7 Reacties

2 jaar geleden

Hoezo denk je dat hij dat slaapje nog nodig heeft? Hier was het een teken van te wakker in de avond. En dat slaapje eraf halen scheelde zoveel. Was wel pittig in het begin, ze moest echt wennen en was aan t eind van de middag echt niet te genieten. Maar toen dat voorbij was ging het slapen super goed en kwam ze niet meer uit bed.

2 jaar geleden

Hier gebeurde dat ook, tot het middagslaapje eraf ging en ze nadat ze in bed was gelegd meteen ging slapen. Het is even wennen geen middagslaapje maar het kan echt helpen

2 jaar geleden

Ik zou het slaapje er niet af halen maar wel vervroegen als dat kan. Hoelaat slaapt hij?

2 jaar geleden

Ik denk dat hij het nodig heeft omdat hij zo rond het middaguur zo’n dip krijgt dat hij echt heel hangerig wordt dat ik denk; je hebt echt slaap nodig nu. Hij slaapt dan meestal van 1 tot half 3.

2 jaar geleden

Als hij met het middagslaapje wel blijft liggen en gaat slapen, zou je denken dat die nog wel nodig is inderdaad. Ik denk dat je het goed doet, terugbrengen zonder aandacht of praten. Hoelang ben je daar nu consequent mee bezig? Met 2,5 kan je ook wel bij het naar bed gaan uitleggen dat het niet de bedoeling is om eruit te gaan, dat spelen morgen weer kan. Mijn dochter is even oud, slaapt nog in een ledikant, maar ik weet zeker dat ze ook boekjes zou pakken, is ook wel erg verleidelijk.

2 jaar geleden

Reactie op liess2

Ik denk dat hij het nodig heeft omdat hij zo rond het middaguur zo’n dip kr ...
Ja dat had ik ook. Toen gestopt met t slaapje en wat je zegt in t begin heel hangerig en vervelend enzo maar als je daar doorheen bent is de avond zo fijn qua slapen. Even doorbijten maar je merkt dat het straks dan wel beter gaat. Misschien alvast oefenen met een dag niet slapen en dan dag wel middag slaap. Dan kan je kijken of hij het toch wel aan kan en dan doorzetten. Was hier echt de truc.

2 jaar geleden

Geen tips, maar misschien is het net ook tegelijk met een fase? Onze dame is ook 2,5 en ligt nog in een ledikantje met slaapzak, kan er dus niet uit. Maar zit nu precies ook in een fase dat al ligt ze om 19 in bed, ze ligt dan tot 20.30, soms zelfs later te praten, zingen en spelen, met knuffels maar ook gewoon met haar handjes. Kennelijk veel te verwerken. Misschien een slaapregressie.. Maar kan me voorstellen dat uit bed komen dan super verleidelijk is voor peutertjes😅