18 Reacties

één jaar geleden

Zo'n speelgoed buggy met een pop erin mee? Die van mij loopt dan opeens 10x zo snel

één jaar geleden

Zou een loopfiets wat kunnen zijn? Dat zie ik zo voor me als de baby straks geboren is en we samen de hond (in het bos) gaan uitlaten.

één jaar geleden

Haha, herkenbaar hoor! Soms ging/gaat het beter met loopfiets of step mee. Maar het ligt aan de dag. Inmiddels 2,5 en nog steeds af en toe een ramp ;)

één jaar geleden

Denk dat je het heel goed doet. Hij is de wereld aan het ontdekken. Jij hebt het plan een stukje te lopen in de zin van een beetje doorlopen haha. Hand in hand liedje zingen kan nog. Of (zonder handen vast):"Wie het eerste bij die dikke boom is." Of stappen tellen tot 10. In een tegel springen. "We lopen nu naar die boom en dan proberen we of onze armen er omheen passen!" "He, dat past niet. Om welke boom zou het wel passen?" Verzin maar wat hoor.

één jaar geleden

Geen tips behalve; laten gaan en denk niet ‘we gaan een eindje wandelen’ dan in de wagen. Die van ons is net 2. We wonen in een autovrije wijk en moeten een lange straat doorlopen met een wadi en allemaal verschillende soorten bomen. Het pad ligt op een stuk bezaaid met dennenappels. Die wil die stuk voor stuk oprapen en in de wadi gooien. Of dan ontdekt die weer iets of aait een hond die voorbij komt. Tja… ik vertrek gewoon eerder. En als ik haast heb doe ik hem in de wagen en huilt die 😅. Lekker laten ontdekken! Kost jezelf alleen maar veel energie

één jaar geleden

Zo te horen vindt hij het ook super leuk om met jou te wandelen in het bos... alleen niet zoals jij je dat voorstelt. Wat maakt dat je wil dat hij doorloopt? Soms moet je echt ergens heen, maar in jouw voorbeeld (of vergelijkbare situaties) kies ik er vaak voor om me er maar aan over te geven. Dan lopen we inderdaad hetzelfde stukje 3x op en neer, met om de 2 meter hurken voor een mooie stok of een torretje. Dan zijn we na 3 kwartier en 50 meter verder en gaan we weer naar huis, of ik zorg dat ik de draagzak/buggy heb voor de rest van de wandeling.

één jaar geleden

Gewoon geen haast hebben. Als ik door wil wandelen gaat hij in de wagen. Maar als hij zelf loopt proberen we ruimte te laten voor zijn belevingswereld. Dat betekent idd dat het niet opschiet maar dat is maar zo.

één jaar geleden

Lopen voor het lopen zonder doel duurt gewoon lang denk ik, die kleintjes denken: waarom zou ik gaan wandelen? Hier is het prima! Ik zou dat stiekem echt héérlijk vinden, lekker beetje slenteren terwijl het kindje zich vermaakt. Kost mij lekker weinig energie 🤭 Maar hier heb ik juist een klein wandelaartje, hop, vrachtauto's kijken op de dijk, hop, door naar het water, hop, nu naar de schapen, en weer door naar de kerkklok, oh, dat zijn ze aan de weg aan het werken, misschien is er een graafmachine, ohja dat staan hijskranen, daar wil ik nu heen. Maar dan heeft ze een 'doel'. Door het bos wandelen vindt ze hier niet zo leuk. Misschien ergens wandelen waar veel te zien is? Of zeggen: zullen we naar die ene boom waar je goed in kan klimmen? Dan is er een doel, dan hebben ze iets om naar uit te kijken, dan doen ze het ergens voor. Of gewoon zo door blijven gaan, op een gegeven moment herkent hij het wel en heeft hij het wel gezien en is die er klaar voor om het volgende stukje pad te ontdekken en zo dan steeds verder tot het een heel rondje is.

één jaar geleden

Mijn dochter wil altijd als eerste ergens aankomen. Dus dan zeg ik ik ga winnen, ik ben als eerste bij de boom ofzo. Nou dan voert ze het tempo rap op!

één jaar geleden

En idd trek er veel meer tijd voor uit. Lekker laten ontdekken!

één jaar geleden

He, super leuk dat jullie allemaal meedenken. Even deze reactie in het algemeen, ja, ik snap natuurlijk dat ik de tijd moet nemen en niet moet verwachten een flinke wandeling te kunnen maken. Maar het ding is, hij staat gewoon echt stil en loopt, als het aan hem ligt, gewoon helemaal niet. Wat ik gek vind want in onze tuin, of de speeltuin rent hij juist eindeloos van ding naar ding. Dus de tip om op een interessantere plek te lopen dan een bos is waarschijnlijk een hele goeie. Vraag is dan waar, het liefst natuurlijk een plek zonder auto's zodat we echt lekker kunnen banjeren. Loopfiets/kruiwagen hebben we ook wel mee genomen maar dat is 15 meter leuk en vervolgens loop ik er zelf mee te sjouwen 😅 Misschien is wandelen nou eenmaal niet de perfecte activiteit voor mijn zoon, maar ik ga graag sochtends vroeg leuke dingen doen en dan is de speeltuin/kinderboerderij achtige dingen nog niet open. Ik blijf het gewoon proberen, haha. Afwisselend met andere activiteiten waar hij wel heel enthousiast van wordt. Nog tips van leuke speelse manieren om hem een stukje verder te laten lopen zijn nogsteeds welkom! Ter inspiratie ☺️ de ideeën van ama ryllis ga ik zeker toepassen

één jaar geleden

Zoon en ik wandelen veel. Hij is 2,5 maar kan rustig een km of 8 halen. Hoe, dat is wisselend, maar we trekken er véél tijd voor uit. Het is meer een dagactiviteit dan even snel op de ochtend. Er gaat drinken mee, wat te eten etc. De ene keer loopt hij lekker door, de andere keer staat hij bij elk grassprietje still. Omdraaien is geen optie, want dan komen we nooit meer thuis, dus hij moet wel de route volgen (natuurlijk mag hij stukjes terug als hij denkt iets interessants te zien, maar niet echt hele stukken). Wat meestal helpt om weer verder te lopen, is iets interessants in het verschiet te laten hebben. Kom we gaan kijken of de koeien daar staan. Denk je dat er bij dat water kikkers zijn? Weet je nog, die brug daar? Kijk, daar zijn heel veel vlinders! Hoe beter hij de route kent, hoe makkelijker hij doorloopt, want hij weet dan welke leuke dingen nog komen. Als ik beperkte tijd heb, gaat de buggy mee en kan hij daar in nood in. Ook handig voor als hij moe is. Heb ik echt haast, dan gaat hij sowieso in de wandelwagen of buggy.

één jaar geleden

Reactie op Buitenmens

He, super leuk dat jullie allemaal meedenken. Even deze reactie in het alge ...
Misschien naar/door het park om eendjes te gaan kijken? Of stad of dorp in? Dat laatste werkt hier goed. Alle winkeletalages, mensen en terrassen zijn prikkels om te bekijken

één jaar geleden

Nou hier helpt helemaal niks. Uiteindelijk tillen we haar maar op wat bij haar voor een woede uitbarsting zorgt maar dat boeit me dan helemaal niks meer. Morgen weer een nieuwe poging, houdoe!

één jaar geleden

Wij hebben in de buurt kabouterpaden. Super leuk en dan rennen ze zelfs haha. Google maar, zitten door heel Nederland

één jaar geleden

Ik neem de buggy mee, ik weet dat hij daar niet in wil(en is ook niet nodig) Dus als hij niet doorloopt krijgt hij de keuze of doorlopen, of in de buggy. En dan loopt ie wel weer even door. Tijdens sommige wandelingen moet ik het vaak vragen maar t helpt dan wel weer om door te lopen. Als je zoontje wel graag in de buggy zit helpt dit natuurlijk niet haha.

één jaar geleden

Ik kreeg als tip ze zo snel mogelijk aan een loopfiets te laten wennen, en dat werkt beter dan alles wat ik daarvoor geprobeerd heb! Succes

één jaar geleden

Ik vind dat je zelf al super creatief bent in trucjes te bedenken. Het heeft echt tijd nodig. Gewoon blijven doen, komt vanzelf een punt dat hij wel echt gaat wandelen. Zelf nemen we altijd de fiets mee. Als hij halverwege niet meer wilt moet hij lopen of doorzetten. Ga echt niet een fiets en een peuter dragen. Door hier heel consequent en rustig in te blijven gaat dit meestal goed. En anders staan we een half uur stil als hij boos op de grond ligt 😅 ook geen probleem.