13 Reacties

één jaar geleden

Hier had ze 1 jaar dat ook een tijd, ik was een boterham met jam aan het eten toen wilde ze een hapje. Normaal geef ik haar geen suiker, maar ik was al blij dat ze wat at dus heb toen een boterham ligt met jam gesmeerd dat heeft ze toen wel gegeten..

één jaar geleden

Hier had ze 1 jaar dat ook een tijd, ik was een boterham met jam aan het et ...
Ja snap ik terecht ook! Ik heb echt altijd op het begin gezegd: zo gezond mogelijk, min mogelijk suiker en zout. Nu heb ik echt zoiets van: als hij maar eet😥

één jaar geleden

Hier is het bij onze oudste altijd drama geweest. 6 a 7 uur per dag aan tafel om maar die 2 boterhammen zonder korsten (anders at hij helemaal niks) per dag er in te krijgen... s avonds at hij alleen zijn schnitzel op (iets anders kreeg en krijgt hij amper weg) en een enkel hapje pasta/aardappel/rijst. Gaf op een gegeven moment ook steeds aan dat hij geen honger had. Zat altijd op of onder de onderste groeilijn. Wel gemiddeld qua lengte. Echter, hij is nu 4,5, is in een half jaar ruim 2 maten gegroeid, van 98 naar 110/116 en opeens eet hij veel beter. 3 boterhammen op een dag, s avonds gaat ook steeds beter, al blijft groente moeilijk. Heb niet echt tips, alleen dat het hier dus uiteindelijk vanzelf beter ging. Oh ja, ik ben wel thuismoeder, dus de tijd om uren aan tafel te zitten, maar als je werkt zal dat niet gaan.

één jaar geleden

Hier is het bij onze oudste altijd drama geweest. 6 a 7 uur per dag aan taf ...
Fijn dat het uiteindelijk toch beter is gegaan! Ik hoop dat wij dat straks ook hebben. Ik heb niet echt veel hoop:( Ik vraag me dan echt af of hij wel überhaupt vol zit het ziet er echt uit alsof hij op dieet is zonder dat ik het weet: cracker en water 😂 Maargoed dat word afwachten🤦‍♀️

één jaar geleden

Oh ik heb precies hetzelfde bij mijn zoontje van bijna 3! Echt.. zo verschrikkelijk 😖😖😣 mijn hart doet gwn pijn als ik hem zie niet eten of dat die met zooo veell moeite en tijd die boterham opeet. Hij is 92 cm en weegt iets van 11 kg.. ocer een maand 3 jaar. Hij is ook hij kinderarts geweest en diëtiste maar dat was ook geen succes. Ik pieker er zoo vaak over!

één jaar geleden

Hier is het bij onze oudste altijd drama geweest. 6 a 7 uur per dag aan taf ...
Dit geeft mij beetje hoop 🙏🏼

één jaar geleden

Reactie op Babyboy 🤰🏻

Oh ik heb precies hetzelfde bij mijn zoontje van bijna 3! Echt.. zo verschr ...
Pfff ik begrijp je echt zo goed, mij doet het ook echt zo een pijn. Vind het ook echt frustrerend omdat het me maar niet lukt om hem te stimuleren. Wat krijgt je zoontje wel binnen? Wat eet hij wel?

één jaar geleden

Misschien zou je eens kunnen kijken op de website van Seyscentra, Zij zijn gespecialiseerd in voedselweigering/eetproblematiek. Je hebt wel een verwijzing nodig maar wellicht kun je aan de huisarts of kinderarts of kinderdiëtiste vragen of dit wat zou kunnen zijn.

één jaar geleden

Reactie op runbabyrun

Misschien zou je eens kunnen kijken op de website van Seyscentra, Zij zijn ...
Ik zie nu dat huisartsen hier niet naar toe mogen verwijzen, alleen een kinderarts of kinder- en jeugdpsychiater. Je zou het dan dus aan je kinderarts moeten voorleggen of dit wat is.

één jaar geleden

Wat een zoektocht. Drinkt hij nog melk? Onze jongste dochter wordt in juni 2 en krijgt nog 2 flessen melk (met extra kcal). Ze heeft een tijdje extra sondevoeding gehad zodat we de druk van het eten konden halen. Zo mocht ze op haar eigen tempo alles weer ontdekken. Nu eet ze inmiddels 2 boterhammen bij de lunch. Warme maaltijd weigert ze nog steeds. Maar langzaam komen wij er wel. Ze is en blijft heel klein en fijn. Maar ze doet het nu wel zelf. Kan de diëtiste geen medische voeding voorschrijven? Iets wat hij wel wil? Bij onze middelste hebben we allemaal verschillende dingen mogen proeven en proberen. Probeer de druk en stress van het eten te krijgen. Ook al is dit heel erg lastig. Laat hem er mee spelen, aanraken enz. Kleine stapjes.. En alles wat hij binnen krijgt is mooi mee genomen.

één jaar geleden

Ik herken hier ook hoor (21 maanden). Hij eet wel meer dan bij jou maar nooit veel honger gehad en zit snel vol en is ook klein. Dat is toch gek he?? Wij gaan binnenkort naar het ziekenhuis om iets medisch uit te sluiten. Is bij ziek zijn ook een bikkel maar hoeft dan ook geen eten. Ontwikkeling is wel goed. Tips: leuk houden aan tafel. Voordoen hoe je een hapje kunt proeven. Dat vindt hij hier wel leuk. Ookal zet het voor nu geen zoden aan de dijk, zo leert hij de smaken wel kennen denk ik dan.

één jaar geleden

Reactie op mybabyboy

Pfff ik begrijp je echt zo goed, mij doet het ook echt zo een pijn. Vind he ...
Rijst, kip, gepureerde soep met van alles (groente en linzen en / of havermout) , kipnuggets natuurlijk maar dit is alleen als we buiten eten ., zelfgemaakte pizza tonijn, ‘hulk’ Pasta. Hij eet zulke dingen dus alleen probleem is dat hij vaak geen honger heeft of heeel moeilijk over doet. Ik moet letterlijk achter hem aan gaan of tig keer zeggen van blijf aan tafel of met ipad dat die zo niks door heeft en dan wel eet. Daarom geef ik hem nog zelf eten ipv dat die zelf eet. Als die zelf zou doen zou er nier veel naar binnen gewerkt worden. Tosti eet die okk well. Maak trouwens ook ranja .. dan vindt die het lekker om erbij te hebben tijdens eten. Nou primaaaa.. zolang die eet.