23 Reacties

één jaar geleden

Bij mijn oudste heeft sinterklaas geholpen 😂 Een tijd voordat sinterklaas het land in kwam al even voorbereid dat als kindjes 4 jaar zijn sinterklaas toch echt de speen wil hebben in ruil voor veeeeeel cadeautjes. Ik weet niet of dit bij je kindje werkt maar hier heeft het geholpen haha .

één jaar geleden

Ik zou er eerlijk gezegd wel direct mee stoppen. Je kan een mooi verhaal erbij bedenken (per post versturen, aan Sinterklaas geven enz) en dan alles weg gooien. Het zal even moeilijk zijn met mogelijk paar nachten slecht slapen, maar daar ben je na een paar dagen echt wel doorheen. Wel echt even doorbijten en heel consequent zijn, echt geen speen meer geven.

één jaar geleden

Onze dochter is bijna 2, we hebben nu een weekje vakantie en gaan wel in eens stoppen. Schijnt echt wel een paar avonden te duren, maar een dag of 4/5 klaar te zijn. Ze gebruikt hem inderdaad ook alleen tijdens het slapen. Bij mijn neefje hadden ze het iets anders gedaan. Die mocht in de lego winkel iets uitzoeken en 'betalen' met zijn speentjes. Maakte het meteen ook definitief want ze konden niet terugvallen op de speentjes want die waren echt allemaal uit huis.

één jaar geleden

Wij zijn ook net van de speen af. We hebben het hetzelfde aangepakt als zindelijk worden. Gelijk stoppen en cadeautjes als beloning. Met 3 dagen hoorden we hem er niet meer over en ging hij gewoon slapen. Nou moet ik wel zeggen dat hij zelf erover begon om zonder speentje te slapen. Dus hij wilde het ergens ook zelf.

één jaar geleden

Wij zijn gewoon gestopt. Stuk erafgeknipt en gegeven. Toen vond meneer t niet lekker en mikte m zo in de prullenbak. Was paar nachten ellende maar zo van de speen af. Wat je ook kan proberen is een machouyou “speen”

één jaar geleden

Een sticker systeem en aan het einde een mooi kado. Werkt hier altijd heel goed.

één jaar geleden

Reactie op Ilse_-_

Onze dochter is bijna 2, we hebben nu een weekje vakantie en gaan wel in ee ...
Ohh heel slim! Die ga ik onthouden van je neefje ☺️🤭

één jaar geleden

Reactie op Mamavan1jongen

Ohh heel slim! Die ga ik onthouden van je neefje ☺️🤭
Ja was daarna nog steeds paar avonden drama, maar hij heeft het wel heel bewust zelf weggeven! Wij stellen het uit naar morgen... hadden niet goed over het 'verhaal' nagedacht 🤣 morgenochtend als ze wakker is, gaan we uitleggen dat speentjes niet meer voor grote meiden zijn en vragen of ze hem weg wilt gooien. We hopen dat ze hem dan idd weg doet, zo niet dan laten we het voor wat het is. Het moet wel een actie zijn die ze zelf doet vinden we! Als het nu niet lukt, dan over 2 maanden nieuwe poging. We zijn er op tijd bij, ze is nog jong.

één jaar geleden

Wij zijn net gestopt (ze wordt 3) toen de tandarts zei dat haar tanden anders scheef groeien. Nadat ik het uitlegde en we een filmpje keken over een jongetje die zijn speen aan baby’s gaf, begon ze een beetje te ontdooien. Na ieder slaapje een sticker plakken en bij 10 stickers gingen we samen ijs halen. Trots kwam ze iedere ochtend binnen. Ze zei dat de speen voor haar broertje is en heeft er misschien 3x om gevraagd. Toen ze hem laatst per ongeluk vond (😅) gaf ze hem; kijk, die is voor *broertje*. Succes!

één jaar geleden

Mijn zoontje is net 2 geworden en verslaafd aan z’n speen en knuffel. Laatste weken al geoefend met knuffel en speen in bed laten overdag. Dat ging best goed. Vanmorgen heel toevallig een kapotte speen. Heeft hijzelf gedaan, dus hij was er al meer op aan het bijten dan zuigen. In ieder geval, in de prullenbak gegooid. En bij z’n slaapjes wil hij elke keer de prullenbak inkijken en dat doen we dan. En vandaag was het slaap lekker beer konijn etc en toen riep hij mij na en zei: mama, de slaap lekker prullenbak 😂 Dus al 2 slaapjes vandaag goed zonder speen wel knuffel!

één jaar geleden

Reactie op Ilse_-_

Ja was daarna nog steeds paar avonden drama, maar hij heeft het wel heel be ...
Vanmiddag heeft ze alleen maar feest lopen vieren zonder speentje (normaal slaapt ze thuis nog wel een uur of 2), vanavond vroeg ze voor ze naar boven ging "speen". Nogmaals uitgelegd dat ze een grote meid is en dat ze hem zelf heeft weggegooid. Dat accepteerde ze eigenlijk meteen. Het in slaap vallen heeft zo'n halfuur geduurd voordat mijn man echt de deur dicht kon doen (steeds stukje verder de kamer uitschuiven). In dat halfuur 2 keer echt echt gehuild en dat was het. We hebben in het verleden wel heftigere nachten gehad! Nu net is ze heel even halve minuut beetje onrustig aan het huilen geweest, maar ook dat hebben we wel heftiger gehad en het is nu weer helemaal stil. Hopen dat de rest van de nacht ook zo goed gaat en dan zijn wij hele trotse ouders!

één jaar geleden

Hier hielp een goede voorbereiding enorm! Onze dochter werd bijna 3 en kreeg een nichtje. Paar weken al gezegd als je nichtje wordt geboren krijgt zij jou speen want baby’s hebben die meer nodig. Echt hele tijd erover hebben. Speen geven ging hartstikke goed, alleen in de auto naar huis gehuild. Haar knuffeldoekje mocht ze houden en ze sliep zo maar! Nog 2x na gevraagd maar daarna nooit weer na getaald! Je moet natuurlijk net wel zoiets in je omgeving hebben maar vriendin van mij heeft em op de ‘post’ gedaan naar een baby in een arm land. Hielp ook goed bij haar peuter.

één jaar geleden

Thanks allemaal! Het is gelukt de speen is al 3 dagen weg 🙈 we gaan dus de 3e nacht zonder speen in. Beloond met een cadeautje.

één jaar geleden

Reactie op R-J-M-

Thanks allemaal! Het is gelukt de speen is al 3 dagen weg 🙈 we gaan dus de ...
Super!!

één jaar geleden

Reactie op R-J-M-

Thanks allemaal! Het is gelukt de speen is al 3 dagen weg 🙈 we gaan dus de ...
Super goed gedaan!!

één jaar geleden

Reactie op R-J-M-

Thanks allemaal! Het is gelukt de speen is al 3 dagen weg 🙈 we gaan dus de ...
Wat super!!

één jaar geleden

Wat goed! Bij onze dochter ging het pas toen zij haar speen had laten vallen en zei “bah!” Dat hebben we vol gehouden, “speentje is vies, bah, kan niet in je mond hè…” En daar was ze het dan mee eens. Opa’s en oma’s, juffen op de opvang, iedereen deed mee met het verhaal. We hebben het nog een paar dagen herhaald en toen was het klaar.

één jaar geleden

Wij zijn ook bezig. Dochtertje krijgt een sticker als ze zonder speen slaapt. Lukt de ene dag makkelijker dan de andere. Vooral snachts is ze verdrietig, want dan kan ze hem niet vinden. Wij ook wakker. Nu heeft ze ze wegegooid net als boekje van Anna. Keep on going 👌

één jaar geleden

Ze heeft wel gezeurd gister avond, want ze wou haar speen en merk wel dat ze wat langer de tijd heeft om in slaap te moeten komen maat we komen er wel.

één jaar geleden

👊, Vannacht heeft dochtertje doorgeslapen. Vroeg wel om speen, maar wist daarna weer dat ze weg waren. Ben benieuwd naar vannacht.