80 Reacties

3 maanden geleden

Ik zou hier ook niet om staan te springen en ik ben echt niet overbezorgd. Je kind is net 2. Dat is gewoon een enorme uitputtingsslag en weet nu al zeker dat de slaapjes die dag enkel doorgaan voor de kinderen die ter plekke in slaap vallen. 50 minuten enkele reis vind ik voor een 2 jarige met zoveel indrukken echt teveel (tenzij je kind eraan gewend is). Ik geloof echt wel dat het veilig is en de leidsters schatten zijn, maar je kind gaat hier waarschijnlijk niks aan hebben en jij mag die avond en volgende dag(en) een overprikkeld kind begeleiden. Ik zou hier dus geen toestemming voor geven, tenzij het kind dit soort uitjes gewend is (ongeacht met wie).

3 maanden geleden

50min reizen voor een kinderboerderij? 🤪 Ik snap het wel, zou het ook heel spannend vinden. Denk wel dat ik haar zou laten gaan, al is het maar om uit te proberen of het goed gaat, dan weer je het ook voor volgende uitjes.

3 maanden geleden

Ik ben niet overbezorgd, mijn kind ging met die leeftijd ook wel naar anderen, zelf deden we tig uitstapjes en ik deed nooit moeilijk qua dutjes, maar hier zie ik het nut ook niet zo van in. Ik vind het nogal een onderneming, met het OV en zo ver weg. Waarom niet naar iets dichterbij, waar ze zo heen kunnen wandelen? Ik zou even goed bespreken hoe ze het allemaal regelen en voor zich zien, hoeveel kinderen er meegaan en hoeveel leidsters en waarom hiervoor gekozen is. Ken je andere ouders? Wat doen die? Want als jouw kind als enige niet mee mag, is het lastig voor het kdv, ze moeten dan speciaal voor jouw kind leidsters op de groep houden, maar als er al meerdere kindjes zijn die niet gaan, dan is dat toch al geregeld.

3 maanden geleden

Reactie op newmommy😍

Ik zou hier ook niet om staan te springen en ik ben echt niet overbezorgd. ...
Ja precies dat is inderdaad een beetje het ding. Wij zijn zelf wel echt het type dat er altijd op uit gaan dus qua overprikkeling denk ik dat het misschien mee zal vallen, maar het is inderdaad wel met anderen en een aardige ‘reis’ zonder ons dus wie weet valt het hem zwaarder. Ook slaapt hij tussen de middag nog zeker 2 uur dus zonder kan hij niet. Wij gaan wel vaker een dag weg en dan slaapt ie in de buggy, maar wel aanzienlijk korter en met geluk een uurtje. Het is nu meer dat wij 2 dagen daarna met de auto op vakantie gaan en dat hij dan al misschien wat minder zal slapen tijdens z’n middagslaapje en dat ik de dagen nu vooraf even heel rustig wou houden🙈.

3 maanden geleden

Ik had m'n kind op die leeftijd niet mee laten gaan. Arme schaap zit in een 5 minuten busrit compleet aan me vastgeklampt. Ze is ook nog nooit ergens heen geweest met een ander. En ik vind het ook nogal ver weg.. Maar lekker doen waar je je goed bij voelt 🙂. Ik snap je twijfel in elk geval wel!

3 maanden geleden

Reactie op Meringue04

Ik ben niet overbezorgd, mijn kind ging met die leeftijd ook wel naar ander ...
Ja precies! Ik wou vandaag al even bellen hoe of wat, maar was even benieuwd naar andere hier of ik niet te overbezorgd ben😆. Ik weet wel dat het per leidster 2 kindjes zal zijn en dat ze maar met een klein groepje gaan. Nou precies dat met het ov vind ik dus nogal een dingetje haha. Ja daarom mocht iedereen mee gaan dan beslis ik dat m’n zoontje of ook mee mag of ik hou hem thuis zodat ze niet voor hem een leidster hoeven te regelen inderdaad!

3 maanden geleden

Ik ben wat dit betreft helemaal niet zo moeilijk, maar ik zou ZELF niet eens 50min reizen met het ov om met mijn eigen kind naar de kinderboerderij te gaan (want die is heel speciaal en jullie hebben er geen in de buurt, ofzo?) dus ik zou het zelf ‘n beetje overdreven vinden.

3 maanden geleden

Nee, ik zou mijn kind niet mee laten gaan. 50 min reizen en dan ook nog eens een overstap, al dat gedoe voor een kinderboerderij? 😂

3 maanden geleden

Reactie op Shenkieindekoelkast

Ik ben wat dit betreft helemaal niet zo moeilijk, maar ik zou ZELF niet een ...
Hebben jullie zoveel kinderboerderijen daar? Waar ik woon zal het helaas realiteit worden zo lang op het openbaar vervoer te zitten. Met het openbaar vervoer ben je ook al snel lang onderweg door alle tussenstops.

3 maanden geleden

Ik snap je! Als het nou een kinderboerderij om de hoek was... Alleen die 50 min reis mét overstap er naartoe is al uitputtend voor een kind van die leeftijd. Als ik in deze situatie zat had ik hem lekker thuisgehouden en samen naar een kinderboerderij oid gaan.

3 maanden geleden

Met het OV zou ik daar geen toestemming voor geven. Meestal hebben kinderdagverblijven een eigen busje oid? Hebben ze dat niet bij jullie? Zo raar.. hoezo ov? 😅 Anders zouden ze ook gewoon een busje kunnen huren? Lijkt me minder moeite dan met die peuters met het ov op pad gaan..

3 maanden geleden

Ik ben daar vrij makkelijk in; juist hartstikke leuk. Als het kdv de rit er naar toe niet te doen zou vinden hadden ze het niet gedaan. Ik denk ook hoe jouw zoontje zich gedraagt als hij bij jou is in de bus en hoe hij zich gedraagt met meer kindjes + de leidsters in de bus hoeft helemaal niet hetzelfde te zijn. Mijn zoontje is ook niet zo van het stil zitten en kan op een gegeven moment lekker gaan jengelen, maar ik merk dat hij op de opvang toch anders reageert in bepaalde situaties. Ik zou zelf niet zoveel beren op de weg zien en hem heel veel plezier wensen.

3 maanden geleden

Een uitje: ja leuk! Ik vind het heeel heel leuk als mijn dochter nieuwe ervaringen op doet. Ik wordt echt blij van de foto’s. 50 min reizen? Mmm dat is wel lang. Is er niets dichterbij? Een ander speeltuintje in de buurt is vaak al genoeg op ze te plezieren. Ten koste van het middagslaapje? Nee.

3 maanden geleden

Snap overigens wel dat je het spannend vindt hoor! Dat mag ook zeker. Maar ik zie het zelf dus als een leuk uitje, ondanks de vrij lange reis met het OV (wat voor die kleintjes trouwens ook een super leuk uitje al kan zijn, een ritje met de bus).

3 maanden geleden

Reactie op EK123

Ja precies! Ik wou vandaag al even bellen hoe of wat, maar was even benieuw ...
Ik zou inderdaad gewoon even bellen! Wij zien het ov als iets vervelends, maar die kindjes soms niet. Ik ga met mn dochter nu af en toe bij het treinstation om de hoek kijken omdat ze treinen zo leuk vindt 😂 Nu is 50 minuten heen en terug misschien wat overdreven, en dat zou mn dochter ook wel veel indrukken vinden. Maar misschien past het bijvoorbeeld in het thema vakantie dat ze nu hebben ofzo en zien zij het ov eigenlijk als onderdeel van het uitje? En misschien liggen ze om half 1 allemaal weer terug op het kdv in bed? Als je belt kan je op basis van die info nog altijd beslissen :)

3 maanden geleden

Over het OV zou ik me niet zo druk maken. Ik heb geen auto en heb altijd alles met het OV gedaan met mijn kind en dat gaat prima. Kinderen vinden de bus geweldig, alleen dat al is een uitje. Genoeg te zien, dus ze zijn zelden vervelend. Een overstap moet ook prima kunnen met 2 kinderen op 1 leidster.

3 maanden geleden

Ik weet dat mijn kinderen zich bij het kdv vaak beter gedragen dan thuis. Haha. En 1 leider op 2 kindjes lijkt me prima te doen. Spannend, ja, maar ik zou mijn kindje wel mee laten gaan 😊

2 maanden geleden

Ik zou mijn dochtertje van 2 jaar ook niet mee laten gaan eerlijk gezegd. Nog veel te jong voor dergelijke uitjes. 50 minuten met ov? Echt apart dat een kdv dit een goed idee vindt.

2 maanden geleden

Ik zou hier zelf geen toestemming voor geven, ik snap ook dat je dit hartstikke spannend vind. Ik ga zelf nu met het openbaar vervoer met peuter en baby. Ik zie regelmatig een groepje kdv kinderen in de bus of bij de halte staan. Ik zie zo ontzettend veel dingen die ik zelf absoluut niet zou willen. Daarbij gaan zitten wij 25min in de bus (zonder overstap) en dit is voor mijn dochter echt meer dan genoeg. Met het ov is leuk voor kindjes maar 50min zou ik zelf veelste lang vinden. Ik zie ook regelmatig dst kindjes het ov doodeng vinden en ik vraag mij af of kindjes 50min heen en terug+ uitstapje leuk gaan vinden. Jij kent je eigen kind en gevoel het beste.

2 maanden geleden

Reactie op MRJF

Ik zou mijn dochtertje van 2 jaar ook niet mee laten gaan eerlijk gezegd. N ...
ben t met jou eens. Leuk uitje voor de NSO/BSO, niet voor een 2 /3 / 4 jarige. en met een grote groep.. ik zou het ook niet fijn vinden als moeder zijnde maar als pedagogisch medewerker zijnde ook niet. Die leeftijd vind op het speelplein spelen ook super leuk, kinderboerderij lekker met papa of mama of oma /opa 😅