22 Reacties

één jaar geleden

Buggy hier bij 2.5 niet meer gebruikt. Als we naar dierentuin of prepark gaan hebben we vaak de bolderkar mee, waar ze eventueel gebruik van kunnen maken dan. Maar eigenlijk loopt die alles gewoon. Rn toen die net 2.5 was gewoon veel op de loopfiets, fiets en step

één jaar geleden

Of je zoon nog in de Donkey past hangt ook af van of hij groot of klein is. Of een meerijdplankje iets voor hem is, is ook afhankelijk van zijn karakter. Wat zijn "langere stukken" voor jullie? Is er een reden dat hij dat niet loopt of met een fietsje kan? Er bestaan ook hele mooie bolderwagens waarin een baby liggend vervoerd kan worden en de grotere kan zitten. Maar als je een Donkey hebt tzt, kan daar onderin misschien ook wel een compacte buggy liggen, en bagage in de boodschappenmand naast de baby.

één jaar geleden

Vanaf dat m'n dochter kon lopen steeds minder. Het werd toen een strijd haar in de buggy te doen. Ze wilde zelf lopen. Alleen wanneer we een hele dag op pad gingen, namen we hem mee voor de zekerheid en om een dutje in te kunnen doen eventueel. Toen haar broertje geboren werd, hebben we het zitje weer omgewisseld met de kinderwagenbak en kon ze er dus niet meer in. Ze was toen 2,5. Ze kan best grote stukken lopen inmiddels, maar wordt ook graag getild door papa😅. Wellicht als m'n zoontje straks in het zitje kan, dat ze soms kunnen ruilen. 😝 Meerijplankje hebben we overwogen, maar leek ons niet comfortabel lopen. Een nieuwe kinderwagen vonden we zonde van het geld aangezien de onze nog prima is en we hem voor onze dochter nog nauwelijks gebruikten. Wel zitten we aan een bolderkar te denken voor uitstapjes. Misschien ook een overweging? En inderdaad zoals gezegd je zoon anders laten steppen of fietsen

één jaar geleden

Vanaf dat hij 2 jaar is ongeveer niet meer. Hij kan heel goed lange stukken lopen, op zijn loopfietsje en inmiddels op zijn fiets. Een kind van 4 vind ik persoonlijk echt te groot voor een buggy of kinderwagen. Dan zijn ze echt in staat lange stukken te lopen. Zo veel inactiviteit is niet goed voor ze.

één jaar geleden

Reactie op Whatififly

Vanaf dat hij 2 jaar is ongeveer niet meer. Hij kan heel goed lange stukke ...
Zoon hier is bijna 4, maar ik gebruik de buggy nog wel eens. Hij kan echt kilometers lopen, hele wandeltochten, maar soms is het laatste stukje net teveel. Ook bij lange dagen uit is het aan het eind van de dag soms echt wel fijn om hem even in de buggy te kunnen zetten. Hij is inmiddels te groot en te zwaar voor mij om lang te dragen. Inactief is hij zeker niet 😄 Een bolderwagen kan ook, maar ik heb geen auto. Een lichtgewicht buggy is dan echt wel fijner meenemen dan een bolderkar. En voor mijn eigen lijf vind ik het duwen van een buggy ook een heel stuk prettiger dan het trekken van een bolderkar. Loopfietsje of gewone fiets is ook niet altijd handig meenemen, bijvoorbeeld bij een treinreis en ook veel meer gesjouw op de momenten dat die niet gebruikt worden.

één jaar geleden

Reactie op Meringue04

Zoon hier is bijna 4, maar ik gebruik de buggy nog wel eens. Hij kan echt k ...
Iedereen moet dat natuurlijk zelf inschatten. Maar sinds ik zelf een kind heb valt het me op hoe veel hele grote kinderen nog in de buggy zitten. Zeker als ik dan zo'n artikel lees over dat 1 op de 8 kinderen te zwaar is in Nederland dan verbaast het me niet met al die kinderen in de buggy. Een actieve levensstijl begint al vroeg.

één jaar geleden

Reactie op Whatififly

Iedereen moet dat natuurlijk zelf inschatten. Maar sinds ik zelf een kind h ...
Ik heb een mager kind dat langere afstanden loopt dan menig volwassene 😄 Dus ik ben niet zo bang voor dat hij te inactief is. Maar hij is pas 3, dus soms kan activiteit ook gewoon nog net teveel zijn. Ik zie trouwens best veel in pretparken en dierentuinen en op andere plekken dat kinderen van die leeftijd op een gegeven moment in buggy's zitten. Ik heb er nooit over nagedacht dat dat raar zou zijn ofzo. En waarom is dat vreemder dan een bolderkar? Ik was laatst met een vriendin plus zoontje van dezelfde leeftijd als de mijne een dagje weg en haar kind zat al lang en breed in de bolderkar toen de mijne net lekker op gang kwam (en ik had toen niet eens een buggy mee). Wat is dan het verschil?

één jaar geleden

Wij hebben geen auto, en doen alles te voet. Beweging heeft hij genoeg, en wij hebben een tenger jongetje. Zijn zus wilde met een jaar of 2 alleen maar lopen hoor. Maar mijn 3 jarige wordt wel eens moe na een lange wandeling, vooral met dit weer. En een dagje pretpark is niet te doen zonder buggy ( helemaal niet als wij alles met ov doen, dan heb je aan het eind vd dag een hartstikke doodmoe kind op de armen). Dankjewel voor jullie antwoorden. I

één jaar geleden

Reactie op IvSS

Vanaf dat m'n dochter kon lopen steeds minder. Het werd toen een strijd haa ...
Ja dat vraag ik mij dus af. Of dat fijn wandelen is, met een meerijdplankje. Vooral lange afstanden.

één jaar geleden

Oh een step/fietsje doen wij ook wel hoor. Maar 9/10 keer mag ik ermee lopen na een eindje. Dus als wij een lange afstand wandelen van een paar km, pf een dagje weg naar pretpark od neem ik dat liever niet mee. Heb al bagage genoeg dan 😅

één jaar geleden

Reactie op Meringue04

Ik heb een mager kind dat langere afstanden loopt dan menig volwassene 😄 D ...
Het is niet vreemder dan een bolderwagen. Allebei vind ik voor een kind van bijna 4 niet geschikt. Gewoon wandelen, fietsen, steppen lijkt me prima. Het is vaak ook een kwestie van wennen en uithoudingsvermogen opbouwen natuurlijk. Een kind wat nooit loopt zal een paar uur niet volhouden. En nog steeds moet iedereen dat zelf weten en zelf inschatten.

één jaar geleden

Baby in de draagzak? En kindje in de buggy? Of de een met de kinderwagen, en de ander met de buggy lopen? Ons kindje kon ook echt nog geen afstanden lopen. Heeft heel lang nog in de buggy/wagen gezeten. En vooral bij dagjes uit. Gewoon anders de energie om dan ook nog leuke dingen te doen en te genieten.

één jaar geleden

Over het algemeen gebruikt mijn dochter de step met lange afstanden. Maar zij slaapt nog in de middag, dus met dagjes weg hebben wij ook nog de buggy nodig. Wij hebben een goedkopere buggy extra bijgehaald toen mijn jongste is geboren.

één jaar geleden

Wij hebben het eerste jaar met 2 kinderen het meerijdplankje gebruikt. Ging super. Niet zozeer vanwege het wandelen of uithoudingsvermogen maar meer omdat je dan niet bij elke auto of steen hoeft stil te staan of bang hoeft te zijn dat als jij even je aandacht bij de baby hebt je kind de straat op loopt 😅 Nu gebruiken we een (opklapbare) bolderkar. Gaat echt super! Ook meer zodat je soms lekker door kan lopen en dan ook daadwerkelijk ergens komt. En dan kan er onderweg ook gelijk een stuk fruit in 👍🏻 uiteraard lopen ze ook stukken zelf, maar zo hebben we iets meer sturing

één jaar geleden

Reactie op Whatififly

Het is niet vreemder dan een bolderwagen. Allebei vind ik voor een kind van ...
Ik vermoed dat wij het over hele andere afstanden hebben eigenlijk 😄

één jaar geleden

Ik heb de rest van de reacties niet gelezen maar was getriggerd door jouw vraag omdat mijn kindjes precies hetzelfde leeftijdsverschil hebben. Dochter van december 2021 en zoontje dus 4 jaar ouder. Ons zoontje was en is vooral liever lui dan moe 🤭 maar met meerijplankje was hij meer dan tevreden. We hebben een Joolz van bij zijn geboorte en daar dus een meerijplankje voor gekocht. Hij vond het heerlijk en heeft nooit gezeurd om in de buggy te zitten. Hij is nu 5,5 jaar maar nog steeds als we bijvoorbeeld naar de dierentuin gaan, gaat het plankje mee. Hij staat er dan vaak maar heel kort op hoor maar het past in de boodschappenmandje als hij er weer vanaf springt. Verder fietst of stemt hij erg vaak waardoor ik het in het dagelijkse leven meestal niet meer moet gebruiken. Maar voor lange stukken dus wel voor de zekerheid.

één jaar geleden

Reactie op Meringue04

Ik vermoed dat wij het over hele andere afstanden hebben eigenlijk 😄
Zou kunnen hoor. Ik heb het over alles tot 2 uur wandelen ofzo.

één jaar geleden

Reactie op Whatififly

Zou kunnen hoor. Ik heb het over alles tot 2 uur wandelen ofzo.
O ja, ik heb het inderdaad over heel wat uurtjes meer 😄 Ik bedoel echt 4, 5, 6 uur. Vaak staat er dan minstens 10 km op de teller (erg snel gaat het gemiddeld niet met een peuter, maar toch). Op míjn teller, ik vermoed altijd dat zoon dan nog wel meer loopt, want die gaat van hot naar her en heen en terug, dus legt eigenlijk nog meer afstand af. Of over hele dagen weg, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Voor 2 uurtjes gaat er hier ook geen buggy of iets mee.

één jaar geleden

Leuk om alle verschillende reacties te lezen. Denk dat je daaruit eigenlijk wel je conclusie kunt trekken toch? Ieder kind is anders, de een loopt graag de ander niet.. de een luistert wat beter dan het andere kindje (straat oprennen).. en ga zo maar door.. ik denk dat iedere ouder zelf het beste weet / merkt wat goed voor hun kind is ! Mijn zoontje is 1,5 en kan nog niet grote stukken zelfstandig lopen (wel al wat verdere stukjes aan de hand) dus de buggy gaat nu nog mee ! Mijn man en ik hadden het erover; hij is best lang in de buggy meegegaan met zijn ouders.. zodra ik kon lopen, namen mijn ouders geen buggy meer mee maar pasten hun tempo aan .. we zijn er beide niet beter of slechter van geworden hoor 😜! Kan wel zeggen dat wij (zus en ik) altijd veel gewandeld hebben en dus ook nooit klaagden als we de deur uit gingen. Wij wisten niet beter! Slapen kon weer als we terug waren.. of in de auto!

één jaar geleden

Vanaf 2 jaar af en toe nog bij kleine stukjes maar verder alleen als we langer gaan wandelen.. vanaf 3 jaar helemaal niet meer.