofzo als ik een soort van lieg 🤓. Maar goed, die van mij is pas bijna 2 en is 2 seconden na de prik al weer afgeleid door auto's of een pop 😂🙈

één jaar geleden

Reactie op Tannnnie

Is het niet handiger om de waarheid te vertellen? Gewoon dat ze een prikje ...
Ja wil ook zeker niet liegen! Het is niet altijd feest en soms horen er minder leuke dingen bij, alleen vind ik het zo sneu dat ze er zo angstig over is. 🥲

één jaar geleden

Mijn dochter hielp het om van te voren mooie pleister te kopen... en die mee te nemen

één jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

Mijn dochter hielp het om van te voren mooie pleister te kopen... en die me ...
Dankjewel! Goed idee🥰

één jaar geleden

Op de website van ons ziekenhuis staat bij de bloedafname een filmpje over hoe de dokter prikt, speciaal voor kindjes. Misschien dat zoiets ook bij jullie ziekenhuis te vinden is of op de website van het Sophia kinderziekenhuis? Het is niet een prikje op dezelfde plaats, maar het idee is hetzelfde. Blijf haar vooral gerust stellen als ze erna vraagt. Ik zou niet steeds het gesprek er zelf over aangaan. Ik denk dat dat haar angst niet minder maakt. Laat haar een knuffel meenemen die eerst geprikt wordt. Geef het ook vooral van te voren (telefonisch) door aan het CB dat je dochter heel angstig is. Je kan niet voorkomen dat het prikje pijn doet en ze er bang van wordt, maar dat je er voor haar bent is het allerbelangrijkste.

één jaar geleden

Wij keken van te voren BING, er is een aflevering over een spuitje. ( ik geloof seizoen 4 afl 4). We speelde doktertje, ik zette bij hem een spuitje en hij daarna ook bij mij. Dan zei ik gewoon iets van oeh dat doet even prikken maar nu is het weer goed. Verder probeerde ik er niet te veel aandacht aan te geven. Vlak van te voren deed ik wat vallen en stoot gel op de plek van het spuitje. Deze tip kreeg ik zodat het wat verdoofd is. Hij heeft gelukkig geen kick gegeven. Heel veel succes voor jullie!

één jaar geleden

Cjg Rijnmond heeft wat filmpjes op youtube staan over "een prik zo gepiept" over de vaccinatiedagen enzo. Misschien die eens kijken zodat ze weet hoe het gaat? Speciale pleister vind ik ook een goed idee. Misschien kan ze van de voren zelf zo'n witte pleister strip kleuren. Dan heeft ze haar eigen versierde pleister.

één jaar geleden

Ligt ook beetje aan je kindje maar als de spanning heel hoog is, misschien vragen of ze gelijk kunnen vaccineren? Dan is het klaar en kan ze daarna 'rustig spelen ' tijdens de afspraak..

één jaar geleden

Als ze het echt te spannend vindt kun je een emla pleister halen bij de apotheek. Hier zit een verdovende zalf op, dit plak je een uur van tevoren ofzo op de prikplek en dan voelt ze er niets van. Bij mijn dochter weleens gebruikt toen ze moest bloedprikken en een vriendin van me heeft het gebruikt bij haar dochter met de 4 jaars vaccinatie. Succes!

één jaar geleden

Mijn advies is om niet te zeggen dat het geen pijn doet, want het kan wel pijn doen en dat is niet goed voor het vertrouwen. Wees eerlijk, zeg dat het een beetje pijn doet, maar het is zo over. Maak er geen groot ‘ding’ van, maar iets kleins wat bij het leven hoort en het is zo weer over. Wat goed kan werken is om een bellenblaas mee te nemen. Laat je dochter daar bellen blazen. Op het moment dat zij uitblaast, ontspant ze en dan is de prik minder pijnlijk. Succes!

één jaar geleden

Dankjewel voor de tips! Ik ga wat videos opzoeken, lekker naar bing kijken en een eigen pleister maken zal ze geweldig vinden! Ook even wat beter communiceren idd, het kan wel pijn doen. Niet handig van me! Bellenblaas gaat ook mee. Moet vast goedkomen!

één jaar geleden

Ah lijkt me ook steeds pittiger als ze ouder worden en het zo bewust meemaken. Ik wou soms dat ze mij bijv gewoon een placebo konden geven eerst, zodat ze het kan zien dat het okay is en heel snel, voordat ze haar een prikje geven 🙈😊 Succes!

één jaar geleden

Wij namen bellenblaas mee. Dat mochten ze doen tijdens het prikje. Hielp hier goed als afleiding. Daarnaast niet teveel over hebben. Straks krijg je een prikje dat even zeer doet, maar als je hem niet krijgt wordt je misschien ziek en dat doet veel meer lijn. Zoiets deden we er als praatje bij.

één jaar geleden

Wij hadden er een mooi verhaal bij gemaakt, prikje doet heel eventjes pijn, en je mag best huilen, maar je mag ook stoer doen! Als je het prikje hebt gehad ben je heel groot en mag je naar de grote school!! Zoiets… vooral dat ze dan naar de grote school mocht vond ze heel interessant! Bij haar kleine broertje precies hetzelfde verhaal en ook daar hielp het om te benadrukken dat je heel groot bent als je dat prikje krijgt en dat je dan naar de grote school gaat 😀

één jaar geleden

Is er geen filmpje van SchoolTV voor haar leeftijd? Ik weet dat er een serie is voor kleuters met een rups en een mol, ben de naam vergeten, die over van alles en nog wat gaat. Dan legt iemand anders het uit op een leuke wijze. Verder zo min mogelijk aandacht aan besteden. Lastig, dat wel en ook zielig.

één jaar geleden

Wat ik vaak doe als ik de kinderen vaccineer is een liedje uitkiezen. Bijvoorbeeld hoedje van papier. Als het liedje afgelopen is is de vaccinatie ook klaar. Wel geef ik inderdaad aan dat het even zeer doet, maar dus zolang als het liedje duurt. Vaak ben ik na een paar sec. al klaar.

één jaar geleden

Toevallig net vorige week met mijn zoontje geweest. Ik heb hem verteld dat gij een prikje krijgt en dit op een aftelkalender gezet. Benoemd dat he het prikje even voelt, maar dat hij zo stoer is dat het snel weer over is. Daarbij hem verteld dat ik een cadeautje voor hem heb, omdat hij zo dapper is. Tijdens de prik probeerden ze hem met een spelletje af te leiden, maar de prik voelde hij natuurlijk wel en even wat tranen, maar was daarna zo weer klaar. Hij kreeg ook een dapperheid diploma van de mensen (en thuis dus van mij)

één jaar geleden

Onze zoon moest laatst bloedprikken. Toen heb ik hem uitgelegd wat ze gingen doen en waarom dat nodig was. Hij zei eerst “dat wil ik niet” en ik zei dat ik dat snapte, maar dat het wel moest. Nu hadden we gelukkig “toverzalf” (verdovende zalf) van de kinderarts. Ik had het idee dat de uitleg waarom het moest hem hielp. En dat het moest. Met spannende dingen vermijd ik bewust worden als “eng”, “spannend”, etc. Als ik die woorden noem is het voor hem ineens spannend, eng, etc. Wel voorbereiden, maar het er niet teveel over hebben helpt hier het best. Maar goed, ieder kindje is natuurlijk anders. Succes alvast!